题目内容
【题目】Remember three things when traveling
![]()
What can you do to stay in good health when traveling? There are some things you should remember when you travel: relax, sleep and eat well.
A vacation should be a time for relaxing but very often it is not. Think about what you do when you are traveling. There are so many places to visit: museums, shops, parks ... You may spend most days walking around these places. This can be very tiring. Do not ask your body to do too much. A tired body means a weak body. And a weak body gets sick easily. So sit down for a few hours in a nice and quiet place.
Sleep is also important. If you want to stay healthy you need to get enough sleep. Your hotel room may be noisy or the bed may be uncomfortable. You may not get enough sleep for other reasons.
You may want to stay out late at night. Then you should plan to sleep for an hour during the day. That extra hour can make a big difference.
At last,if you want to stay healthy, you must eat well. That means eating the right kinds of food. Your body needs fresh fruit and vegetables, and some meat, milk or cheese (奶酪).
【1】How many things does the writer think we should care about when we travel?
A.Two.B.ThreeC.FourD.Five
【2】What does the underlined word “ weak ” in Paragraph 2 mean in Chinese?
A.高大的B.矮小的C.虚弱的D.强壮的
【3】What does the writer think of sleeping for an hour in the day when we travel?
A.Long.B.Boring.C.Common.D.Useful.
【4】Which of the following does the writer think is the right food when we travel?
① fruit ② meat ③ hamburger ④cheese
A.①②③B.①②④C.①③④D.②③④
【5】This passage may be from a ______.
A.diaryB.novelC.magazineD.storybook
【答案】
【1】B
【2】C
【3】D
【4】B
【5】C
【解析】
文章大意:本文介绍了当外出旅行时需要注意的三个事项,即:放松、睡眠和饮食。只有做好这三条,才能保持身体健康。
【1】考查细节理解。由第一段的最后一句“There are some things you should remember when you travel: relax, sleep and eat well.”可知,作者认为当我们旅行时, 应该注意三件事。故答案为B。
【2】考查词义猜测。由下文中的“And a weak body gets sick easily.”虚弱的身体很容易生病。结合A tired body means a weak body.可知句意是“疲惫的身体意味着虚弱的身体。”所以“weak”应是“虚弱的”,故答案为C。
【3】考查细节理解。由第四段的最后一句“That extra (额外的) hour can make a big difference.”可知,即使额外的一个小时的睡眠也会有作用。故答案为D。
【4】考查细节理解。由第五段中的“Your body needs fresh fruit and vegetables, and some meat, milk or cheese (奶酪).”可知作者认为fruit, meat, cheese都是正确的食物。故答案为B。
【5】考查文章出处。由全文内容可知, 讲述的是在旅行期间保持身体健康的注意事项,故推测可能出自一本杂志。故答案为C。
【题目】Sports
I love basketball. Here in the USA, it is one of the most popular sports. You can see lots of boys and girls playing it in the parks. I play basketball with my friends every afternoon and on Saturday morning, I play it in the home garden with my father and my brother Bob. I'm on the school team (队). My favorite player is Michael Jordan. I want to be a P.E. teacher when I grow up (长大). 一 Tim |
I’m Italian and my favorite sport is soccer. At school, I have soccer lessons on Monday and Wednesday. On Friday afternoon, my class usually have a soccer game with another class. We are very good at soccer and we often win. Of course, I m on the school team. I have a lot of friends and on Sunday afternoon, we play soccer in the park. ——Mike |
I live in England, and I love cycling (骑自行车). In summer, I go cycling every morning. In winter, it’s difficult to go cycling because it often rains. My parents also love cycling, so we often go on vacation by bike. Last year we traveled (旅行)to France by bike,and it was fantastic! _ Gary |
【1】On Saturday morning, Tim often____ .
A.goes cycling in the parkB.goes for a walk with his friends
C.plays basketball with his familyD.walks his dog in the home garden
【2】How often does Mike have soccer lessons?
A.Once a week.B.Twice a week.C.Once a month.D.Twice a month.
【3】What do Tim and Mike have in common?
A.They are both from America.
B.They both love Michael Jordan.
C.They are both on their school’s sports team.
D.They both want to be a P.E. teacher when they grow up.
【4】Who often travels by bike on vacation?
A.Tim.B.Bob.C.Mike.D.Gary.
【5】Where might you see this material?
A.In a diary.B.In a magazine.C.In a dictionary.D.In a storybook.