题目内容

【题目】阅读完成表格。阅读下面短文,根据短文内容,完成表格中所缺信息。按编号把答案依次填入下面的横线上。

March 21st is World Sleep Day. Some college students in Shandong wear funny masks to show the importance of good sleep. How's your sleep recently? The Chinese Medical Doctor Program asked 8200 people in China about their sleep. More than 36.3 percent of them said they often sleep badly.

The study also finds that many students have only 5 hours of sleep a day. According to the US National Sleep Program teenagers need 8.5 -9 hours of sleep every night.

What cuts into their sleeping time? Homework. Also school starts early in the morning. But bad

sleeping habits are also the reason. Do you like to have a look at your mobile phone before going to bed? The survey finds that 60 percent of people check their phones before they sleep. They read news check their Wechat and micro blog messages or chat with QQ friends.

It's important for us to get enough sleep. If we don't sleep well we'll feel tired and think slowly. Also sleepy kids are often unhappy says a study by the US National Sleep Program.

We can't change our school time. But there are still ways to get better sleep. Stay away from soda coffee and tea at night. You can drink some milk. It will help you sleep well. Watch less TV. Too much TV makes it hard to fall asleep. Leave your mobile phone and tablet computer on your desk. They can make you very excited so that you can't fall sleep easily.

This article is about how to get 1 .

Facts

36.3% of people can’t sleep 2 .

Many students sleep 5 hours a day.

The 3

for bad sleep

Homework.

School starts early.

Bad sleep habits 4.plays__4_______ in making people sleep badly.

The importance of

sleeping well

We will feel tired and think slowly 5________we get enough sleep.

Sleepy kids don’t feel 6_________.

The 7 of getting better sleep

Stay away from soda coffee and tea at night drink some milk 8 .

Watch less TV.

Try not to use mobile phone of tablet computer. They can make you

9 excited10 fall asleep easily.

答案】

1good sleep

【2】well

【3】reasons

【4】a role/a part

【5】unless

【6】happy

【7】ways

【8】instead

【9】too

【10】to

【解析】

试题分析:此篇对话介绍的是睡眠质量差的原因以及怎样得到好的睡眠方法。

1根据Some college students in Shandong wear funny masks to show the importance of good sleep.可知此篇文章介绍的是怎样得到好的睡眠。故填good sleep。

【2】根据More than 36.3 percent of them said they often sleep badly.可知他们当中有多于36.3%的人们说他们经常睡不好。根据句意,故填well。

【3】通读全文可知介绍的是睡眠质量差的原因。根据句意,故填reasons。

【4】根据But bad sleeping habits are also the reason可知坏的睡眠习惯也是原因之一。根据句意,故填a role/a part

【5】根据If we don't sleep well we'll feel tired and think slowly.可知如果我们没有足够的睡眠,我们就会感觉到很累,思考地很慢。根据句意,故填unless

【6】根据Also sleepy kids are often unhappy可知困倦的孩子不会快乐根据句意,故填happy。

【7】根据But there are still ways to get better sleep.可知介绍了得到好的睡眠的方式,根据句意,故填ways

【8】根据Stay away from soda coffee and tea at night. You can drink some milk.可知在晚上要远离苏打,咖啡和茶用牛奶代替。根据句意,故填instead。

【9】根据They can make you very excited so that you can't fall sleep easily.可知它们会叫你非常兴奋以至于你不容易睡着。根据句意,故填too

【10】根据They can make you very excited so that you can't fall sleep easily.可知它们会叫你非常兴奋以至于你不容易睡着。根据句意,故填to

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网