题目内容
【题目】阅读下列材料,从A、B、C、D四个选项中选出最佳答案。
A
A man liked shooting arrows (箭). He studied it very hard for years. He thought he did it best and it was time for him to go out into the world.
One day when he walked through a forest, he saw a target (靶子) on a tree, with an arrow right in the center. He went on and found more and more trees with targets and arrows in the center. He was so surprised at this. He wanted to know who did it.
Soon he came to a farmhouse. An old man told him that he could find the person he wanted by the river. When he got there, he saw a little girl playing with her dog on the bank.
“Are you the person who shoots the arrows?” he asked the girl.
“Yes, that's me,” she replied.
“But how can you do that?” he wondered.
“That's easy,” said the girl happily. “First shoot an arrow.” Then draw a target.”
(1)The man liked and studied it hard for years.
A.fishing
B.jumping
C.shooting
D.drawing
(2)The man was surprised to find many targets with in the centers.
A.arrows
B.rivers
C.dogs
D.trees
(3) shot an arrow first and then drew a target.
A.The girl
B.The man
C.The old man
D.The farmer
【答案】
(1)C
(2)A
(3)A
【解析】本文叙述了一位男士非常喜欢射箭,有一天他去深林射箭,看见许多棵树上的箭都射中靶心,他开始心中非常敬佩这样的人,于是就去找射箭的人,结果发现是一个小女孩是先射箭然后再画靶心。
(1)细节理解题.根据A man liked shooting arrows (箭).He studied it very hard for years.可知一个人喜欢射箭.他很努力学习了几年.故选C.
(2)细节理解题.根据He went on and found more and more trees with targets and arrows in the center.可知他继续往前走,发现越来越多的树上有靶子和靶子中心的箭.故选A.
(3)推理判断题.根据“That’s easy,”said the girl happily.“First shoot an arrow.”Then draw a target.”可知这里的意思是“那很简单,”女孩高兴地说,“先射一支箭,然后画一个靶子.”从这里可以判断出是小女孩这样做的.故选A.
【题目】选词填空
根据语篇内容,用方框中所给词的正确形式填空,使短文通顺、连贯。
old, shoe, stand, foot, pick, small, feel, clear, need, use |
Learnto share (分享)
One day, while I was sitting in my car in a parking area,I noticed a young boy in front of my car. “What is the boy doing?” I asked myself and looked closely. “Oh, he is up a coin from the ground.”When he up, we saw each other .He was not than ten and was wearing one blue glove (手套) and one brown glove. His coat was too for him.
As he walked away, I saw his , which were too old to wear. I rolled down my window and called him over. I asked him if he some money. He replied, “No.That's okay.”
The parking area was wet. I could tell that hiswere cold because he kept moving his weight from one foot to the other.
“Please,” I held out a five-dollar bill(钞票). “It's not much, but when the money is shared, it is much more ,” I said.
He took off one of his gloves and took the money from my hand. His small hand was red and cold.
He smiled and went away after saying “Thank you!”to me. That smile made me warm in the cold winter.