题目内容

【题目】 One day in April, a special activity called “Food Street” was held on the playground at Railway No. 1 Middle School in Xi’an.

This activity was part of the English Art Festival in the school. The students in each class were divided into several groups. And each group sold different kinds of food. The students did the shopping and the cooking all by themselves. The students cooked delicious food such as fried chickens, potato chips and vegetables. They all worked hard and sold the food at low prices. The customers, who were the junior students, teachers and parents, all praised them for the nice food.

“It’s really hard work, said one of the students who took part in the activity, “We must make a plan before the cooking. We must know how much we should spend on the things we need. Also, we must learn how to serve customers well.”

“This activity is to give a chance to students to develop their practical abilities (实践能力),” said one teacher, “What’s more, the students will not only learn how to make money by their own hands, but also know the meaning of life.”

1“Food Street” was ________.

A. a street for students to sell food along

B. a kind of food sold by the students

C. part of the activity about English

D. a competition for food prizes among the students

2It seemed that ________.

A. the food made by the students was not well received

B. the prices of the food were too high

C. the teachers and parents spoke highly of the students

D. the students didn’t enjoy the activity

3Which of the following can the students NOT learn in the activity?

A. How to grow vegetables.B. How to work well.

C. How to make money.D. What life means.

4Before the activity, the students ________.

A. had to be customers.B. made a plan about the cooking

C. asked their parents to do the shoppingD. had to serve the customers well

5From what one student said, it showed that ________.

A. the activity was not easy

B. the students like the activity better than their class lessons

C. the whole cooking was too much work

D. they don’t like to make Chinese food

【答案】

1C

2C

3A

4B

5A

【解析】

文章大意:这篇短文主要描述了一所中学举行的一次活动,通过这个活动给了学生们一个社会实践的机会。

1细节理解题。根据文中的信息This activity was part of the English Art Festival in the school.可知,这个食物街的活动是该校英语文化节的一部分。故答案选C

2细节理解题。根据文中的信息They all worked hard and sold the food at low prices. The customers, who were the junior students, teachers and parents, all praised them for the nice food.可知,学生们做的都很努力,食物也很便宜,顾客们都是学生、老师、家长,他们都对这些食物很满意。所以ABD项均不符合题意,只有C项正确。故答案选C

3细节理解题。根据文中的信息“This activity is to give a chance to students to develop their practical abilities ,” said one teacher, “What’s more, the students will not only learn how to make money by their own hands, but also know the meaning of life.”可知,学生不仅学会了用他们自己的双手去赚钱,而且懂得了生活的意义,通过这项活动也学会如何很好的工作,所以BCD选项都是在活动中可以学到的,而A选项“如何种植蔬菜。”在活动中学生们是不能学习到的,故答案选A

4细节理解题。根据文中的信息We must make a plan before the cooking.可知,在活动之前,学生们需要做一个关于烹饪的计划,故答案选B

5细节理解题。根据文中的信息“It’s really hard work, ” said one of the students who took part in the activity, 可知,一位参加了这个活动的同学说这项工作的确很难,即这项工作是不容易的。因此,A项符合文意。故答案选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】My dear girl,

When I am old, I hope you can be patient, and try to understand what I’m going through.

If I ______ the same thing many times, don’t interrupt (打断) me. Just listen, please. Try to remember the times when you were little and I read the same story night after night ______ you fell asleep.

Please don’ t be impatient or ______ when I don’t want to take a bath. Remember when I had to ______ you to get you to take a shower when you were a little girl?

When you see how stupid I am when it comes to new ______, like computers and smartphones, please teach me. Remember, honey, I once ______ taught you how to deal with all kinds of things every day.

If I forget what we’re talking about, don’t shout at me angrily. Give me ______ to think. Just remember that the most important thing for me is to be ______ you. When my legs don’t let me move as quickly as before, give me your hand the same way that I offered ______ to you when you first walked.

When those days come, please don’t feel sad. Just be with me, and understand me. I’ll cherish (珍惜) the time and joy we ______. With a big smile and the love I’ve always had for you, I just want to say, “I love you, my darling daughter.”

Love you,

Mom

1A. repeatB. refuseC. repairD. require

2A. soB. thoughC. untilD. because

3A. sorryB. madC. movedD. doubtful

4A. help outB. depend onC. dress upD. run after

5A. technologiesB. advantagesC. languagesD. programs

6A. quietlyB. loudlyC. patientlyD. politely

7A. energyB. loveC. courageD. time

8A. onB. withC. againstD. after

9A. IB. meC. myD. mine

10A. sharedB. imaginedC. spreadD. accepted

【题目】How can we keep a feeling of balance(平衡)in our lives? How can we live with a positive attitude(积极的态度)? To answer the two questions, let's pay attention ______ the following points.

Life isn't fair . Our life isn't always ______ with pleasure, is it? Life doesn't always give us a hand and doing our best doesn't always bring good results.

Failure. Failure is necessary to life, almost as necessary as the ______ we breathe. Failure is part of trying. The only thing that we need to think about is ______ to deal with it. In fact, failure can be a great teacher that leads us to success.

Loneliness. It's _______for us to be with our family and friends forever. Sometimes we have to be alone. Don't be afraid when we feel lonely. Treasure the friendship, kindness and love we own now.

Suffering. Growing up is not easy and pain is part of our lives. Almost ______ gets hurt, take a deep breath and give life a big smile when we suffer(遭受)pain.

Personal Responsibility . We each have a choice to be either a winner _____ a loser. We should have responsibility for the choice we make. What we will have in the future depends on what we do ________

Self-confidence. We should believe we can do something well. Nothing in the world is difficult for man who _____himself.

Life is like a long journey. Travel with a positive attitude and look at the bright side of things. There will always _______ sunshine and flowers in our eyes.

1A. backB. withC. aboutD. to

2A. busyB. popularC. filledD. full

3A. waterB. airC. foodD. drink

4A. whatB. thatC. howD. which

5A. possibleB. impossibleC. impoliteD. polite

6A. someoneB. no oneC. everyoneD. all

7A. andB. butC. norD. or

8A. todayB. yesterdayC. pastD. tomorrow

9A. is confident ofB. is angry withC. is similar toD. is afraid of

10A. haveB. beC. comeD. go

【题目】针对现在学生坐姿不正确,玩电脑、看电视时间过长的现状,你想发明一种特别的椅子来解决这些问题。假设下周你们学校的英语俱乐部将举行英语演讲比赛,主题为“I want to invent ...”。请你根据下面的要点提示用英语写一篇演讲稿为比赛作准备

要点提示:

1. 材料是木头;

2. 座位与靠背安装有感应器(sensor)。没有坐直的时候,椅子会提醒学生;坐在椅子上超过一小时,椅子也会发出噪音。

要求:

1. 演讲稿需包括以上要点提示,也可适当增加内容;

2. 80词左右,演讲稿的开头和结尾已给出,不计入总词数。

I want to invent a chair

Hi, everyone. As we all know, many great inventions have brought great changes to our life. I think we students can also invent something.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

That’s all. Thank you!

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网