题目内容

【题目】根据短文内容和所给中文提示,写出空白处各单词的正确形式。每空限填一词。

As middle school students, we should not only know how to protect 1 (我们). But we should know how to help people in 2(苦恼). Zhang Qiang is just the boy who can help himself and others.

Zhang Qiang is a 3 (有残疾的) student. There is something 4 (有毛病) with his left leg. But he never gives up. He often does 5(志愿者) work on weekends.For example, he tells stories to those 6(孤独的) old people in the old people’s home. Although it’s difficult for him to walk to school, he kept on doing so. At school, he 7(和睦相处) on well with his classmates and teachers.He always gets good 8(成绩). He says, “ I should 9(依靠) on myself and 10(尽力) my best to help others.”

【答案】

1ourselves

2trouble

3disabled

4wrong

5volunteer

6logets

7gets

8grades

9depend

10try

【解析】本文叙述了作为中学生,要学会如何保护自己,我们应该帮助那些有苦恼的人们,张强是一个残疾人,但是他既会照顾自己也去照顾其他的人。

1句意:作为中学生,我们不仅要知道如何保护我们自己。因为句子的主语是we,所以这里应该用反身代词作宾语。故答案为: ourselves

2句意:我们应该知道如何保护苦恼中的人们。短语in trouble 处于困境中。故答案为: trouble

3句意:张强是一个有残疾的学生。空格后是名词,所以这里应该用形容词来修饰。故答案为:disabled

4句意:他的左腿有毛病。因为这是肯定句,something用于肯定句中,anything用于否定句中。故答案为:something

5句意:他经常在周末做志愿者的活动。空格后是名词,所以这里应该用形容词来修饰。故答案为:volunteer。

6句意:例如,他给敬老院里一些孤独的老人讲述一些故事。空格后是名词,所以这里也应该用形容词,这里形容人的心情用lonely,独自的alone,不表示人的心情。故答案为:lonely

7句意:在学校他和他的同学、老师和睦相处的很好。短语get on well with sb和某人相处的很好。句子的主语是第三人称单数,所以谓语动词用单数形式,故答案为:gets。

8句意:他总是取得好成绩。短语get good grades取得好成绩。故答案为:grades

9句意:我应该依靠我自己尽我们的最大努力去帮助其他的人。短语depend on依靠。故答案为:depend

10句意:我应该依靠我自己尽我们的最大努力去帮助其他的人。短语try one’s best to do sth尽某人的最大努力去做某事。故答案为:try

练习册系列答案
相关题目

【题目】五、阅读表达 阅读下面的短文,根据短文内容回答问题。(10分)

Mr. King was the owner of a large company. One day, he went into his office early in the morning to get ready to go to the airport and left for another city.

He was leaving his office when Bill, a night watchman, came in. Bill just came off work(下班). After saying "Good morning" to Mr. King, Bill told the owner about his bad dream. Last night he dreamed Mr. King's plane crashed after it took off. Mr. King was surprised to hear this. He decided to go by train.

Bill's dream came true. That morning the plane really crashed just after it took off. Later Mr. King returned to his office and heard the accident. To express (表达) his thanks, Mr. King gave Bill $5,000. He also gave Bill a letter. Mr. King told Bill that a man like him should be sent away. Bill was surprised and asked, "Why?" Mr. King said, "Go home and read the letter, and you will know why."

Bill went home and opened the letter in a hurry. After he read it, he became sad. In the letter there was only one sentence -- "A night watchman can't sleep on his duty(值班), but you did."

(Answer the following questions with no more than 6 words.)

1Who was Mr. King? ___________________________________________________________

2What did Bill do?

___________________________________________________________

3How did Mr. King feel after he heard Bill's dream?

___________________________________________________________

4When did the plane crash that morning?

___________________________________________________________

5Why did Mr. King send Bill away?

___________________________________________________________

【题目】Until last year, the saddest thing of my life was that my wife Alice and I couldn’ t have any children. So we always all the children in our street to our house for Christmas breakfast.

Last year, Alice died. I was very and decided not to invite the children for Christmas breakfast. But Kathy and Peter, my next door neighbors, asked me to them for dinner on Christmas Eve.

As soon as I arrived, Kathy asked me, “Do you have any milk at your house?”

“Yes,” I replied. you need some, I’ll go and get it right away.”

“Oh, that’s all right. Come and sit down. Just give Peter your and let him do it.”

After a happy dinner with them, I went home. When I opened my door, I found my house had been decorated by Peter! It was just as as each Christmas before. At that moment, I wished that I could still the Christmas breakfast, but I had made no preparations.

Early the next morning, a little boy with a bag of candies my bell. Before I could ask him what was , he was joining by two of his friends. Within fifteen minutes, my house was full of , and I had all the food I needed. I had a happy breakfast with the children again.

【1】A. took B. invited C. sent D. led

【2】A. happy B. lazy C. sad D. poor

【3】A. help B. join C. pay D. meet

【4】A. Unless B. As C. Since D. If

【5】A. money B. milk C. keys D. things

【6】A. beautiful B. dirty C. colorless D. empty

【7】A. buy B. enjoy C. sell D. serve

【8】A. rang B. answered C. required D. painted

【9】A. boiling B. ending C. singing D. happening

【10】A. gifts B. children C. flowers D. candies

【题目】Three small fish lived in the sea. When they were very young, their parents died. They had to look after each other day after day. Finally, they grew up and could swim in deep water.

One morning, a big wave(浪) pushed the three fish to a shallow water. It also pushed a small boat there. It was hard for them to go back to the sea because the boat was right in front of them. The largest fish realized(意识到) that they were in danger, and said they had to find a way to leave there as fast as possible. The second largest fish agreed with his elder brother, but the youngest one did not. He said that there was much time for their activities, so he would not worry at all and still swam happily.

At last, the largest fish returned to the sea by jumping over the lowest part of the boat. The second largest fish were also successful in joining his elder brother in the other side of water. But the youngest one still swam there happily.

Two hours later, when the sun came up, the water in the small shallow part dried up(干). The youngest fish died finally.

1When the three fish were young, _____________.

A. their parents looked after them

B. they looked after their parents

C. they looked after each other

2What does the word “shallow” mean?

A. 盐的 B. 淡的 C. 浅的

3When the three small fish were in the shallow water, ____________.

A. only the largest fish decided to return to the sea

B. only the second largest decided to return to the sea

C. the youngest refused to return to the sea

4What happened in the end?

A. They all returned to the sea.

B. The largest fish and the second largest fish returned to the sea by boat.

C. The youngest fish couldn’t return to the sea any more because he died finally..

5Which is the main idea of the article?

A. We should look after each other when we are young.

B. We must accept the elder people’s advice.

C. We should think about tomorrow while enjoying ourselves today.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网