题目内容
【题目】European cities are known as popular tourist places. Every year, thousands of people go to cities like Venice and Amsterdam to learn about their history, experience their culture and just have fun. But some of the cities have been taking action to reduce (减少) the number of visitors.
Venice is known for its beautiful landmarks, such as St Mark’s Square. But people there say that the large ships that sail near the city center are ruining (破坏) their appearance, according to The Telegraph.
Residents have complained that the “ugly” ships are much bigger than the local buildings. They make the area look strange, as well as damage the canals (运河). In response, the Italian government stopped cruise ships from sailing past St Mark’s Square last year.
In Amsterdam, the Netherlands’ capital, noisy tourists are unwelcome. The city has worked out plans to limit the number of tourists who can come to the city, the Daily Mail reported. Many residents believe that increased tourism has brought more rubbish to the city’s streets. It has also caused an increase in noise pollution.
Airbnb and other “home rentals” that are popular with tourists will face restrictions (限制), too. Fewer tourists will be able to stay in the city. “Beer bikes”, or multi-person bikes that have tables for drinking beer, will also be restricted. It is expected that getting rid of these bikes will make the city quieter and more peaceful for local people.
【1】Which of the following may not be the reason for the tourists to visit European cities?
A. Learning about their history.B. Experiencing their culture.
C. Ruining their appearance.D. Just for fun.
【2】What makes Venice look strange according to local people?
A. Local buildings.B. Landmarks.C. The canals.D. Ships.
【3】What is the major reason for Amsterdam to reduce its number of visitors?
A. Limited resources.B. Increased noise pollution.
C. Damage to buildings.D. Crowded buses.
【4】What is the main idea of the passage?
A. How Venice and Amsterdam protect local people.
B. Some European cities are reducing their number of visitors.
C. How visitors have ruined local people’ lives.
D. Why visitors are unwelcome in other countries.
【答案】
【1】C
【2】D
【3】B
【4】B
【解析】
短文大意:本文以威尼斯和阿姆斯特丹为例,介绍了一些欧洲城市正在减少游客数量的原因。
【1】题意:以下哪项可能不是游客去欧洲城市旅游的原因?考查细节理解。根据Every year, thousands of people go to cities like Venice and Amsterdam to learn about their history, experience their culture and just have fun.游客去欧洲城市旅游是为了了解他们的历史,体验他们的文化以及享受生活,可知原因包括ABD三项,故选C。
【2】题意:是什么让威尼斯在当地人眼中看起来很奇怪?考查细节理解。根据Residents have complained that the “ugly” ships are much bigger than the local buildings. They make the area look strange, as well as damage the canals. 这些“丑陋”的船只比当地建筑要大得多,让这个地区看起来很奇怪,还破坏了运河,可知选D。
【3】题意:阿姆斯特丹减少游客数量的主要原因是什么?考查细节推断。根据In Amsterdam, the Netherlands’ capital, noisy tourists are unwelcome.…Many residents believe that increased tourism has brought more rubbish to the city’s streets. It has also caused an increase in noise pollution. 在荷兰首都阿姆斯特丹吵闹的游客是不受欢迎的,因为吵闹的游客容易增加噪音污染,故选B。
【4】题意:这篇文章的主旨是什么?考查主旨理解。A. How Venice and Amsterdam protect local people. 威尼斯和阿姆斯特丹如何保护当地人。B. Some European cities are reducing their number of visitors. 一些欧洲城市正在减少游客数量。C. How visitors have ruined local people’ lives. 游客如何毁了当地人的生活。D. Why visitors are unwelcome in other countries.为什么游客在其他国家不受欢迎。根据But some of the cities have been taking action to reduce the number of visitors.,结合文中威尼斯和阿姆斯特丹的做法,可知一些欧洲城市正在减少游客数量,故选B。