题目内容

【题目】填入适当的词补全对话,每空一词。

A: What are you reading, Jill?

B: It’s a book about the future.

A: Sounds cool. So 1 will the future be like?

B: Well, cities will be more crowded and polluted. There will be 2 trees and the environment will be in great danger.

A: That sounds bad! What 3?

B: People will have less space to live in.

A: Will we have to move to 4 planets?

B: Maybe. But I want to live on the earth.

A: Me, too. Then what can we do?

B: we can use less water and plant more trees. Everyone should 5 a part in saving the earth.

【答案】

1what

2fewer

3else

4other

5play

【解析】

本文讲述了吉尔读了一本关于未来的书。未来城市将会更加拥挤和污染,将会有更少的树和环境将会处于极大的危险中。人们住的地方会越来越少。人们可以通过少用水,多植树来拯救地球。

1句意:那么未来会是什么样子呢?

根据“Well, cities will be more crowded and polluted…great danger.”可知将会有更少的树和环境将会处于极大的危险中,可推测出此处是问“那么未来会是什么样子呢”,在英文中表达为“what will the future be like”,故答案为what

2句意:将会有更少的树和环境将会处于极大的危险中。

根据“That sounds bad! ”可知听起来很糟糕,可推测出此处是“更少的树”,修饰可数名词,应用“fewer”,故答案为fewer

3句意:还有什么?

根据“People will have less space to live in.”可知人们住的地方会越来越少,可推测出此处是“还有什么”,在英文中表达为“what else”,故答案为else

4句意:我们要搬到其他星球去吗?

根据“Maybe. But I want to live on the earth.”可知也许吧,但我想生活在地球上,可推测出此处是“我们要搬到其他星球去吗”;other+名词复数表示“其他什么”,故答案为other

5句意:每个人都应该在拯救地球中扮演一个角色。

play a part in表示“扮演角色”,根据“Everyone should ___5___ a part in saving the earth”可知每个人都应该在拯救地球中扮演一个角色,结合should+动词原形,所以此处是“play”,故答案为play

这是道补全对话题,考查考生对语言的运用能力,题目没有给出了备选词语,大大提高了试题的难度。做题时,先通读文段,对对话内容有个简单的了解;接着看看句子是否有固定词组,结合题意一一填写即可;也可以根据句子题干句子结构确定所需词性,进而做出答案。例如第5小题,从句子结构可知缺动词原形,结合固定词组“play a part in”,可得出答案play

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Have you ever run into a careless cell phone user on the street? Perhaps they were busy talking, texting or checking updates on WeChat without looking at what was going on around them. As the number of this new “species” of human has kept rising, they have been given a new name — phubbers(低头族).

Recently, a cartoon created by students from China Central Academy of Fine Arts put this group of people under the spotlight. In the short film, phubbers with various social identities(身份) bury themselves in their phones. A doctor plays with his cell phone while letting his patient die, a pretty woman takes selfie(自拍) in front of a car accident site, and a father loses his child without knowing about it while using his mobile phone. A chain of similar events eventually leads to the destruction(毁灭) of the world.

Although the ending sounds overstated, the damage phubbing can bring is real.

Your health is the first to bear the effect and result of it. “Constantly bending your head to check your cell phone could damage your neck,” Guangming Daily quoted doctors as saying. “the neck is like a rope that breaks after long-term stretching.” Also, staring at cell phones for long periods of time will damage your eyesight gradually, according to the report.

But that’s not all. Being a phubber could also damage your social skills and drive you away from your friends and family. At parties with family or friends, many people tend to stick to their cell phones while others are chatting happily with each other and this creates a strange atmosphere, Qilu Evening News reported.

It can also cost you your life. There have been lots of reports on phubbers who fell to their death, suffered accidents, and were robbed of their cell phones in broad daylight.

1For what purpose does the author give the example of a cartoon in Paragragh2?

A.To tell people the bad influence of phubbing.

B.To advertise the cartoon made by students.

C.To show the world will finally be destroyed by phubbers.

D.To warn doctors against using cell phones while treating patients.

2Which of the following is NOT a risk a phubber may have?

A.His social skills could be affected.

B.His neck and eyesight will be gradually harmed.

C.He will cause the destruction of the world.

D.He might get separated from his friends and family.

3What may the passage talk about next?

A.Advice on how to use a cell phone.

B.People addicted (沉迷) to phubbing.

C.Ways to reduce the risks of phubbing.

D.Results of phubbing.

【题目】 The winner of the fifth season of the China Central Television's Chinese Poetry Conference (中国诗词大会) was shown on Feb 9. Peng Min, who has fallen at the final hurdle twice before, finally won the crown (王冠) for himself.

The competitors vary in age, from teenagers to adults. Peng, 36, an associate senior editor (副主编) of a poetry magazine, is one of the most familiar (熟悉的) faces of the show. He can recite around 1,000 poems.

With a master's degree in literature, Peng is always the hot favorite to win the prize, but, surprisingly, he's lost two finals in a rowthe second season he lost to a 16-year-old high school student, Wu Yishu, and in the third season he was beaten by deliveryman (送货员) Lei Haiwei.

He cried after losing the season three final, “I realized that if I compete and fail again, at least I've tried, but if I don't sign up, that means I'm more of a failure because I'm afraid of trying. Therefore, when season five came around, I decided to give it another go,” Peng recalls.

The season five final came down to Peng and 11-year-old Han Yaxuanagain he was facing a much younger rival. This time, though, there was to be no mistake and victory was finally his.

“I want to tell people who have a similar experience that, even though you go through all kinds of misfortune (不幸的) or difficulties, as long as you are brave enough to look up, there will always be a light in the sky to guide you out of the darkness,” Peng said in his speech. “Thousands of years later, all of our shadows will vanish, only the beauty of poems will last.”

1How many seasons of the Chinese Poetry Conference does Peng Min take part in?

A.TwoB.ThreeC.FourD.Five

2Who won the second season of the Chinese Poetry Conference?

A.Wu YishuB.Peng MinC.Lei HaiweiD.Han Yaxuan

3What made Peng Ming successful ?

A.His failureB.His misfortuneC.His bravenessD.His difficulties

4What’s the meaning of the underlined phrase “vanish”?

A.存在B.消失C.出现D.停止

5What is the best title of the passage ?

A.No Pain, No Gain.B.It Is Never Too Late to Learn.

C.Failure Is The Mother of Success.D.A Good Beginning Makes A Good Ending.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网