题目内容
【题目】 I was jogging with my dog this morning when I saw John at a street corner. He was sitting on a bike with one of his feet on the ground. “He’s waiting for someone,” I thought. John and I were both in the ninth grade. He was a basketball player on our school team and was very popular with many girls. But I never talked to him before. He was not my type.
John saw me, too. He smiled. For a moment I thought he was smiling at someone else. But he was not. “Hi, Mary,” he said to me. “You have a cute little dog.” I smiled but did not say anything, because I did not know what to say. “I’m here waiting for you. Would you ... would you like to go to the movies with me? “ he asked. I was very surprised. I never thought he would do this, and I never thought about going out with him.
I said “No”, of course. But he seemed nice and friendly. Maybe I would go to watch him play basketball someday.
注解: jog 慢跑 type 类型
【1】What was John doing on the street when Mary saw him?
A.Talking to a girl.B.Jogging.C.Riding a bicycle.
【2】What does the underlined word “this” mean in the second paragraph?
A.Asking Mary to go to a movie.
B.Playing basketball with Mary.
C.Being surprised to see Mary.
【3】What do we know about John and Mary?
A.They both enjoy jogging in the morning.
B.They like each other very much.
C.They are in the same school
【答案】
【1】C
【2】A
【3】C
【解析】
本篇是一篇记述文。讲述作者Mary,早上和他的狗慢跑时。遇到了爱打篮球的约翰, 两人平时不熟,但是约翰却邀请作者一起去看电影,但是作者拒绝了他。
【1】细节理解题。根据第一段“when I saw John at the street corner he was sitting on the with one of his feet on the ground”可知当Mary看到John的时候,John正在骑单车。故选C。
【2】推理判断题。根据第三段“would you like to go to the movies with me”可知this指的是邀请作者去看电影。故选A。
【3】细节理解题。根据第一段“John and I were both in the ninth grade. He was a basketball player on our school team”可知作者和John是在同一所学校。故选C。
【题目】Interesting festivals in the world
Throwing tomatoes—Spain Spain takes "tomatoes fights" to a whole new level. But the tomatoes are thrown, not eaten. The festival takes place during the last Wednesday in August. Trucks carry tomatoes into the square. People rush to the tomatoes and throw them into the crowd. |
Rolling cheese—England This festival is celebrated on the last Monday in May. It takes place on Cooper's Hill. A large wheel of cheese is rolled down Cooper's Hill. The festival is actually a race where people run down the hill after the rolling cheese. The first person to cross the finish line at the bottom of the hill wins the cheese. |
Burning man—The United States The Burning Man Festival lasts a week, it falls on the first Monday in September in America. The festival takes place in the Black Rock Desert. The best part of the festival is the burning of a large sculpture(雕塑) of a man. |
Pouring water—Thailand The Songkran Festival is the celebration of the New Year in Thailand. Thailand celebrates the New Year from April 13th to April 15th. Thai people run after each other and pour water. Songkran is one of the most important reasons why foreigners travel to the beautiful land. |
Enjoying Snow & Ice —China Snow & Ice Festival isheld in Harbin in China from Jan. 5th to Feb 5th every year. It lasts a month.The Harbin festival is the largest snow and ice festival in the world. There are all kinds of full-size buildings made of ice and many ice and snow sports activities. All of the people in Harbin do ice and snow activities. |
【1】How many festivals are mentioned in the passage?
A. Two.B. Three.C. Four.D. Five.
【2】When will you probably go to England to enjoy rolling cheese?
A. In February.B. In April.C. In May.D. In August.
【3】Which festival is held in the Black Rock Desert?
A. Throwing tomatoes.B. Rolling cheese.C. Burning man.D. Pouring water.
【4】Where will you go if you want to enjoy Snow & Ice in January?
A. China.B. England.C. The United States.D. Thailand.
【题目】阅读下列短文,根据短文中的信息完成文后表格。在答题卡标有题号的横线上,写出空缺处所填单词的正确形式。(每空一词)
There is an English saying, “Laughter is the best medicine.” Until recently, few people took the saying seriously. Now, however, doctors have begun to look into laughter and the influences it has on the human body. They have found that laughter can really make people healthier.
Tests were carried out to study the influences of laughter on the body. People watched funny films while doctors checked their heart, blood pressure, breathing and muscles. It was found that laughter has similar influences to physical exercise. It increases blood pressure, the heart beating and breathing. It also works several groups of muscles in the face, the stomach, and even the feet. If laughter exercises the body, it must be beneficial (有益的).
Other tests have shown that laughter appears to be able to reduce pain on the body. In one test doctors produced pain in groups of students who listened to different radio programmes. The reason why laughter can reduce pain seems to be that it helps to produce a kind of chemical in the brain which reduce both stress and pain.
As a result of these discoveries, some doctors in the United States now hold laughter clinics (诊所), in which they try to improve their patients’ condition by encouraging them to laugh. Because of good influences, such clinics are very popular with all kinds of patients. Doctors have found that even if their patients do not really feel like laughing, making them smile is enough to produce beneficial influences similar to those caused by laughter.
Since laughter is so effective, try to laugh as much as you can. Believe it will do much good to your health. If you are not used to laughing in front of others, you can also smile as often as possible to others because it can have almost the same influence.
Title | Laughter |
Theme | Laughter can improve our 【1】. |
The recent medical discoveries. | ·Doctors have studied what influences laughter has on people. ·Doctors have found people’s health can be improved by 【2】. |
The 【3】 of laughter | ·Laughter can increase people’s blood pressure, heart beating and breathing. ·Laughter can also exercise the muscles of a few parts of one’s body which 【4】 the face, the stomach and the feet. ·Stress and pain are 【5】 because laughter can help to produce a kind of chemicals in the brain. |
The use that doctors make of laughter | ·Doctors set up laughter clinics, where patients are 【6】 to laugh to improve their condition. ·If patients don’t really like laughing, they can smile because smile can make 【7】 influences to laughter. |
The writer’s 【8】 | ·Try to laugh as often as 【9】. ·【10】 much to others if you don’t like to laugh in public |