题目内容
【题目】Ken and Anthony were childhood friends. They went to elementary and high school together. They went to college in different states, and then they lost touch. That was twenty years ago.
One morning Ken was reading the newspaper with his morning coffee. Inside he saw an announcement for a poetry reading at a nearby bookstore. He was surprised to find that the featured poet was none other than his friend Anthony. Ken decided to see what his old pal was up to.
Ken sat in the last row of the area set up inside the bookstore. When Anthony was introduced and came up the podium, Ken hardly recognized him. Anthony was almost completely bald and had a little potbelly (大肚子). When Anthony was in high school, he was very handsome. What Anthony had lost in looks was made up for in talent. Anthony’s poetry was quite good.
Anthony recognized Ken sitting in the back row. When the reading was over, Ken stood in line with the others waiting for Anthony to sign a copy of his book. When it was Ken’s turn, Anthony stood up and hugged his long lost friend. Anthony invited Ken to stay until he had finished signing books. Ken did, and the two men grabbed a cup of coffee at a nearby café.
Even though so many years had passed since the two had seen each other, both men had a lot in common. Both graduated from college with degrees in comparative literature (比较文学). Both went to graduate school. Anthony got his Master’s of Fine Art in writing. Ken went to law school. Both men married Mexican women. Both men also had sons that were only a year apart. Ken and Anthony decided not to lose touch again. They planned to meet once a month for breakfast on Saturdays.
【1】Ken found his long lost friend from the .
A. radio B. TV C. magazine D. newspaper
【2】How did Ken probably feel while seeing Anthony at the bookstore?
A. Worried. B. Amazed.
C. Frightened. D. Relaxed.
【3】What Anthony had lost in looks was made up for in talent. What is the meaning of the sentence in Paragraph 3?
A. Although Anthony was out of shape, he became wise and talented.
B. Anthony had changed a lot, for writing poetry needed lots of energy.
C. Although Anthony was bald and a little fat, he was still very handsome.
D. Anthony looked wise because he was completely bald and had a little potbelly.
【4】What can be the best title for the passage?
A. Childhood friends B. Childhood memories
C. Changes of friends D. Ways to get friends back
【答案】
【1】D
【2】B
【3】A
【4】A
【解析】试题分析:肯和安东尼从小就是朋友。他们一起读小学,一起上中学。读大学时他们在不同的州,然后就失去了联系。本文讲述的是两个好朋友20年后相见的故事。尽管过去了那么多年,但是他们还有那么多共同处,从此两人决定经常联系,每月聚一次。
【1】D 细节理解题。题意:肯从哪儿找到了失去联系的朋友的?A. radio电台;B. TV电视;C. magazine杂志;D. newspaper报纸。从短文第2自然段可以知道,肯是在看报时得到了安东尼的信息的。故选D。
【2】B 细节理解题。题意:肯在书店见到安东尼时可能有什么感觉?A. Worried.担心;B. Amazed.不可思议;C. Frightened.害怕;D. Relaxed.轻松。从文中叙述可以看出,两位老朋友相隔20年后相见,彼此都变化很大,故都感到不可思议。故选B。
【3】A 意思推断题。题意: What Anthony had lost in looks was made up for in talent.安东尼在外貌上失去的东西造就了他的才能。 第3自然段这句话是什么意思?A. Although Anthony was out of shape, he became wise and talented.虽然安东尼在外貌上老了,但是他变得更加睿智有天才;B. Anthony had changed a lot, for writing poetry needed lots of energy.因为写诗需要大量的精力,安东尼变了许多;C. Although Anthony was bald and a little fat, he was still very handsome.虽然安东尼秃头了变胖了,但是他还是很英俊。D. Anthony looked wise because he was completely bald and had a little potbelly. 安东尼显得睿智是因为他完全秃顶了而且还大腹便便。根据语义选A。
【4】A 短文标题归纳题。题意:短文最好的题目是什么?A. Childhood friends 童年的朋友;B. Childhood memories 童年的记忆;C. Changes of friends 朋友的改变;D. Ways to get friends back使朋友回来的方式。根据短文内容,本文的主题是朋友,发小的朋友。故选A。
【题目】根据短文内容,从下面方框中选择适当的单词或短语填空,使短文内容完整正确,并将答案填写在答题卡标号为1~5的相应位置上。
am used to a bit nervous improved so strange learning |
Dear Laura,
Thanks for your message. Yes, I’m having a great time on my exchange programme in France. I was 【1】 before I arrived here. But my host family is really nice. And you wouldn’t believe how quickly my French has 【2】 ! I’m very comfortable speaking French now. Although I still make lots of mistakes, it doesn’t bother me like it used to. My biggest challenge is 【3】 how to behave at the dinner table. As you can imagine, things are really different from the way they are at home. For example, you’re not supposed to put your bread on your plate. You’re supposed put it on the table! I thought that was pretty strange at first, but now I 【4】 it. You’re not supposed to eat anything with your hands except bread, not even fruit! You have to cut it up and eat it with a fork. Also, it’s rude to put your hands in your lap. You should always keep your hands on the table. I have to say, I find it difficult to remember everything, but I’m getting used to things and don’t find them 【5】 any more. I’ll write soon and tell you more about life in France. Hope you’re having a good school year.
Wang Kun