题目内容
【题目】Jack is a schoolboy. He likes sleeping(睡觉) very much. So he is often late for school. His mother often asks him to get up early in the morning. But Jack just says, "Wait a moment (等一会), Mom." And he sleeps for half an hour. ①他总是没有时间吃早饭. His mother worries about (担心) it.
It's six o'clock in the morning. Jack doesn't get up. "Jack, it's time to get up," his mother says.
"Wait a moment, Mom. I don't want to get up now. Let me sleep for a moment."
Half an hour later, his mother says again, "Get up, Jack! It's time to have breakfast."
"I don't want to have breakfast. l only want to sleep."
"But your father gets up now." Jack gets up quickly, "Oh,no! I have English at eight o'clock. ②I don't want to be late for his class."
任务一:翻译句子。
将①处的句子翻泽成英语。
【1】
.将②处的句子翻译成汉语。
【2】
任务二:回答问题。
How many times(次) does Jack's mother ask him to get up in the morning?
【3】
What time does Jacks father get up?
【4】
任务三:根据材料内容完成下面的句子。(每空一词)
Jack's father is his 【5】 【6】.
【答案】
【1】He always doesn’t have time for breakfast.
【2】我不想要他的课迟到。
【3】2
【4】6:30
【5】English
【6】teacher
【解析】
【1】根据前后句判断,时态为一般现在时态,have no time for sth./ to do sth. 也可以借助否定的助动词,故答案为He always doesn’t have time for breakfast/ to have breakfast. 或He always has no time for breakfast/ to have breakfast.
【2】want to do sth.想做某事;be late for class上课迟到,此句是否定句,故答案为:不想要他的课迟到。
【3】根据短文中的句子“Half an hour later, his mother says again, "Get up, Jack! It's time to have breakfast."”可知,杰克的妈妈在早晨喊了他两次起床,答案为2/Two。
【4】通过上文可知,杰克的妈妈在六点钟第一次喊他起床,半小时后再一次喊他起床,并说杰克的爸爸现在起床了,因此杰克的爸爸在早晨六点半起床,答案为6:30
【5】根据短文最后的句子"Oh, no! I have English at eight o'clock. I don't want to be late for his class."可知,此处的his指的就是杰克的爸爸,应该是杰克的英语老师,故答案为English。
【6】根据短文最后的句子"Oh, no! I have English at eight o'clock. I don't want to be late for his class."可知,此处的his指的就是杰克的爸爸,应该是杰克的英语老师,故答案为teacher。
【题目】Here is an American Teenager’s School Report, please read it and answer the following questions.
SUMMERFIELD SCHOOL REPORT Term: Spring Name: Jane Elizabeth Pringle Age: 15 Grade: 4 Average Age: 14.9 No. in Form: 18 Position: 15 | |||
English | She’s fond of writing notes to her friend, but she is not at all fond of writing compositions. Her work is full of spelling mistakes. I believe she’s able to do better. | B | |
Maths | She is good at figures, but lazy. She doesn’t always pay attention and spends most of her time annoying(讨厌的) the boy in front of her. She must concentrate(全神贯注). | B | |
Latin | I don’t believe Jane is seriously interested in Latin. | C | |
Foreign Language | She will never succeed in learning foreign languages if she keeps on speaking English. | ||
Science | If she persists in doing dangerous experiments, she will blow us all up! | C | |
History | Getting better. | B+ | |
Geography | Nice work. | A- | |
Art | Very good – likes drawing pictures of her teachers. | A- | |
PE | Excellent | Games | Excellent |
Music | Fair | Conduct | Fair |
General: Jane is still a bit of a tomboy, and she often gets into trouble with her teachers. She is fond of talking during lessons. She is good at games and especially likes playing football with the boys and climbing trees. She must take things more seriously. S. Sweet B. Birth Form Mistress Headmaster | |||
【1】Jane draws pictures of _________ very well.
A. her teachers B. fruits C. cartoons D. mountains
【2】The science teacher _________ Jane’s experiments.
A. is interested in B. is worried about
C. laughs at D. takes part in
【3】The best way for Jane to learn foreign languages is _________.
A. to get up earlier. B. not to make spelling mistakes.
C. to speak more English. D. not to speak much English.
【4】The underlined word “tomboy” means _________.
A. a girl who has a boy’s name.
B. a girl who looks like a boy.
C. a girl who acts like a boy
D. a girl who is dressed like a boy.
【5】Which sentence is NOT TRUE according to the school report?
A. Jane Elizabeth Pringle is fifteen years old now.
B. She doesn’t listen to the teacher carefully in maths lessons.
C. There’s many mistakes in her writings because she’s written too many notes.
D. She does well in PE and her history is better than before.