题目内容

【题目】阅读短文,根据短文内容,从短文后的五个选项中选出能填入空白处的最佳 选项。每个选项只能用一次。

Chinese Calligraphy

What is calligraphy? It’s handwriting. Any language can be written in calligraphy, but Chinese calligraphy is especially beautiful. It takes a lot of patience and practice to

write Chinese calligraphy. 【1】 . During the lessons, they learn how to hold a brush. They also learn how to make different strokes (一笔) to make Chinese characters.

There are many different kinds of brushes people can buy to do calligraphy.

【2】 . But there is one kind of calligraphy brush that is extra special. This brush is made from baby hair! Hundreds of years ago in China, people started to believe a baby-hair brush was good luck. It is a tradition. 【3】 .

【4】 .To make a brush, a family will cut off a babys hair when he or she is about one month old. Then they will take some of the babys hair to a shop to be made into a brush. 【5】 . It takes more than 80 steps to make one brush. Thats why these brushes are such a treasure.

【答案】

【1】B

【2】C

【3】D

【4】E

【5】A

【解析】

试题分析:这篇短文主要介绍了中国书法。

【1】B细节理解 根据下文During the lessons, they learn how to hold a brush.可知上文是People take lessons to learn how to do it人们上课来学习怎样书写。故选C。

【2】C细节理解 根据下文But there is one kind of calligraphy brush that is extra special. This brush is made from baby hair! 可知上文是Different brushes are made from different animals hair不同的刷子是由不同的动物的毛发制成的。故选C。

【3】D细节理解 根据上文It is a tradition.可知下文是But no one is really sure where the tradition comes from但是没有人真的知道这个传统来自什么时候。故选D。

【4】E细节理解 根据下文To make a brush, a family will cut off a babys hair when he or she is about one month old.可知上文是Today people in Asia still have brushes made from baby hair今天,亚洲人仍然有用婴儿头发做成的刷子。故选E。

【5】A细节理解 根据下文It takes more than 80 steps to make one brush. Thats why these brushes are such a treasure.可知上文是Making a brush is not easy制作刷子不容易的。故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Sheep Learned to Read Faces

①Which animals are smart? Your answer may be dogs, or elephants. Now there is one more animal on the list: sheep.

②According to a new study, sheep learned to recognize four famous people after being shown their pictures, suggesting these animals have face-recognition abilities similar to humans.

③Before testing, scientists let the sheep take a look at pictures of four famous people like former US President Barack Obama and British actress Emma Watson. Then the sheep went into a room with two computer screens. Each screen showed a human face looking straight ahead. One screen showed a famous person and the other screen showed a common person. The sheep were more likely to walk toward the screen showing the famous person. On average, they chose correctly in 8 out of 10 tests.

④After learning the animals’ ability to recognize famous people, researchers gave them a new task. They wanted to see if the farm animals could correctly recognize the same people shown from the side. The animals were still able to identify (识别) them, though they were a bit slower to recognize the pictures than before and they were correct less than 70% of the time.

⑤Finally, the researchers wanted to know if the sleep could recognize their trainers from a photo. Pictures of their trainers were randomly (随机地) shown on screens along with other unfamiliar faces. Without any training, the sheep could recognize their trainers.

⑥The results show that the animals’ face-recognition abilities are similar to those of monkeys, and humans.

⑦Face recognition is a difficult process (过程). But sheep have big brains. When they see other sheep, they use this process to recognize one another, said Jenny Morton, the lead researcher.

⑧The researchers plan to further study the sheep and find out if they can recognize different facial expression made by humans.

⑨The researchers hope that the study could shed light on certain brain diseases (疾病) such as Huntington’s disease, which affects (影响) abilities like facial recognition.

⑩We can’t say for sure, but it might help us understand how the disease starts, said Morton.

1Scientists found that sheep can .

A.become humans’ best friendB.be smarter than other animals

C.identify people by their namesD.recognize familiar human faces

2Which paragraphs describe how the scientists did the experiments?

A.①②③B.③④⑤C.⑥⑦⑧D.⑧⑨⑩

3What do the words “shed light on” in Paragraph 9 probably mean?

A.Make it easier to understand.B.Turn a very strong light on.

C.Find ways to solve problems.D.Keep trying new experiments.

【题目】阅读下面短文内容,然后根据短文内容完成表格,每空一词。

Mayme Clayton collected books magazines and letters written by African Americans. Her son Avery Clayton thought her collection was important. Unlike most books these were rare and hard to find. They were written by writers who helped shape African American culture.

One book in the collection was written by Phillis Wheatley. Wheatley was a slave who wrote poetry. She was the first African American to publish a book. Wheatley herself signed (签名) the book in the Claytons’ collection. No one else owns a copy signed by Phillis Wheatley.

By the time she passed away at age 83 Mrs. Clayton had more than 30000 books by or about black people. Her collection also includes papers about slaves photographs movies sheet music and personal letters by black leaders and artists. It is one of the biggest personal collections of African American history and culture in the United States.

Avery Clayton’s dream was to create a museum for his mother’s treasures. Scholars say that Mrs. Clayton’s collection is very important. Without her work part of African American heritage (遗产) would have been lost. “We didn’t know these things existed says Sara Hadron of California’s Huntington Library.

The collections new home is likely to be in Culver City California. Part of Avery Clayton’s dream is to share the cultural riches his mother collected with others. He especially wants children to have a chance to see the collection. At preent African American culture is being explained by pop culture he says It’s important to offer a more complete picture.”

Mayme Clayton and Her Collection

Personal information

She liked 1 books magazines and letters written by African Americans.

●She 2 when she was 83years old.

Her collection

Compared with other books the books she collected couldn’t be found 3 .

The only copy 4 and signed by Phillis Wheatley was in her

collection.

She had a large collection 5 books paper photographs and

other things by black leaders and artists.

Her collections is 6 to African American history and

culture.

Her 7 dream

A 8 for the treasure would be created.

He hopes to 9 the culture riches collected by his mother with

more people especially 10 .

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网