题目内容
【题目】阅读下面的短文,然后将画线部分的句子译成汉语或英语。
Mrs. Miller is our English teacher. She has some pictures. Today she shows those pictures to us in class. 1.她想要我们从中学到一些东西。
Here are three pictures. 2. In the first picture, we can see Mrs. Miller and her family watching the boat race on TV. Oh, it's the Dragon Boat Festival and they are really excited about the race. In the next picture, we can see Mrs. Miller reading books in the library. 3. The library is not too far from her home, so she usually goes there on foot as a kind of exercise. Every day, there are many people studying and reading there. It is very quiet in the library. 4. 米勒老师喜欢在那里阅读度过周末时光。When she reads books, time goes quickly. In the last picture, Mrs. Miller is in a park. There is a pool in the park. 5. It is afternoon right now and she is sitting by the pool and drinking orange juice. She tells us the best things in life are free.
【1】__________________________________________________
【2】___________________________________________________
【3】___________________________________________________
【4】_____________________________________________
【5】_______________________________________________
【答案】
【1】She wants us to learn something from them.
【2】在第一张照片里面,我们可以看到米勒老师和她的家人正在电视上观看划船比赛。
【3】图书馆离她的家不远,所以她经常步行去那里,当作是一种锻炼。
【4】Mrs. Miller likes spending her weekends reading there.
【5】现在是下午,她正坐在水池旁喝橙汁。
【解析】
本文主要讲述了米勒老师的三张照片,希望我们能够从中学到东西。
【1】根据中文意思可知,需要学生翻译“想要干……”want to do sth和“从……学到……”learn from sth.,结合文章时态,是一般现在时,主语是She,谓语动词用第三人称单数形式。故填She wants us to learn something from them.
【2】本句主要理解“see sb. doing sth.”“看见某人正在做某事”,故填在第一张照片里面,我们可以看到米勒老师和她的家人正在电视上观看划船比赛。
【3】本句中主要理解be far from“离……远”;go there on foot“步行去那里”;as a kind of exercise“作为一种锻炼”。故填图书馆离她的家不远,所以她经常步行去那里,当作是一种锻炼。
【4】本句中主要理解“喜欢做……”“like doing sth.”;“花费时间做……”“spend doing sth.”。故填Mrs. Miller likes spending her weekends reading there.
【5】本句中主要理解sit by the pool坐在水池边;right now现在。故填现在是下午,她正坐在水池旁喝橙汁。