题目内容
【题目】阅读下面材料,然后从各题所给的四个选项中选出一个最佳答案。B
The thirteen-year-old Andrew is an American boy. He is a middle school student in Washington. Do you know Washington? It's the capital(首都) of America. Andrew has some pen friends. Two of them come from China. They are Molly and Simon. Their Chinese names are Zhao Mei and Ma Li. Zhao Mei is a girl and she is in Zhejiang; Ma Li is a boy and he is in Hebei. They are good at English, so they always write to Andrew in English. Andrew wants to know more about China, and he thinks Chinese is useful. He will come to China with his parents for a trip next month. Now Andrew is really happy and he wants to tell his friends about it.
Do you want to make friends with Andrew? You can write to him. His e-mail address is andrew008@hotmail.com.
(1)Who is in Hebei?
A.Zhao Mei.
B.Ma Li.
C.Andrew.
D.No one.
(2)What does Andrew think of Chinese?
A.Useful.
B.Easy.
C.Difficult.
D.Boring.
(3)What can we know from this passage?
A.Andrew is 14 years old.
B.Andrew is a teacher in a middle school.
C.Andrew will come to China next month.
D.Molly and Simon always write to Andrew in Chinese.
【答案】
(1)B
(2)A
(3)C
【解析】短文大意:这篇短文给我们介绍了Andrew的生活,他是一个13岁的美国男孩,他有很多笔友,其中两个来自中国。Andrew很喜欢汉语,他想要更多的了解中国,下个月他就要和父母一起来中国了。
(1) 细节理解题。根据短文中Ma Li is a boy and he is in Hebei. 玛丽是一个男孩来自河北。故选B。
(2)细节理解题。根据短文中Andrew wants to know more about China, and he thinks Chinese is useful可知,Andrew想要更多的了解中国,他觉得汉语是很有用的。由此可知选A。
(3)推理判断题。根据短文中He will come to China with his parents for a trip next month.可知,下个月Andrew将要和他的父母一起去中国,故选C。
【题目】从方框中所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项,补全短文。
Boys and girls,
Attention, please! Do you know how to keep safe in our everyday life? Today I'd like to tell you some ways to keep safe.
A park is a safe place because there are no cars or buses in it.
Second, obey the traffic rules, please! Before crossing a road, stop and look both ways—look left and right. You should walk on the right side of the road.
Third, never put your head or hands out of a car, a bus or a train.
Fourth, don't talk to strangers or go with them, especially for the children. That will be dangerous.
A.First,always play in a safe place. |
【题目】
Children’s Training Centre | |
English(1) Time: Mon. , Thurs. & Fri. 9:00 a.m. ~ 11:00 a.m. Room: 8101 Teacher: Miss Zhao Tel: 0856 – 5211234, 13598765432 | Computer(2) Time: Tues. , Wedn. & Fri. 9:00 a.m. ~ 11:00 a.m. 3:00 p.m. ~ 5:00 p.m. Room: 8201 Teacher: Mr Qian Tel: 0856 – 5223456, 13612345678 |
Drawing(3) Time: Mon. , Thurs. & Sun. 9:00 a.m. ~ 11:00 a.m. Room: 8301 Teacher: Miss Sun Tel: 0856 – 5234567, 13787654321 | Swimming(4) Time: Thurs. , Sat. & Sun. 9:00 a.m. ~ 11:00 a.m. Place: Swimming pool Teacher: Miss Li & Mr Zhou Tel: 0856 – 5245678, 13843215678 |
【1】Zeng Meili wants to learn drawing, she can call up the number __________.
A. 0856 – 5211234 or 13787654321
B. 0856 – 5234567 or 13612345678
C. 0856 – 5234567 or 13787654321
D. 0856 – 5245678 or 13843215678
【2】If you are free on Tuesday afternoon, you can go to learn __________.
A. drawing B. computer C. swimming D. English
【3】Which of the following is TRUE?
A. Miss Zhao and Mr. Qian can teach you English.
B. Miss Sun and Mr. Zhou can teach you drawing.
C. Mr. Zhou and Miss Li can teach you swimming.
D. Mr. Li and Miss Zhao can teach you computer.