题目内容

【题目】 When shopping for clothes, my mother and I have always disagreed on what fits me well. To me, if it zips(拉上拉链), it fits. My mom , however, usually says I need a bigger size.

When I was a teenager, I wanted to dress like my friends, but my body size made it impossible. When mom told me something didn’t suit me, or that I needed a bigger size, all I heard was that my body was wrong.

To avoid arguments(争吵), we stopped going shopping together. This continued until I got engaged(订婚) and I needed to find a wedding dress(婚纱).

I could have just bought it alone, of course, but my mom is my favourite person to hang out with. The idea of looking for a wedding dress without her seemed as frightening as taking her with me.

And so the day came. As I tried on a simple white dress, I saw tears in my mom’s eyes. “You look beautiful.” she told me. Nothing could have shocked me more.

This one didn’t zip up at the back and I did actually need a bigger size , but my mom didn’t say that .She just told me how beautiful I looked. At that moment, all those arguments we’d had while shopping in the past were laid to rest. We didn’t buy a dress that day, We decided to see more, which I would never have predicted.

A few weeks and many shopping trips later, we found the perfect dress. And during those few weeks, mom and I also found the perfect fit for our shopping relationship.

1According to the first two paragraphs, we know that________.

A.the writer’s mom could always find perfect clothes for her.

B.the writer and her mom often argued about the size of her clothes.

C.the writer’s mom thought she was too thin.

D.the writer tried to lose weight when she was a teenager.

2Why did the writer go shopping with her mom to buy the wedding dress?_________

A.Because she couldn’t find any friends to go with her.

B.Because her mom was very experienced in choosing a wedding dress.

C.Because a wedding dress is special and she liked hanging out with her mom.

D.Because they always had a great shopping relationship.

3When the writer and her mom went shopping for the wedding dress, the writer felt shocked because___________

A.her mother said she looked beautiful even though the dress didn’t fit her.

B.none of the wedding dresses could zip up the writer’s back.

C.her mom asked her to try on a bigger-sized dress.

D.they found the perfect dress more quickly than she expected.

4What does the underlined word “predicted” in Paragraph 6 mean?

A.想象B.争辩C.谈论D.预见

5What would be the best title for the passage?

A.Shopping with parents.B.Choosing wedding dresses.

C.Perfect mother-daughter relationshipD.Finding the perfect fit.

【答案】

1B

2C

3A

4D

5D

【解析】

本文讲述了作者和妈妈在给自己买衣服这件事上,一开始总是意见不合。但后来作者要结婚了,在买婚纱的时候,母女二人的互相理解以及对彼此的爱,促使他们改变了他们的购物关系。

1

推理判断题。根据“When shopping for clothes, my mother and I have always disagreed on what fits me well.”和“When mom told me something didn’t suit me, or that I needed a bigger size, all I heard was that my body was wrong.”可知,作者和她的妈妈经常为她的衣服尺码而争吵。故选B

2

推理判断题。根据“I could have just bought it alone, of course, but my mom is my favourite person to hang out with. The idea of looking for a wedding dress without her seemed as frightening as taking her with me.”可知,作者要和妈妈一起去买婚纱,这是因为婚纱很特别,而且她喜欢和妈妈一起出去玩。故选C

3

推理判断题。根据“This one didn’t zip up at the back and I did actually need a bigger size , but my mom didn’t say that .She just told me how beautiful I looked.”可知,当作者和她的妈妈去买婚纱时,作者感到很震惊,因为即使裙子不适合她,她的妈妈说她看起来很漂亮。故选A

4

词义猜测题。imagine想象;argue争辩;discuss谈论;predict预见。根据“At that moment, all those arguments we’d had while shopping in the past were laid to rest.”可知,我们过去购物时的争吵都烟消云散了,这是我没有想到的。故选D

5

标题归纳题。根据“A few weeks and many shopping trips later, we found the perfect dress. And during those few weeks, mom and I also found the perfect fit for our shopping relationship.”可知,本文讲述了我和妈妈也发现了我们购物关系的完美契合。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 The first time I saw Carlos I would never have believed he was going to change my life. I had my arms full of books and I was rushing into the classroom when I ran into something solid. It was Carlos.

“My ......, you’re tall,” he said.

Of course, the class began to laugh. Angry, I walked to my seat without a word.

I glanced back to see if Reed Harrington was laughing with the rest. That would be the last straw. To my relied, Reed was studying chemistry and did not seem to be aware of anything else. I didn’t know why I considered Reed my friend. Maybe just because he was a good two inches taller than me. Anyway, every time I blew out my birthday candles and made a wish, it was for a date with Reed Harrington.

“Take that seat,” Mr. McCarthy told the cocky newcomer Carlos, pointing to the only empty one, in the back of the room.

Carlos laughed widely. “But I need a couple of dictionaries.” Again, the class laughed, but now they were laughing with Carlos, not at him. He had been here only 10 minutes and already he had them on his side.

The bell rang for classes. As I stood up to go, I saw Carlos coming toward me. “I’m sorry I embarrassed you,” he said. I looked straight ahead over the top of his black hair. “That’s all right.”

“I ought to know better.” He was still blocking my way. “What’s your name?” “Karen Forbes.” He held out his hand. Unwillingly, I shook hands with him. He looked up at me seriously with his brown eyes. “I am Carlos. I don’t see why you’re so touchy.”

It was the school elections that made me think of Carlos again. Reed Harrington was voted president and Carlos vice-president. “How come?” I kept asking myself, “How come this shrimp who’s only been in town for a little over a month gets to be so popular?”

So on that morning, I stopped Carlos and said, “It doesn’t seem to bother you being short.” He looked up at me, “Of course I mind being short. But there isn’t anything I can do about it. When I realized I was going to have to spend my life in this undersized skin, I just decided to make the best of it and concentrate on being myself.” “You seem to get along great,” I admitted, “But what about me? Nobody wants to date a girl taller than he is.” “The trouble with you is you’re afraid to be yourself. You’re smart. And you could be pretty. In fact, you might be more than pretty.” I felt myself turning red...

1Why was the author angry?

A.Because the class made fun of her.

B.Because she had to carry many books.

C.Because Reed Harrington laughed at her.

D.Because Reed Harrington didn’t date her.

2What can we infer from Paragraph 4?

A.The author cared much about Reed’s attitude.

B.The author hoped Reed was laughing with others.

C.The author thought Reed was the same as the others.

D.The author couldn’t stand Carlos playing tricks on her.

3What can we know about Carlos?

A.Handsome and proud.B.Humorous and confident.

C.Diligent but shy.D.Honest but sensitive.

4What does the underlined word “touchy” in Paragraph 8 probably mean?

A.Annoyed.B.Cheerful.C.Curious.D.Moved.

5According to the passage, which is the most likely ending?

A.Carols and Reed became very good friends.

B.Carols and the author argued with each other.

C.The author changed her attitude towards Carlos.

D.Carlos was elected president of the student committee.

【题目】 On 5 December 1914, our ship left South Georgia Island and headed for Vahsel Bay, where we would begin crossing the Antarctic continent. It was the last great thing for the British to try and achieve on the Antarctic. By 19 January 1915, we became stuck in thick ice near Elephant Island. We tried but weren’t able to free the ship. We continued living on the Endurance as it moved with the ice, away from Elephant Island. I thought the ship would get free but it didn’t and sank on 21 November 1915. But we were able to get away with the lifeboats.

We camped on an ice island and played football and raced our dogs to stay happy. We hoped the ice would take us to a safe place. On 9 April 1916, the ice island broke into two. We decide to get in the lifeboats and look for the nearest land. After seven difficult days at sea, we finally landed on Elephant Island, 346 miles from where the Endurance sank. Then I decided to risk travelling back to South Georgia.

I left with seven of my team on 24 April. The 800-mile journey took us 17 days. I couldn’t believe we made it. Back at South Georgia, we climbed through mountains and finally reached a whale station on 20 May. We quickly wanted to get back to Elephant Island and save the rest of our team, but ice stopped us on three different ships until a ship from Chile called the Yelcho got us there. We got back to the island on 30 August 1916, about 22 months after first leaving South Georgia.

1The last great thing for the British to try and achieve on the Antarctic was .

A.to leave South GeorgiaB.to head for Vahsel Bay

C.to cross the AntarcticD.to reach Elephant Island

2According to the article, the underlined part ” the Endurance” was the name of .

A.an islandB.their lifeboatC.a kind of fishD.their ship

3Why did the explorers have to leave the ice island in lifeboats?

A.Because the ice island was too small to play football.B.Because the ice island broke into two parts.

C.Because their dogs weren’t able to stay happy at all.D.Because they had found the nearest land.

4The explorers might land on Elephant Island .

A.on 24 April 1915B.on 11 April 1915

C.on 16 April 1916D.on 20 May 1916

5On 30 August 1916, the explorers went back to .

A.Vahsel BayB.South GeorgiaC.Elephant IslandD.Ice Island

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网