题目内容
【题目】 When shopping for clothes, my mother and I have always disagreed on what fits me well. To me, if it zips(拉上拉链), it fits. My mom , however, usually says I need a bigger size.
When I was a teenager, I wanted to dress like my friends, but my body size made it impossible. When mom told me something didn’t suit me, or that I needed a bigger size, all I heard was that my body was wrong.
To avoid arguments(争吵), we stopped going shopping together. This continued until I got engaged(订婚) and I needed to find a wedding dress(婚纱).
I could have just bought it alone, of course, but my mom is my favourite person to hang out with. The idea of looking for a wedding dress without her seemed as frightening as taking her with me.
And so the day came. As I tried on a simple white dress, I saw tears in my mom’s eyes. “You look beautiful.” she told me. Nothing could have shocked me more.
This one didn’t zip up at the back and I did actually need a bigger size , but my mom didn’t say that .She just told me how beautiful I looked. At that moment, all those arguments we’d had while shopping in the past were laid to rest. We didn’t buy a dress that day, We decided to see more, which I would never have predicted.
A few weeks and many shopping trips later, we found the perfect dress. And during those few weeks, mom and I also found the perfect fit for our shopping relationship.
【1】According to the first two paragraphs, we know that________.
A.the writer’s mom could always find perfect clothes for her.
B.the writer and her mom often argued about the size of her clothes.
C.the writer’s mom thought she was too thin.
D.the writer tried to lose weight when she was a teenager.
【2】Why did the writer go shopping with her mom to buy the wedding dress?_________
A.Because she couldn’t find any friends to go with her.
B.Because her mom was very experienced in choosing a wedding dress.
C.Because a wedding dress is special and she liked hanging out with her mom.
D.Because they always had a great shopping relationship.
【3】When the writer and her mom went shopping for the wedding dress, the writer felt shocked because___________
A.her mother said she looked beautiful even though the dress didn’t fit her.
B.none of the wedding dresses could zip up the writer’s back.
C.her mom asked her to try on a bigger-sized dress.
D.they found the perfect dress more quickly than she expected.
【4】What does the underlined word “predicted” in Paragraph 6 mean?
A.想象B.争辩C.谈论D.预见
【5】What would be the best title for the passage?
A.Shopping with parents.B.Choosing wedding dresses.
C.Perfect mother-daughter relationshipD.Finding the perfect fit.
【答案】
【1】B
【2】C
【3】A
【4】D
【5】D
【解析】
本文讲述了作者和妈妈在给自己买衣服这件事上,一开始总是意见不合。但后来作者要结婚了,在买婚纱的时候,母女二人的互相理解以及对彼此的爱,促使他们改变了他们的购物关系。
【1】
推理判断题。根据“When shopping for clothes, my mother and I have always disagreed on what fits me well.”和“When mom told me something didn’t suit me, or that I needed a bigger size, all I heard was that my body was wrong.”可知,作者和她的妈妈经常为她的衣服尺码而争吵。故选B。
【2】
推理判断题。根据“I could have just bought it alone, of course, but my mom is my favourite person to hang out with. The idea of looking for a wedding dress without her seemed as frightening as taking her with me.”可知,作者要和妈妈一起去买婚纱,这是因为婚纱很特别,而且她喜欢和妈妈一起出去玩。故选C。
【3】
推理判断题。根据“This one didn’t zip up at the back and I did actually need a bigger size , but my mom didn’t say that .She just told me how beautiful I looked.”可知,当作者和她的妈妈去买婚纱时,作者感到很震惊,因为即使裙子不适合她,她的妈妈说她看起来很漂亮。故选A。
【4】
词义猜测题。imagine想象;argue争辩;discuss谈论;predict预见。根据“At that moment, all those arguments we’d had while shopping in the past were laid to rest.”可知,我们过去购物时的争吵都烟消云散了,这是我没有想到的。故选D。
【5】
标题归纳题。根据“A few weeks and many shopping trips later, we found the perfect dress. And during those few weeks, mom and I also found the perfect fit for our shopping relationship.”可知,本文讲述了我和妈妈也发现了我们购物关系的完美契合。故选D。