题目内容

【题目】A young woman turns around and around quickly, and jumps high. In the background, a young girl reads a rejection (拒绝) letter from a ballet school. You have the wrong body for ballet, 'it says,' and at thirteen, you are too old. This was one of the most popular advertisements (广告) of 2014 and it describes American ballet Theatre's principal (主要的) dancer Misty Copeland.

This was not a real letter. But Copeland says it is very similar to letters from her childhood. While many dancers start at the age of three. Copeland only began to study ballet in 1995 as a thirteen-year-old. People often told her that she was too old, or that she didn't have the perfect body type (She is only 157 cm tall). Her family moved a lot, and it was sometimes difficult for her to attend ballet classes. But Copeland loved dancing and did not want to give up. She stayed with her ballet teacher during the week and spent time with her family only at the weekend. This was a difficult life, but she worked hard and won her first national competition when she was fourteen years old. Copeland joined the American Ballet Theatre in 2000 and performed in many ballets over the next few years. In 2007, she became a solo (单独的) performer, and in 2015 she became its principal dancer.

Copeland is now a dancer, author and Broadway performer. She also stars in the 2015 film A Ballerina's Tale. So what's next? According to Copeland, anything is possible: "My career (职业) really is just now beginning.'

1How old was Copeland when she became the principal dancer?

A. 13

B. 14

C. 25

D. 33

2Why was it difficult for Copeland to attend ballet classes?

A. Because her family moved a lot.

B. Because she was not a good dancer.

C. Because she had no invitation letter.

D. Because she had the wrong body type.

3Which of the following is TRUE according to the passage?

A. Copeland became successful because of the advertisement.

B. Copeland had to spend a lot of time away from her parents.

C. Copeland won her first national competition as a solo performer.

D. Copeland has ended up her career as an actress on Broadway.

4What's the writer’s opinion of Copeland?

A. Copeland sets an example who never gives up.

B. Copeland was too old to start ballet at thirteen.

C. Copeland has made her achievements by accident.

D. Copeland was lucky to get support from the ballet school.

【答案】

1D

2A

3B

4A

【解析】试题这是一篇记叙文,讲述了曾经因为年龄太大被舞蹈学校拒绝的科普兰凭借自己的努力成为了一名舞蹈家、作家和百老汇演员。诠释了一切皆有可能的道理。

1题意:当她成为首席舞蹈家时,科普兰有多大年纪?考查细节理解和数字理解题。根据第二段第三行Copeland only began to study ballet in 1995 as a thirteen-year-old.1995年她13岁,结合段尾and in 2015 she became its principal dancer.2015年成为首席舞蹈家,可知2015—1995+13=33,故选D。

2题意:为什么科普兰很难参加芭蕾舞课?考查细节理解题。根据Her family moved a lot, and it was sometimes difficult for her to attend ballet classes.,可知她老师搬家导致很难去上芭蕾舞课,故选A。

3题意:根据文章,下列哪一项是正确的?考查细节理解题。A. Copeland became successful because of the advertisement. 因为广告,科普兰成功了。B. Copeland had to spend a lot of time away from her parents. 科普兰不得不花很多时间离开父母。C. Copeland won her first national competition as a solo performer.作为一位独奏演员,科普兰赢得了她的第一次全国比赛。D. Copeland has ended up her career as an actress on Broadway.科普兰结束了她在百老汇的女演员生涯。根据She stayed with her ballet teacher during the week and spent time with her family only at the weekend.,可知她不得不花很多时间离开父母,故选B。

4题意:作者对Copeland的看法是什么?考查细节理解题。A. Copeland sets an example who never gives up.科普兰树立了一个永不放弃的榜样。B. Copeland was too old to start ballet at thirteen. 科普兰年纪太大,不能在十三岁开始芭蕾舞。C. Copeland has made her achievements by accident.科普兰意外地取得了成就。D. Copeland was lucky to get support from the ballet school. 科普兰很幸运得到芭蕾舞学校的支持。根据短文内容,虽然作者写道她跳芭蕾较晚,但这不是作者的观点而是别人的看法,作者讲述的是Copeland面对困难永不言弃的经历,可知选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】My favourite great book is The adventure of Tom Sawyer by Mark Twain. Tom lives with his aunt Polly in a quiet street of St. Petersburg, Missouri. He’s a lively and clever young boy, and he finds himself in many exciting adventures(冒险). He runs away with his friends, Huck Finn and Joe, to an island in the middle of the Mississippi River for several days. With Huck he goes looking for treasure, with Becky he gets lost in a cave and finally they find a box of gold.

My favourite scene in the book is when everyone thinks Tom is dead. He decides to go to his town funeral. He hides and watches for a time and then suddenly he appears. Everyone is surprised to see him but they’re also pleased to see him alive.

Tom is the hero of the story, but there are another important characters. Huck is an outsider and everyone is afraid of him . Becky is pretty with fair hair, Joe is Tom’s best friend and Injun Joe is the bad man of the story.

The theme of the story is about children growing up. It describes how strangers are seen in small towns of America. Finally, it talks about freedom, social rules and how people are punished(惩罚)for bad behavior.

Why do I think The Adventure of Tom Sawyer is a great book? Mark Twain wrote the story in 1876, but it’s still read and loved by people all over the world today. And although it’s only a story. Twain wrote it in the everyday English of the southern states of America in the 19thcentury, so it sounds very real. Today it’s thought to be one of the greatest books in American literature. Go on--read it! I know you’ll enjoy it, too.

1Where does Tom run away with his friends?

A. To a quiet street. B. To a small town.

C. To an island. D. To a forest.

2Who is the bad man in the story?

A. Huck Finn. B. Injun Joe.

C. Becky. D. Polly.

3How did people feel when Tom appeared at his town funeral?

A. They were surprised and pleased.

B. They were surprised and sad.

C. They were worried and excited.

D. They were frightened and happy

4The whole book is mainly about __________ .

A. freedom and social rules

B. children’s bad behavior

C. the growth of young children

D. strangers in American small towns

5The writer writes the article to ___________ .

A. tell us to read the book

B. tell us how popular the book is today

C. tell us when Mark Twain wrote the story

D. tell us why the story sounds very real

【题目】Can one paper bag change the world? Sarah Murphy tries to do something about it.

The seventh grader from Massachusetts, in the United States, decorates (装饰) lunch bags for the homeless. She wants to bring hope to those people. The decorated bags, together with a lunch, will be given to homeless people in the town of Beverly, through a charity (慈善) program.

To attract the help of more children. she reached out to a local library and made a program. They set up a coloring station in the library. Children may take a bag, draw and write a message of hope and leave it on the front desk. They can also take it home and return it after coloring.

Murphy bought 100 brown lunch bags and put them in the library. Children at the library had colored them. She would happily buy more.

Murphy first heard about the charity program from her friends. She has great interest in charity. She once donated money to charities and made gift bags for seniors at her school.

1What is the passage mainly talk about?

A. Sarah Murphy tries to change the world with paper bags.

B. Murphy began a program to decorate the paper bags.

C. Sarah Murphy wants to do something for charity.

D. Sarah Murphy brought hope to the homeless people by decorating paper bags for them.

2What dose the word “them” refer to?

A. Children. B. Bags. C. Homeless people. D. Libraries.

3Surah Murphy set up a coloring station in the library to ______.

A. attract more children to give help B. attract more homeless people

C. color the paper bag D. give the bag to the homeless people

4Which is right according to the passage?

A. The decorated bags will be given to all homeless people in Beverly.

B. Murphy has great interest in charity and this is the first thing she has done for charity.

C. Children can only color the bags in the library.

D. Murphy once made gift bags for the students at her school.

5How many bags had been colored according to the passage?

A. 100. B. 150. C. 200. D. 300.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网