题目内容
【题目】根据短文理解填空。
A
I worked in a shop three years ago. A girl started working there a few months after me. I met her often but we never t. We just saw each o and smiled.
She would always smile in a really happy way until one day when we got to work in the same department again. She smiled as if she was the h girl in the world. I went up to her and asked, “What’s w with you?” She answered, “Why?” I said, “I can feel you’re very sad but you’re always t to hide it.” Her mouth just dropped as if I had discovered her deepest s, so we started talking. She told me why she was feeling like that and why she was trying to hide it. Time w by and we became good friends. Later she said that I had changed her life in many w. Today this girl is one of my best friends. She has been there for me in every possible way a friend could be.
I guess what I’m trying to say is that you never know when you’re helping y. I helped this girl never knowing that at the same time I was helping myself by finding a t friend.
【答案】talked;other;happiest;wrong;try;secret(s);went;ways;yourself;true
【解析】我和一个女孩在同一个地方工作,经常见面,我发现她的微笑后面隐藏着悲伤,因此我们成为了好朋友,我改变了她的同时也改变了自己。
⑴ I met her often but never 意思是,我经常碰见她,但从没有。当然是说话。
⑵ each other 是短语,相互。
⑶ 前面说她微笑,后面有一个表范围的短语in the world世界上,所以要用形容词的最高级。
⑷ What"s wrong with you?是一常用语,你怎么了?
⑸ try to do 是尽力做某事的意思。
⑹ I had discovered her deepest,意思是,我已经发现了她最深的,只有秘密能搭配。
⑺ we became good friends从此句,我们成为了好朋友,可知,前面是时间流逝。Go by,有经过,流逝的意思。
⑻ in many ways是指很多方面。
⑼ when you’re helping y______此句的主语是you,所以应填反身代词yourself。
⑽ 此处应填一个形容词。
【题目】书面表达
假如你是张红,最近刚过生日。你的家人送了你许多礼物,你还收到了美国朋友Betty送的礼物。请你给她写一封电子邮件,表示感谢,并谈谈你还收到了其他什么礼物,你为何喜欢,并打算怎样使用这些礼物?
Who gave it? | What is it? | What is it used for? |
Betty | a scarf | |
parents | some money | |
grandparents | an English-English dictionary |
注意:1)邮件必须包括表格中所有的内容,礼物的用途需自己补充完整。
2)词数80左右,开头和结尾已给出, 不计入词数。
Hi Betty,
How are you? Hope you're well.……
I'm really looking forward to receiving your reply soon.
Lots of love,
Zhang Hong
【题目】现在学生在网吧上网(get online)成风,你们班在下周班会上将谈论有关问题。请你根据表格中提示的内容用英语写一篇60词左右的讲话稿,要点必须齐全。
益处 | 1. 学会使用现代设备——电脑; 2. 学会更多知识(knowledge); 3. 玩游戏,使人更加聪明。 |
坏处 | 过于沉迷游戏,对学习有害。 网上交友,通信频繁,学习成绩下降。 |
建议 | 在学校学习时不上网。 寒暑假可以上网。 |
【题目】听一篇短文,回答以下小题。请根据短文内容,选择正确答案,完成信息记录表。
Activities | |
On Monday afternoon | We have a ___meeting. |
On Tuesday afternoon | We play games in the school. |
On Wednesday afternoon | We ____ |
On Thursday afternoon | We listen to talks about English in the English club. |
On Friday | We ____ |
【1】A. sports B. class C. school
【2】A. listen to talks B. play games C. have sports
【3】A. go swimming B. go to the park C. do some cleaning