题目内容

【题目】New Year’s Eve

New Years Eve, also called Old Year’s Night, is celebrated on December 31st, the final day of the year. It is celebrated all over the world with parties and social gathering with usually a lot of fireworks and noise.

In the United States of America, New York is the place where this celebration is associated with. People gather in the Times Square just before midnight in the last minute of the countdown to see the “ball dropping”.

The celebration is also associated with parties in other parts of the world. In France, for instance, the celebration is called le Reveillon. Special food is prepared accompanied with champagne. People also go to the Eiffel Tower in Paris to see fireworks display. In Japan, people traditionally clean their home. Buddhist temple bells are rung 108 times at midnight. In Brazil, the beach of Copacabana is considered by many to be the place of the most beautiful fireworks show in the world.

On New Year’s Eve, people commit themselves with resolutions. These are made reform a habit and should go into effect and remain until fulfillment.

1When is New Year’s Eve celebrated?

A.On December 30th.B.On January 1st.C.On December 31st.

2What is le Reveillon?

A.A kind of celebration.B.A kind of food.C.A kind of display.

3How many countries are mentioned in the passage to celebrate New Year’s Eve?

A.Three.B.Four.C.Five.

4In the last paragraph, “These” refers to “______”.

A.PeopleB.ResolutionsC.Habits

【答案】

1C

2A

3B

4B

【解析】

这是一篇说明文。文章主要介绍了“New year's Eve。新年前夕指1231日晚上。世界各国举行party或者聚会进行庆祝。文章列举了美国,法国,日本,巴西,等四个国家的庆祝方式。

1细节理解题。根据文章第一段“New year's Eve is also called Old Year's Night, is celebrated on December thirty first”可是new year’s eve,是在1231日。故选C

2细节理解题 根据文章第三段“In France, for instance, the celebration is called le Reveillon.”可知是一种庆祝方式,故选A

3总结归纳题。文章第二、三段列举了,美国,法国,日本,巴西,等四国的庆祝方式。故选B

4推理判断题。根据最后一段在新年前夕,人们用下决心的方式对自己做出承诺。这些决心让人们改进习惯并付诸于行动。因此These是指Resolutions。故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Alice Lee is a high school student studying at a private school She is doing some voluntary work at an afterschool program to help students from poor families

On the first day of her work she noticed that many kids were lining up for free sandwiches and fruits She was surprised One of the organizers explains that many of these students don't get enough to eat at home So a school lunch or an aftermeal might be the most food they would get all the day She has also been told that some hungry kids can receive free lunches but others are only allowed reducedprice meals and those students' families have to pay for the part of their food

Lee was shocked she decided to offer help to those who are suffering from hunger "I want other kids to understand that if you see a problem you don't have to wait to be an adult to fix it" says Lee She and a group of friends are using their programme skill to create a new app called Food of Thought which will allow parents students and even kindhearted strangers to donate money to lunch accounts for students in a nearby school

1What did Alice Lee see on the first day of her voluntary work

A.Children lining up for free foodB.Children buying sandwiches and fruit

C.Children learning cooking instructionsD.Children doing voluntary work

2Who should pay for the halfpriced food

A.all the hungry childrenB.kindhearted strangers

C.some poor familiesD.primary school students

3What was she doing to help the poor kids

A.She taught them for freeB.She opened a lunch account

C.She developed an app to help themD.She offered free food

4What is the main idea of this passage

A.A local school is providing free food for studentsB.A girl is helping poor kids out of hunger

C.An app will be tested in a school this fallD.A group of good friends are working at a school

【题目】 In June, three students from the same high school in Wujiashan High School, Hubei Povince each got a prize at an important invention show in the United States of America.

Оnе оf thе thrеe tudеnt nvеntоr í WаngYujе. Неr nvеntоn саn соntrоl thе охуgеn lеvеl (氧气水平) itself in pools day and night, Usually, fish keepers increase oxygen in fish pools by hand, and it's hard work. Without enough oxygen, the fish can die. Now fish keepers can save a lot of energy.

Another winner XueJigang is also in the first year of high school. Xue's invention is an in-car system. The third winner's invention could be used more widely.

ZhongJuncheng told the local newspaper that his idea of an automatic (自动的) toilet came from an unpleasant experience at a service center (服务中心) on the expressway (高速公路) when his father took him back to his hometown in Fujian Province about a year ago. "I found some toilets had no water and had a terrible smell. I thought I should invent something," he said.

Wujiashan High School started an inventing program in 2004 and made “life and invention" a necessary course (课程) for its students. Its students have developed more than 4,700 inventions. Nearly 500 have won invention prizes in China. He Jinming, the school headmaster, said, "The inventing program helps students become active and creative in thinking."

1The three students won prizes in_.

A.RussiaB.IndiaC.AmericaD.China

2Why is it easy for fish keepers to keep fish because of Wang Yujie's invention?

A.It can give fish better foodB.It can give fish enough light.

C.They find the plants to get oxygen.D.It can control the oxygen in fish pools.

3What about the service center(服务中心)on the express-way to ZhongJuncheng’s hometown?

A.It smelt bad.B.It smelt good.

C.lt had enough water to wash hands.D.It had only a little water to wash hands

4Whose invention is an in-car system?

A.Wang Yujie'sB.XueJigang’sC.ZhongJuncheng’sD.The headmaster’s

5Which of the following is TRUE about the three inventors?

A.XueJigang' s invention is useful for fish keepers.B.XueJigang is in the second year of high school.

C.ZhongJuncheng's hometown is in HubeiProvince.D.ZhongJuncheng's invention helps a lot in the toilet.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网