题目内容

【题目】

A.endangered B.way C.in the future D.importance E.hard F.most

An education program in Chengdu teaches children in cities about pandas and other 1 animals. They send people to schools to tell children about the 2 of saving these animals. The children sing songs or make artwork about pandas and other wild animals. Teaching children is one3 to help save pandas. The Chinese government is also trying 4 to help save the pandas. Scientists are doing research to better understand the habits of pandas. We all hope that 5 there will be a lot more pandas than now.

【答案】

1A

2D

3B

4E

5C

【解析】短文大意:成都的一个教育节目教城市孩子们有关熊猫和其它濒危动物的知识。他们派人到学校告诉孩子们有关拯救这些动物的重要性。孩子们唱有关熊猫和其它野生动物的歌,制作有关它们的艺术作品。教育孩子是拯救熊猫的一种方法,中国政府也在努力帮助拯救熊猫。科学家正在做研究以更好地了解熊猫的习惯。我们都希望将来会比现在有更多的熊猫。

1句意:成都的一个教育节目教城市孩子们有关熊猫和其它濒危动物的知识。熊猫属于濒危动物,教会孩子们有关和熊猫一样的其它濒危动物的知识。濒危的:endangered。故选:A.

2句意:他们派人到学校告诉孩子们有关拯救这些动物的重要性。……的重要性:the importance of,故选:D.

3句意:教育孩子是拯救熊猫的一种方法。一种做某事的方法:a way to do sth.故选:B.

4句意:中国政府也在努力帮助拯救熊猫。努力:try hard。故选:E.

5句意:我们都希望将来会比现在有更多的熊猫。将来比现在更多,在将来:in the future.故选:C.

练习册系列答案
相关题目

【题目】选择适当的词并用正确形式完成短文,使短文内容完整、正确。(每空1分,共10分)

memory, quick, ever, tell, at, walk, one, many, spend, do

When you sit in the classroom, do you suddenly feel that summer flew by so _【1】________? I’m still thinking about taking 2__________ in the park and meeting my friends at night. But I know that the school season is beginning. And homework, tests and routine (常规生活) all come with it. When I stay in my room and do my homework, I often look out of the window and look back3 ______ this summer. In the past two months of summer break, I 4_________many evenings in my backyard. I listened to my parents _5_________ stories about their childhood. My brother caught fireflies (萤火虫). Once in a while, we made a barbecue and ate chicken and corn.

Now I’m back to school. It’s difficult to find time to do everything that I want 6_________, like dancing, reading, and sleeping. How I hope to have another break in my studies! I could read a fun book instead of the boring 6 ________ that we have to read for English class.

Still, I should not feel sad. Summer gave me time to relax, good 7__________, laughter, and the experience of new friendships. But without school, I would8_________ appreciate the happy moments in summer and the responsibilities (责任) that I have now. What’s more, there are only 10 ___【10____ months to go until summer comes again. And in the meantime, I can have lots of fun with my friends as we begin our high school experience together.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网