题目内容

【题目】 Today is December 23rd.. 1Mr. Smith wants to buy a nice birthday gift for his daughter. Mr. Smith and Jane go to a clothes store. 2But Jane doesn’t like them. She wants to buy a schoolbag. Then they go to Mr. Brown’s Store. 3The schoolbag is only 30dollars. They also need some food for Jane’s birthday party at 6 pm. So they go to a food store. Mr. Smith buys a big birthday cake. Jane buys some bread and strawberries. 4And then they go home for the birthday party. Jane is very happy.

A.They are her favorite food.

B.It’s Jane’s eighth birthday.

C.Jane likes the skirt very much.

D.There are skirts, T-shirts and shoes.

E.It sells all the school things at very good prices.

【答案】

1B

2D

3E

4A

【解析】

这篇短文主要讲了今天是Jane8岁生日,Mr. Smith想给她买礼物。他们一起去商店购物,然后回家举办生日聚会。

1根据下文“Mr. Smith wants to buy a nice birthday gift for his daughter. 史密斯先生想给他女儿买一件漂亮的生日礼物。可知上文是“It’s Jane’s eighth birthday. 今天是简的八岁生日。故选B

2根据上文“Mr. Smith and Jane go to a clothes store. 史密斯先生和简去一家服装店。可知下文是“There are skirts, T-shirts and shoes. 有裙子,T恤衫和鞋子。故选D

3根据下文“The schoolbag is only 30dollars. 这个书包只有30美元。可知上文是“It sells all the school things at very good prices. 它以很好的价格出售所有的学校用品。故选E

4根据上文“Jane buys some bread and strawberries. 简买了些面包和草莓。可知下文是“They are her favorite food. 它们是她最喜欢的食物。故选A

该题目考查学生们阅读理解以及逻辑推理的能力。做题时,先通读选项中的句子,了解句意;然后阅读短文,从上下文语境尤其是空格前后的句子中寻找解题线索。

如第4小题,空后 Jane buys some bread and strawberries. 说的是“简买了些面包和草莓”,因此该空应与“它们是她最喜欢的食物”有关,故选A They are her favorite food.

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网