题目内容
【题目】 When I was about 15, I had a chance to perform in a play. How excited I was! So were my parents.
A few days before the show, some of my friends decided to have a picnic at a nearby lake. It was still rather cold. Mother wanted me to stay home so that I might not catch a cold, but I really wanted to go there. After making me promise not to go swimming, she nodded.
But when the others went into the water I couldn’t stand being left behind. I put on my swimsuit, too, and went out in a boat. When at last I went back to shore (岸), some of the boys began to shake my boat for fun. Just as I was about to reach the shore, it went over. Trying to stay out of the water, I jumped to the shore. I made it-but I landed on a broken bottle. My heel was cut right to the bone.
I didn’t perform in the play, but had to lie in hospital. “But I kept my promise not to go swimming,” I said to Dad. “Mary, you got only half of what your mother said. What she really made you promise was to try not to catch a cold. Going swimming was only part of it. You let yourself hear only part of the truth.”
I made a final excuse, “All my friends thought it would be all right if I stayed in the boat.”
“And they were all wrong, weren’t they?” he said. “You’ll find the world is full of people who think they know better than you. Don’t shut your ears to them. Hear them out, but listen only for the truth and do what you know is the right thing to do.”
It was a painful lesson. But Dad’s advice has returned to me at many important moments in my life. Since that day I’ve never had a better piece of advice.
【1】What can we know from the second paragraph?
A.Mary couldn’t swim.B.Mary organized the trip.
C.Mary’s mother thought the lake was dangerous.D.Mary’s mother agreed with her request.
【2】What did Mary learn from this experience?
A.One should listen for the right thing.B.One should listen to others’ advice.
C.Think twice before speaking.D.Truth belongs to a small number of people.
【3】What’s the best title for this passage?
A.A big promiseB.The chance I missedC.An awful picnicD.The best advice I’ve gotten
【答案】
【1】D
【2】A
【3】D
【解析】
本文讲述了作者受伤住院时,父亲给她上了一课,告诉她要听真理,做正确的事情。
【1】细节理解题。根据After making me promise not to go swimming, she nodded,可知,在答应了妈妈不下水游泳后,妈妈同意了作者的请求,带着她一起去野餐。故选D。
【2】细节理解题。根据but listen only for the truth and do what you know is the right thing to do,可知,作者从这个经历中明白,只听真理,并且去做自己认为对的事情。故选A。
【3】最佳标题。根据最后一段It was a painful lesson. But Dad’s advice has returned to me at many important moments in my life. Since that day I’ve never had a better piece of advice“那是一个痛苦的教训。但是在我人生中许多重要的时刻爸爸的建议又回到我的脑海中。自从那天起,我再也没有比这个更好的建议了”,可知,本文主要讲述了因为一次意外事故,导致作者受伤住院,作者的爸爸给她提供了一个很重要的建议,那就是只听真理,去做自己认为对的事情,所以最适合本文的标题“我得到的最好的建议”。故选D。
【题目】 假如你应邀参加一个国际读书会,并将分享自己读过的一本好书。请根据下列表格中的要点,用英语写一篇短文,介绍你要分享的书。
Key points(要点) | Words and expressions for reference(参考词汇) | |
What the name is | The Old Man and the Sea | … |
Who wrote it | Ernest Hemingway, America | … |
What it is about | Fisherman, | … |
Why I like it | Meaningful, never give up, | Interesting, helpful, … |
注意:1)可选择使用所给的书名及内容,也可另选书籍;
2)短文内容可适当增加;
3)文中不得出现真实的人名和校名;
4)词数:80~100;
5)短文首句仅供选择使用,不计入总词数。
短文首句:
The book I'd like to share with you is The Old Man and the Sea.
【题目】阅读下面短文,从方框中所给的A—D四个选项中选择正确的答案,并将其序号填入(1)~(4)题,使短文意思连贯,然后回答最后一小问。
Tuesday was like any other day for Morgan Bieley, 15. It was the fourth period, and she was the first student to arrive in the gym for her P.E. class. (1).
"There was a sharp cracking noise and then a loud boom. After that, I didn't remember anything,"said Morgan.
The roof(屋顶)of the gym had fallen down under the heavy snow. Morgan couldn't get away. "I woke up and there was a big piece of wood on my leg. (2). I was starting to get cold."
Luckily, help was nearby. A new program using "rescue(救援)robots" was tried for the first time.
"We were nervous about using the robot,"said Derric Sneed, the leader of the program. "But in the end the robot gave us exact information.(3) ."
The robot was able to go into the gym and find Morgan's place. "Once we made sure where Morgan was and knew it was safe, our men went into rescue her,"says Sneed. "Her leg was broken and she was scared, but thankfully, she was alive."
Doctors say that Morgan is doing well. (4). "I want to meet my hero after I get out of the hospital," laughs Morgan. "That little robot saved my life!"
A. It went rather well |
Who does Morgan think her hero is?(回答不多于3个单词)