题目内容

【题目】 If you want to study in a foreign country, you have to think about where to live. Because I'm still too young to rent a flat by myself. I am living with a homestay family in Canada and I feel like I'm part of the family.

I had a homestay in 2013 for the first time. During that time, I stayed in Ajax, a town in Canada for a week with a homestay family. Carlton lives with his nephew and hisniece-in-law(侄子和侄媳妇).Carlton drove me to a school to learn about Canadian culture every morning, and he picked me up in the afternoons. Our free time was in the evening. The meals he made for me were delicious and we usually watched a movie after dinner. I couldn’t forget the life there although I didn't live there for a long time.

I'm now living with a Hungarian(匈牙利)family with another Chinese boy. There are two family members — Mrs.Perger and her son, Robert. I've already lived here for nine months. Once, my roommate went running and didn't come back for a long time. Mrs. Perger called him, but he didn't answer the phone. She began to worry about him and cry. Fortunately, he was fine and got back home later. I was deeply moved.

However, living with a homestay family also has some problems. when you live with a foreign family, you live a lifestyle different from your own family’s. It may take you a long time to get used to (习惯于)it.

Living with a homestay family teaches me how to communicate with different people and what we should do when different lifestyles and cultures meet together.

1How many people are there at Carlton's before the writer lives with them?

A.Two.B.Three.C.Four.D.Five.

2The meaning of the underlined word fortunately is ______ .

A.terriblyB.badlyC.healthilyD.luckily

3What can we learn from the article?

A.The writer doesn’t like the different lifestyle.

B.The writer was deeply moved by what Mrs Perger did.

C.The writer lives with a Canadian family for nine months.

D.The writer chose a homestay family because he couldn't pay for it.

4Which of the following shows what Mrs. Perger is like?

A.Careful and kind.B.smart and patient.

C.Helpful and humorousD.polite and humorous.

5What's the best title of this passage?

A.Canadian homestay families

B.Problems about living with a homestay family

C.Life of living with foreign homestay families

D.Tips for those who want to live with homestay families

【答案】

1B

2D

3B

4A

5C

【解析】

文章大意:本文主要是在讲述作者与外国寄宿家庭一起生活的一些经历。作者在国外留学,因为年龄太小不能自己租房,于是选择了寄宿家庭。并提到虽然作者花了很多时间去适应这种不同的生活方式,但作者也从中学到了很多。

1细节理解题。根据文章第2段提到“Carlton lives with his nephew and his niece-in-law.(卡尔顿和他的侄儿以及外甥女住在一起。)”可知,在作者住进去之前,卡尔顿家有3个人。结合选项,A2个;B3个;C4个;D5个。可知,本题答案为B

2词义猜测题。根据She began to worry about him and cry. Fortunately, he was fine and got back home later. I was deeply moved. 她开始担心他,哭了起来。幸运的是,他很好,后来回家了。我深受感动。可知,下划线单词的意思是“幸运”,故选D

3细节理解题。根据文章第4段提到“The biggest challenge for me has been the totally different lifestyle, which took me a long time to get used to.(对我来说最大的挑战是完全不同的生活方式,这花了我很长时间来适应。)”可知,作者已经习惯了这种不同的生活方式,故A项错误。根据文章第3段提到“There are two family members---Mrs Perger and her son, Robert. I've already lived here for nine months and I have been deeply moved by many things they've done.(有两个家庭成员——佩格尔夫人和她的儿子罗伯特。我已经在这里住了9个月了,他们所做的许多事情都深深地打动了我。)”可知,作者被佩格尔一家的所作所为深深打动了,故B项正确。根据文章第3段提到“I'm now living with a Hungarian family with another Chinese boy.(我现在和另一个中国男孩住在一个匈牙利家庭。)”和“I've already lived here for nine months(我已经在这里住了9个月了)”可知,作者和一个匈牙利家庭一起生活了9个月,故C项错误。根据文章第1段提到“As I'm still too young to rent an apartment by myself. I live with a homestay family and I feel like I'm part of it.(因为我还太小,不能自己租房住。我和一个寄宿家庭住在一起,我觉得我是它的一部分。)”可知,作者是因为年龄太小,不能自己租房住才选择了寄宿家庭,而不是因为付不起房租,故D项错误。结合选项,可知本题答案为B

4细节理解题。根据文章第3段提到“Once, my roommate went running and didn't come back for quite a long time. Mrs Perger called him, but he didn't answer the phone. She began to worry about him, and was even about to cry.(有一次,我的室友去跑步,很长一段时间没有回来。佩格尔夫人给他打了电话,但他没有接。她开始为他担心,甚至想哭。)”可知,佩格尔夫人是一个细心而且关心他人的人。结合选项,A项细心和关心他人的;B项外向和勇敢的;C项严肃和具有挑战性的;D项外向和幽默的。可知本题答案为A

5细节理解题。根据文章第5段提到“Living with a homestay family has given me a lot of new experiences.(住在寄宿家庭给了我很多新的经历。)”和全文内容可知,本文主要是在讲述作者与外国寄宿家庭一起生活的一些经历。结合选项,A项关于加拿大寄宿家庭的生活;B项寄宿家庭的缺点;C项与外国寄宿家庭一起生活的经历;D项给那些想和寄宿家庭一起生活的人的建议。可知本题答案为C

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网