题目内容

【题目】 As teenagers, you have many dreams. These dreams can be very big, like winning the Nobel Prize (诺贝尔奖)or they can be small. You may just want to become one of the ten best students in your class.

Once(一旦)you find a dream, what do you do with it? Do you ever try to make your dream real?

Follow Your Heart written by Australian writer Andrew Mathews tells us that making our dreams real is life's biggest challenge. You may think you're not very good at some school subjects, or that it is impossible for you to become a writer These kinds of thoughts(想法) stop you from getting your dream, the book says.

In fact, everyone can make his dream come true. The first thing you must do is to remember what your dream is. Don't let it leave your heart Keep telling yourself what you want. Do this step by step(—步步地) and your dream will come true faster because a big dream is, in fact, many small dreams. You must also never give up your dream.

There will be difficulties( ) on the road to your dreams. But the biggest difficulty comes from yourself. You need to decide what is the most important. Studying instead of watching TV will bring you better exam results while saving five Yuan instead of buying an ice cream means you can buy a new book.

As you get closer to your dream, it may change a little. This is good because you have the chance (机会) to learn more skill(技能) and find new interests.

1"Follow Your Hear'" is____________.

A.the name of a famous Australian writer

B.the most important dream to have for teenagers

C.the name of a book by Andrew Matthews

2If you want to make your dream real, you should____________.

A.remember what your dream is

B.keep telling yourself what you want and don't be afraid of difficulties

C.do both A and B

3From the text, we know the underlined wordchallenge" means________.

A.变化B.挑战C.成功

4What should NOT you do to make your dream come true?

A.Do what you should do step by step.

B.Watch TV to get better exam results.

C.Read more books, learn more skills and find new interests.

5Which one is True according to the writer?

A.Nobody can make his dream come true.

B.There is no difficulty on the road to the dreams.

C.Your dream will come true if you never give up.

【答案】

1C

2C

3B

4B

5C

【解析】

短文大意:本文是议论文,主要论述了梦想对于我们的重要性以及如何实现自己的梦想。

1题意:《遵循内心》是安德鲁·马修斯的一本书的名字。考查细节理解。根据Follow Your Heart written by Australian writer Andrew Mathews tells us that making our dreams real is life's biggest challenge澳大利亚作家安德鲁·马修斯的Follow Your Heart告诉我们,实现梦想是人生最大的挑战,可知Follow Your Heart是安德鲁马修斯写的一本书,故选C

2题意:如果你想让你的梦想成真,你应该 。考查细节理解。A. 记住你的梦想是什么;B. 不断告诉自己你想要什么,不要害怕困难;C. AB都是。根据The first thing you must do is to remember what your dream is.(你必须做的第一件事是记住你的梦想是什么)和There will be difficulties on the road to your dreams. But the biggest difficulty comes from yourself(在通往梦想的路上会有困难。但最大的困难来自你自己)可知AB两项叙述都符合题意,故选C

3题意:在短文中,我们知道带下划线的单词“challenge”的意思是________。考查词义理解。biggest最大的;根据making our dreams real可知实现梦想是生活中最大的挑战,故选B

4题意:为了实现梦想,你不应该做什么?考查细节判断。根据Studying instead of watching TV will bring you better exam results(学习而不是看电视会给你带来更好的考试成绩)可知看电视不会给你带来更好的考试成绩,Watch TV to get better exam results说法错误,是不该做的,故选B

5题意:根据作者,哪一个是正确的?考查细节判断。A. 没有人能使他的梦想成真。B. 在通往梦想的路上没有困难。C. 如果你永不放弃,你的梦想就会实现。根据You must also never give up your dream(你也必须永不放弃你的梦想),可知永不放弃梦想就会实现,故选C

本文主要论述了梦想对于我们的重要性以及如何实现自己的梦想,篇幅较长,难度较大,但各个小题都能在文中找到适当依据。只要认真阅读短文,注意前后联系,就能顺利完成阅读。主要考查细节理解,做题关键是找出原文的根据,认真核查小题和原文的异同。例如小题3,如果你想让梦想成真应该怎么做,考查细节理解。A. 记住你的梦想是什么;B. 不断告诉自己你想要什么,不要害怕困难;C. AB都是。根据The first thing you must do is to remember what your dream is.(你必须做的第一件事是记住你的梦想是什么)和There will be difficulties on the road to your dreams. But the biggest difficulty comes from yourself(在通往梦想的路上会有困难。但最大的困难来自你自己)可知AB两项叙述都符合题意,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解
Maybe it is true that we do not know what we have got until we lose it, but it is also true that we do not know what we have been missing until it arrives. Giving someone allyour love never means that they will love you back. Do not expect love inreturn; but if it does not, be glad it grows in yours.
It takes an hour to like someone, and a day to love someone, but it takes a lifetime to forget someone. Do not depend on one's appearance, it may not be true. Do not dependon wealth, even that disappears slowly. Depend on someone who makes you smile, because it takes only a smile to make a dark day seem bright.
There are moments in life when you miss someone so much that you just want to pick them from your dreams and hug(拥抱) them.
Dream what you want to dream; go where you want to go; be what you want to be, because you haveonly one life and one chance to do all the things you want to do.
May you have enough happiness to make you sweet, enough trials(尝试) to make you strong, enough sadness to keep you human, enough hope to make you happy.
Always put yourself in others' shoes. If you feel that it hurts you, it probably hurts the other person, too.
The happiest people do not necessarily give the best of everything; they just make the most of everything that comes along their way. Happiness waits for those who cry, those who have been hurt, those who have searched, and those who have tired, for only they can enjoy the importance of people who have touched their lives.
The brightest future will always be based on a forgotten past. You cannot go on well in life until you let your past failures and heartaches go off.
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you are the one who is smiling and everyone around you is crying.
(1)If you put yourself in another's position, ___________.
A.you should depend on wealth
B.you shouldn't do those things that will hurt you and other people
C.you will do what you want to do however dangerous it is to people
D.you should depend on other people.
(2)Which of the following is TRUE according to the passage?
A.If you give someone your love, you are sure that she will give her love to you in return.
B.We often don’t know what we have lost until it happens.
C.If someone accepts your love and he doesn’t give you his love in return, you should be angry with him.
D.If it takes you an hour to love someone, you will easily forget her.
(3)In the last paragraph of the passage, the writer is actually telling us that a man in the world should be one who __________.
A.can accept the suggestions made by others
B.can live happily and forget the past
C.does good to the people and wins their respect
D.has made a lot of money for himself when he dies

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网