题目内容
【题目】从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳选项。D
Is your schoolbag too heavy to carry? The e-schoolbags will help you.
It is said that e-schoolbags are going to be brought into use in Chinese middle schools soon. In fact (事实上) we can call the e-schoolbags an e-textbook. It is a small computer for students. Heavy schoolbags are a big problem for them for a long time. But the e-schoolbag will change(改变) everything. It is much lighter(轻的) than a usual schoolbag. Also it is as small as a usual book, but it can still have all the things for study, such as a textbook, an exercise book and so on. They can be made into chips (芯片) that are as small as a stamp(邮票). The students can read the text page by page on the screen, take notes (记笔记), or even send e-mails to their teachers. All they have to do is to put the right chip into the e-schoolbag and press a button.(按钮)
Some people say that e-textbook can't be easily broken; some people say it is not good for students' eyes. But only time will tell.
(1)The usual schoolbag is .
A.as heavy as(与--一样) an e-schoolbag
B.much lighter than an e-schoolbag
C.much heavier than a usual e-schoolbag
D.as light as an e-schoolbag
(2)An e-schoolbag is _______.
A.a big book
B.a small computer
C.a heavy bag
D.a usual book
(3)We can use e-schoolbags to.
A.press buttons
B.make cakes
C.play computer games
D.study
(4)According to the text, which of the following is right?
A.all the people love e-schoolbags.
B.e-schoolbags can do everything for students.
C.Maybe(可能) students will use e-schoolbags one day.
D.every student in China is using the e-schoolbag.
【答案】
(1)C
(2)B
(3)D
(4)C
【解析】短文大意:这篇短文将传统的书包和电子书包进行对比,说明电子书包对孩子们有哪些好处。
(1)细节理解题。根据 It is much lighter(轻的) than a usual schoolbag.它比通常的书包要轻得多。故选C。
(2)细节理解题。根据 In fact (事实上) we can call the e-schoolbags an e-textbook. It is a small computer for students.事实上,我们把电子书包叫做电子教科书。对学生来说它是一台小型电脑。故选B。
(3)细节理解题。根据Also it is as small as a usual book, but it can still have all the things for study, such as a textbook, an exercise book and so on.而且它和通常的课本一样小,但是它有学习的所有东西,例如课本,练习册等等。故选D。
(4)推理判断题。根据Some people say that e-textbook can't be easily broken; some people say it is not good for students' eyes. But only time will tell. 一些人说电子课本容易被弄坏,有些人说它对学生们眼睛不好。但是时间会告诉我们一切的。可知学生们将来可能会用,也可能不会用。故选C。
【题目】暑假就要到了,你的英国笔友Sam询问你的假期计划。假如你是赵军,请根据以下表格中的提示内容,给Sam写一封不少于70词的电子邮件,告诉他你的暑假计划。电子邮件格式已给出,不计入总词数。
运动方面 | 每天早上跑步半小时 |
学习方面 | 读一本英语书和一本自己最喜欢科目的书 |
生活方面 | 打扫房间、洗衣服并学习做饭 |
Dear Sam,
……
Yours.
Zhao Jun
【题目】最近,你在网上结识了一位新朋友,他叫Peter Black.请根据下面的内容介绍你的朋友Peter.
名字 | Peter | |
年龄 | 13 | |
兴趣爱好 | 喜欢弹琴、喜欢熊猫…… | |
如何上学 | 每天步行上学,大约15分钟 | |
规章制度 | 每天放学之后帮妈妈做饭,饭后要洗碗…… | |
每天上学不准迟到,每天一定要穿校服…… | ||
家庭成员 | 他的父母 | 在电视上看龙舟比赛 |
他和他妹妹 | 听CD | |
要求:1.文章应包括表格中所有内容,不要逐字翻译,可适当增加细节。2.词数70-80字,开头已给出,不计入总词数。
I have a new friend.……