题目内容

【题目】 When I was about 15, I had a chance to perform in a play. How excited I was! So were my parents.

A few days before the show, some of my friends decided to have a picnic at a nearby lake. It was still rather cold. Mother wanted me to stay home so that I might not catch a cold, but I really wanted to go there. After making me promise not to go swimming, she nodded.

But when the others went into the water I couldn’t stand being left behind. I put on my swimsuit, too, and went out in a boat. When at last I went back to shore (), some of the boys began to shake my boat for fun. Just as I was about to reach the shore, it went over. Trying to stay out of the water, I jumped to the shore. I made it-but I landed on a broken bottle. My heel was cut right to the bone.

I didn’t perform in the play, but had to lie in hospital. “But I kept my promise not to go swimming,” I said to Dad. “Mary, you got only half of what your mother said. What she really made you promise was to try not to catch a cold. Going swimming was only part of it. You let yourself hear only part of the truth.”

I made a final excuse, “All my friends thought it would be all right if I stayed in the boat.”

“And they were all wrong, weren’t they?” he said. “You’ll find the world is full of people who think they know better than you. Don’t shut your ears to them. Hear them out, but listen only for the truth and do what you know is the right thing to do.”

It was a painful lesson. But Dad’s advice has returned to me at many important moments in my life. Since that day I’ve never had a better piece of advice.

1What can we know from the second paragraph?

A.Mary couldn’t swim.B.Mary organized the trip.

C.Mary’s mother thought the lake was dangerous.D.Mary’s mother agreed with her request.

2What did Mary learn from this experience?

A.One should listen for the right thing.B.One should listen to others’ advice.

C.Think twice before speaking.D.Truth belongs to a small number of people.

3What’s the best title for this passage?

A.A big promiseB.The chance I missedC.An awful picnicD.The best advice I’ve gotten

【答案】

1D

2A

3D

【解析】

本文讲述了作者受伤住院时,父亲给她上了一课,告诉她要听真理,做正确的事情。

1细节理解题。根据After making me promise not to go swimming, she nodded,可知,在答应了妈妈不下水游泳后,妈妈同意了作者的请求,带着她一起去野餐。故选D

2细节理解题。根据but listen only for the truth and do what you know is the right thing to do,可知,作者从这个经历中明白,只听真理,并且去做自己认为对的事情。故选A

3最佳标题。根据最后一段It was a painful lesson. But Dad’s advice has returned to me at many important moments in my life. Since that day I’ve never had a better piece of advice“那是一个痛苦的教训。但是在我人生中许多重要的时刻爸爸的建议又回到我的脑海中。自从那天起,我再也没有比这个更好的建议了”,可知,本文主要讲述了因为一次意外事故,导致作者受伤住院,作者的爸爸给她提供了一个很重要的建议,那就是只听真理,去做自己认为对的事情,所以最适合本文的标题“我得到的最好的建议”。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,选择正确答案。
C
I arrived at my mother's home for our Saturday family dinner. The smells of food flew over from the kitchen. My mother was pulling out quilt after quilt from the boxes, proudly showing me their beauties. I knew they were all made herself. She was preparing for a quilt show on TV. When we began to fold and put them back into the boxes, I noticed something at the bottom of one box. I pulled it out.
"What's this?" I asked.
"Oh?" Mom said, "That's Mama's quilt."
I spread the quilt. It looked as if a group of school children had made the pieces together. "Grandmother made this?" I asked in surprise. My grandmother was a master at making quilts. This certainly didn't look like any of the quilts she had made.
"Yes, right before she died. I brought it home with me last year and made some changes," Mom said, "I'm still working on it. See, this is what I've done so far."
I looked at it more closely. She had made a line straight. At the center of the quilt, she had stitched a piece of cloth with these words: "My mother made many quilts. She didn't get all lines straight. But I think this is beautiful. I want to see it finished. Her last quilt."
"Oh, this is so nice, Mom." I said. I was sure now that by completing my grandmother's quilt, my mother was honoring her own mother. I realized that I held in my hands a family treasure. It started with the loving hands of one woman, and continued with the loving hands of another.
(1)When the writer got home, his mother _________.
A.was cooking dinner
B.was preparing for a quilt show
C.was watching TV
D.was changing her mama's quilt
(2)How did the writer's mother deal with her mama's last quilt?
A.She took it to a TV show.
B.She brought it home and made some changes.
C.She gave it to her daughter as a family treasure.
D.She made some changes with a group of children.
(3)The word "stitched" in the sixth paragraph probably means _________ in Chinese.
A.画出
B.剪开
C.写下
D.缝上
(4)Which of the following is TRUE according to the passage?
A.The writer wanted to know what their family treasure was.
B.The writer's mother wanted to learn how to make a beautiful quilt.
C.The writer's mother wanted to honor her own mama by finishing the quilt.
D.The writer's mother wanted to take her mama's quilts to the show.

【题目】阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的ABCD四个选项中选出最佳选项。
Do you ever watch old movies? Maybe you will see one with Carole Lombard. She was a famous 1 in the 1930s. She died when she was only 34. In her 2life she made 70 movies!
Lombard's real name was Jane Alice Peters: In 1921, she was playing baseball in the 3near her home. A movie director 4her and decided to put her in amovie. She was only 13 at the time. The movie was one of the last silent movies. She acted(表演) so well that she 5 the hearts of some people. At 16, she left school to act.
In 1925, she had an agreement with a 6studio, 20th Century Fox. The studio gave 7 a new name, and she acted in several films. Then, at age 18, she was in a bad car accident. The accident left scars(伤疤) on herface. The studio broke the agreement, but she did not 8. She continued to act.
It was Paramount Studio that made Lombard a 9. She made many movies for the studio. She also married two of their stars. Lombard was married to actor William Powell for only 23 months. 10 seven years later, she married the great love of her life, actor Clark Gable. It was a great Hollywood love story.
(1)A.nurse B.actress C.doctor D.teacher
(2)A.short B.lazy C.long D.humorous
(3)A.kitchen B.classroom C.cinema D.street
(4)A.forgot B.saw C.hurt D.pushed
(5)A.broke B.avoided C.won D.treated
(6)A.dance B.film C.music D.school
(7)A.me B.it C.her D.him
(8)A.give up B.have a try C.make sure D.lift up
(9)A.scientist B.writer C.driver D.star
(10)A.But B.Before C.Since D.As

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网