题目内容

【题目】任务型阅读。
Bell was a British teacher to deaf people. He was born in Scotland in 1847 and went to school in London. Bell was interested in helping deaf people to learn to speak. He taught people how to use their mouths to make the sounds needed for talking.
Bell's family moved to Canada in 1870 and to the USA in 1871. For several years he taught the people who could not speak in Boston. But at the same time he was developing a way to use electricity to send the sounds of talking along a wire, and he made the first telephone in June, 1875.
The telephone developed quickly in the USA over the next few years. The Bell Telephone Company started in 1877, and in 1878 the first telephone centre was built in New York. More than 150,000 people had telephones in their homes ten years later. Bell was a kind man and spent much of his money and time during the rest of his life helping deaf people. In 1922 he died in Canada.
(1)Where was Bell born?

(2)What was he interested in doing when he was in London?

(3)When was the first telephone invented?

(4)Did he stop helping deaf people when he became famous?

(5)What do you think of the great inventor?

【答案】
(1)He was born in Scotland.
(2)He was interested in helping the deaf people to learn to speak.
(3)It was invented in June,1875.
(4)No,he didn't.
(5)He was kind/clever/hard-working/great.
【解析】这篇短文主要介绍了亚历山大·格拉汉姆·贝尔(Alexander Graham Bell,1847年生于苏格兰的爱丁堡,1922年死于加拿大)是美国发明家,他是如何获得了世界上第一台可用的电话机的专利权,创建了贝尔电话公司的。
(1)细节理解题。根据短文中第一段第二句He was born in Scotland in 1847 and went to school in London.根据问句Where was Bell born?和文中的信息,所以答案是 He was born in Scotland.
(2)细节理解题。根据第一段第三句 Bell was interested in helping deaf people to learn to speak.可知,所以答案是He was interested in helping the deaf people to learn to speak.
(3)细节理解题。短文第二段最后一句....and he made the first telephone in June, 1875.5.根据文中信息和题目要求,所以答案是It was invented in June,1875.
(4)细节理解题。根据文中最后一段 Bell was a kind man and spent much of his money and time during the rest of his life helping deaf people.可知他没有停止帮助聋人。所以答案是No,he didn't.
(5)推理判断题。根据文中 有关Alexander Graham Bell的一些事迹和文章结尾Alexander Graham Bell was a kind man and spent much of his money and time during the rest of his life helping deaf people .所以答案是He was kind/clever/hard-working/great.

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,选择正确答案。
A
The Chronicles of Narnia 《纳尼亚传奇》
Writer: C. S. Lewis, Ireland
It's a book series of seven books. The stories are about Narnia, a mysterious land where animals walk and trees can talk. Humans sometimes enter this world by chance. Kids who go to Narnia in the stories meet all kinds of magical creatures(生物), including witches(女巫) and giants. In each book there is a battle between two sides, one bad that wants to turn Narnia into a hell; the other good, which wants the land to stay the way it is.
The Dangerous Book for Boys 《给男孩的冒险书》
Writer: Conn Iggulden and Hal Iggulden, UK
This book tells you how clouds form, how to make a battery(电池), and how to build "the greatest paper airplane in the world". Read about how to put together the "tool box", you'll need to make it through the summer. Learn about the world's greatest battles and the history of weapons(武器).
The Daring Book for Girls 《给女孩的大胆书》
Writer: Andrea J. Buchanan and Miriam Peskowitz, US
For every girl with an independent spirit, here is the guide to everything from schoolyard games to great women in history! What's the book about? Twenty books every girl should read, cool tricks with a basketball, building a campfire, queens of the ancient world, science projects, friendship bracelets (手镯) and the secrets of what boys are thinking!
(1)In The Chronicles of Narnia, Narnia is _____.
A.an animal
B.a land
C.a witch
D.a giant
(2)From The Dangerous Book for Boys, a boy can learn the following EXCEPT _____.
A.how clouds form
B.how to make a battery
C.how to build a paper plane
D.how trees can talk
(3)Which of the following may not be read in The Daring Book for Girls?
A.Skills to write good books.
B.Tricks to play basketball.
C.Building a campfire.
D.Friendship bracelets.

【题目】 When I was about 15, I had a chance to perform in a play. How excited I was! So were my parents.

A few days before the show, some of my friends decided to have a picnic at a nearby lake. It was still rather cold. Mother wanted me to stay home so that I might not catch a cold, but I really wanted to go there. After making me promise not to go swimming, she nodded.

But when the others went into the water I couldn’t stand being left behind. I put on my swimsuit, too, and went out in a boat. When at last I went back to shore (), some of the boys began to shake my boat for fun. Just as I was about to reach the shore, it went over. Trying to stay out of the water, I jumped to the shore. I made it-but I landed on a broken bottle. My heel was cut right to the bone.

I didn’t perform in the play, but had to lie in hospital. “But I kept my promise not to go swimming,” I said to Dad. “Mary, you got only half of what your mother said. What she really made you promise was to try not to catch a cold. Going swimming was only part of it. You let yourself hear only part of the truth.”

I made a final excuse, “All my friends thought it would be all right if I stayed in the boat.”

“And they were all wrong, weren’t they?” he said. “You’ll find the world is full of people who think they know better than you. Don’t shut your ears to them. Hear them out, but listen only for the truth and do what you know is the right thing to do.”

It was a painful lesson. But Dad’s advice has returned to me at many important moments in my life. Since that day I’ve never had a better piece of advice.

1What can we know from the second paragraph?

A.Mary couldn’t swim.B.Mary organized the trip.

C.Mary’s mother thought the lake was dangerous.D.Mary’s mother agreed with her request.

2What did Mary learn from this experience?

A.One should listen for the right thing.B.One should listen to others’ advice.

C.Think twice before speaking.D.Truth belongs to a small number of people.

3What’s the best title for this passage?

A.A big promiseB.The chance I missedC.An awful picnicD.The best advice I’ve gotten

【题目】 What exactly is persuasion? Persuasion is a process that enables you to change others' attitudes, opinions, or behaviors. When you are watching TV, there are so many advertisements to persuade you to buy their products. When your naughty son does not like to write his homework, you will punish him, which is also a persuasion.

Persuasion is a very important skill nowadays. It is fulfilling everywhere, every time. In many ways, persuasion combines art and science. It's an art in that it requires the ability to establish trust and strong communication skills. It's a science in that it centers on the disciplined collection and analysis of information and solidly researched principles (原则) of human behavior. Persuasion is everywhere, but the effect is very different.

When we persuade, first we should be believable. If someone is an expert in a certain field, his or her speech will be convincing when he or she expresses opinions about this field. It is interesting that if someone's aim is not to affect your opinions, and he or she has no benefit from your decision, this person seems to be more trustful. What's more, we need to be attractive. If we like someone, we will be affected by him or her on some unimportant topics. Even if this person tells us he or she wants to affect, maybe we will also be affected.

The methods of persuasion are necessary too. First you should think wise for choosing your topic. A good topic is a big impact to catch your audience. Then when you have done selecting topics, now it's time to brainstorm how you will have a deep conversation with your audience to give them more ideas about your topics. And think about who your listener is and what they want to know. How will you catch their attention to become more interested in your subject? Next, understanding your audience can help you deliver the right information that is valuable to them. To get your audience, try to add some personal experience in your topics. The way you talk to them expresses your feelings and knowledge, and it really works.

Everyone is trying to persuade someone and being persuaded. So next time you listen to a speech, watch an advertisement, think of persuasion.

1In Paragraph 2, the writer thinks persuasion is an art because ________.

A.they both need skills to achieveB.they both have the same topic

C.they both make the audience laughD.they both deliver the right information

2Paragraph 3 is mainly about ________.

A.the meaning of persuasionB.the characteristics of persuaders

C.the importance of persuasionD.the methods of persuaders

3Which of the following would be the best title for the passage?

A.Are Advertisements Worth Trusting?B.Persuasion -The Effects are Different

C.Are Good Topics Important for Persuasion?D.Persuasion -An Important Social Skill

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网