题目内容
【题目】根据短文内容完成下列各题。此题答案必须写在答题卡1—5小题处。
When I was at primary school, I did one thing that I would never forget. At that time. My brother with I went to the same school, but he was three years old than me. I still remembered that day. I finished my final exam, but my brother didn’t. We just had two exams, but he had two more than me. I was thinking whether I should wait for him or not when one of my classmates came towards,and said: “I will go home” And she continued, “You can go home with me ”.Without thinking too much, I went with her and I would come back when my brother finished his exams. I thought. I had such a good time that I already forgot everythig. It became dark quickly , but I didn’t realised I should go home.After having dinner, I continued to play with my classmate.
I didn’t konw how much my parents worried about me at all. They went out to look for me everywhere without having dinner. They were very anxious when they found me .Then I came home with my parents. I thought they would shout at me even beat me, but to my surpeise, they just let me go to sleep. Lying on the bed, I could’t go to sleep. I realised I was wrong. I should tell them where I went and I shoud come home after palying.
After this thing happened, I will remember that I will tell my parents where I will go and let them not worry about me any more
任务一:回答问题。
【1】How many exams did the brother have?
【2】Where did the writer go?
任务二:句型转换。
【3】After having dinner, I continued to play with my classmate.(对划线提问)
【4】”I will go home ” She said (改为宾语从句)。
【5】I had such a good time that I already forgot everything. (改为同义句)
【答案】
【1】Four
【2】Her classmate’s home
【3】After having dinner,what didi you continue to do?
【4】She said she would go home
【5】I had so good a time that I forgot the time.
【解析】
试题分析:这篇短文讲的是作者通过小时候的一件事情从而认识到无论去哪儿要让父母知道,不让父母担心。
【1】根据文中信息We just had two exams, but he had two more than me. 可知作者的哥哥有四场考试,故答案是Four。
【2】根据文中信息And she continued, “You can go home with me ”.Without thinking too much, I went with her and I would come back when my brother finished his exams. 可知作者是去了她同学的家里,所以答案是IHer classmate’s home。
【3】根据要求此句可转换为After having dinner,what did you continue to do?
【4】根据要求此句可转换为She said she would go home
【5】此句的同义句为 I had so good a time that I forgot the time.