题目内容
【题目】Sports
I love basketball. Here in the USA, it is one of the most popular sports. You can see lots of boys and girls playing it in the parks. I play basketball with my friends every afternoon and on Saturday morning, I play it in the home garden with my father and my brother Bob. I'm on the school team (队). My favorite player is Michael Jordan. I want to be a P.E. teacher when I grow up (长大). 一 Tim |
I’m Italian and my favorite sport is soccer. At school, I have soccer lessons on Monday and Wednesday. On Friday afternoon, my class usually have a soccer game with another class. We are very good at soccer and we often win. Of course, I m on the school team. I have a lot of friends and on Sunday afternoon, we play soccer in the park. ——Mike |
I live in England, and I love cycling (骑自行车). In summer, I go cycling every morning. In winter, it’s difficult to go cycling because it often rains. My parents also love cycling, so we often go on vacation by bike. Last year we traveled (旅行)to France by bike,and it was fantastic! _ Gary |
【1】On Saturday morning, Tim often____ .
A.goes cycling in the parkB.goes for a walk with his friends
C.plays basketball with his familyD.walks his dog in the home garden
【2】How often does Mike have soccer lessons?
A.Once a week.B.Twice a week.C.Once a month.D.Twice a month.
【3】What do Tim and Mike have in common?
A.They are both from America.
B.They both love Michael Jordan.
C.They are both on their school’s sports team.
D.They both want to be a P.E. teacher when they grow up.
【4】Who often travels by bike on vacation?
A.Tim.B.Bob.C.Mike.D.Gary.
【5】Where might you see this material?
A.In a diary.B.In a magazine.C.In a dictionary.D.In a storybook.
【答案】
【1】C
【2】B
【3】C
【4】D
【5】B
【解析】
文章大意:本文是一篇记叙文。介绍了Tim,Mike和Gary三个人的运动爱好。Tim来自美国,喜欢打篮球;Mike来自意大利,喜欢踢足球;Gary来自英国,喜欢骑自行车。
【1】考查细节理解。 由第一段中“I play basketball with my friends every afternoon and on Saturday morning, I play it in the home garden (花园) with my father and my brother Bob.” 可知,蒂姆在星期六的上午经常和家人在花园里打篮球。故答案为C。
【2】考查细节理解。由第二段中“At school, I have soccer lessons on Monday and Wednesday.”可知,迈克每周上两次足球课。故答案为B。
【3】考查细节理解。由第一段中的“I'm on the school team (队).”和第二段中的“Of course, I m on the school team.”可知,他们两人都在学校的运动队里。故答案为C。
【4】考查细节理解。由第三段中的“My parents also love cycling, so we often go on vacation by bike.”可知,在假期里,Gray喜欢骑自行车旅行。故答案为D。
【5】考查文章出处。由全文可知,这是一篇关于三人的运动喜好的介绍,可能出自一本杂志中,故答案为B。