题目内容

【题目】 How to keep yourself safe from new virus?

After a new-type coronavirus was detected in viral pneumonia cases in Central China's Wuhan city a month ago, more cases have been reported in recent days. 1 .

Wear masks outdoors

●Wearing a mask is one of the most effective ways to protect you from getting infected.

●Make sure to wear it properly by tightening up the nose clip and pulling the bottom of it over your chin.

2 , a mask is also needed to prevent you from spreading germs to others.

Cover your coughs and sneeze with tissue.

Cover your mouth and nose with a tissue when you cough or sneeze, or you can cough or sneeze into your sleeve, but avoid covering with your hands directly.

3 Wash your hands with soap and running water thoroughly for at least 15 seconds.

●Before eating and after using the toilet

●After returning home

●After touching trash or garbage

●After contacting with animals or handling animal wastes Strengthen your immune system and exercise regularly

●Exercise regularly is one of the most important ways to help you stay away from catching any infections.

●Make sure that shared spaces have good air flow and avoid going to crowded places such as hospitals, railway stations and airports. 4 .

●Seek prompt medical attention if you have symptoms of fever and respiratory infection.

●Avoid close contact with people who have flu or cold-like symptoms.

5 . Avoid contact with wild animals or farmed livestock without any protection.

A.To prevent catching the infection, here's what you can do.

B.Eat thoroughly cooked meat and eggs.

C.Wash your hands frequently and properly.

D.Protect yourself and others from getting sick.

E.Wear a mask if transport or movement is necessary.

F.If you're not feeling well or have symptoms of fever.

【答案】

1A

2F

3C

4D

5B

【解析】

这篇短文主要讲述了为了防止新型冠状病毒的感染,我们应该做哪些事情,短文进行了具体的介绍。

1

根据下文中的一些方法策略:出门戴口罩;咳嗽或打喷嚏用纸巾遮挡;经常洗手;加强你的免疫系统和定期锻炼。可知这里是“To prevent catching the infection, here's what you can do. 为了防止感染,以下是你可以做的。故选A

2

根据下文“a mask is also needed to prevent you from spreading germs to others.”你还需要一个口罩来防止你把病菌传染给别人。可知上文是“If you're not feeling well or have symptoms of fever. 如果你感觉不舒服或有发烧症状。故选F

3

根据下文“Wash your hands with soap and running water thoroughly for at least 15 seconds. 用肥皂和自来水彻底洗手至少15秒钟。可知上文是“Wash your hands frequently and properly. 勤洗手,正确地洗手。故选C

4

根据上文“Make sure that shared spaces have good air flow and avoid going to crowded places such as hospitals, railway stations and airports. 确保共享空间有良好的空气流通,避免去拥挤的地方,如医院、火车站和机场。可知下文是“Protect yourself and others from getting sick. 保护自己和他人不生病。故选D

5

根据下文“Avoid contact with wild animals or farmed livestock without any protection. 避免在没有任何保护的情况下接触野生动物或养殖家畜。可知上文是“Eat thoroughly cooked meat and eggs. 吃煮熟的肉和鸡蛋。故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 假如你是阳光中学的学生陆明,你在学校网站上看到国际部学生Thompson的求助信,请根据求助信的内容,用英语给他写一封电子邮件,介绍你校图书馆的借阅要求及注意事项。

Help Needed

I'm Thompson, an international student from Britain. I would like to know how to borrow books from the school library. Should I bring my student’s card with me? How long can I keep a book? I wonder if you can provide any tips on borrowing books.

Please e-mail me at Thompson2005@gmail. com. Thank you!

Thompson 注意事项:

1. 邮件须包括图书馆的借阅要求及注意事项,要求符合情境、语句通顺、意思连贯;

2. 词数在90个左右,邮件的首尾已在答题卡上给出,不计入总词数;

3. 邮件不得提及真实的人名、校名等相关信息;

4 . 邮件内容必须写在答题卡的指定位置上。

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

【题目】 According to a University of Michigan study, kids spent two fewer hours each week on outdoor activities in the early 2000s than kids did in the early 1980s. Indoor activities without moving are more popular. Most people in the study spend most of their free time watching TV (85%) or playing computer games(81%). “This causes over-weight, greater stress and more physical and emotional(情绪的) illnesses,” says Richard Louv, a nature writer.

In fact, outdoor activities such as taking a friend along, kicking around a ball and taking photos can help. It is important for kids to play outside.

Firstly, outdoor activities open up your senses. You will feel better after spending time outside. “Surfing, camping and fishing help bring all of your senses to life,” says Betsy Keller, a professor at Ithaca College in New York. “Smell, sight ... they’re all active when you’re outside.” With your senses getting stronger, you’ll feel free and more creative.

Playing outside helps your body. When playing outside, you can be on hills, beaches or lakes instead of a flat floor. Different areas offer special fun and challenge your strength and balance. It also helps keep your body’s clock on track so that you sleep better at night and feel less sleepy during the day.

Outdoor play also makes your mind relax. Too much time indoors, such as watching TV or activities in non-green areas, may make it hard for kids to focus their attention and easy to feel stressed out. But staying in the nature helps them concentrate and lowers their stress levels.

Besides, spending time outdoors brings you closer to the environment. Hearing the leaves crackle underfoot, breathing in fresh air, walking through the woods in search of cool birds remind you of the beauty of the nature. You needn’t go to the countryside.________ . It can be your own backyard or that block of trees at the end of the street.

So the next time you sit down to spend time with a TV, consider treating yourself to a little outdoor play instead.

1The first paragraph mainly tells us ________.

A.kids spend more time playing video games now

B.kids can take part in different kinds of activities

C.too many indoor activities are not good for kids’ health

D.outdoor activities will become more popular in the future

2How many advantages of outdoor activities are mentioned?

A.Three.B.Four.C.Five.D.Six.

3Which of the following is the best to fill in “ ” in the passage?

A.There are bits of nature everywhere.

B.You can enjoy yourself in the countryside.

C.There are more and more parks today.

D.You should protect the beautiful nature.

4The purpose of the passage is to ________.

A.tell kids ways how to deal with stress

B.remind people of the happy old times

C.introduce different kinds of outdoor activities

D.encourage kids to spend more time outdoors

【题目】 Kobe Bryant born in Philadelphia, Pennsylvania, on August 23, 1978, was a former professional basketball player for the Los Angeles Lakers throughout his NBA career (职业生涯) (1996-2016). He was famous as “Black Mamba” or “Little Flying Man”. He was 198cm tall and weighed 100kg. He had a happy family with his wife and three daughters.

He was also a famous NBA star. In his career, he got a great success and had lots of achievements, such as 15 times of all-NBA teams, 5 times of NBA championship (冠军) and Two Olympic champions. The reasons for so many fans were not just because he played basketball well but also for Kobe spirit called Mamba Mentality. Kobe was good at playing basketball. Most importantly, he played beautifully. Every match with Kobe was a wonderful and exciting performance. In the match, people could feel his hunger of victory. He improved himself by winning every game. As the leader of Lakers, Kobe never let people down. He was always calm and got the key score for the team at last. Whenever he faced the difficulties in the games, he never ran away but insisted (坚持)and then conquered his opponents (征服对手). It was famous Mamba Mentality. He never gave up even when his left foot was hurt seriously. What's more, Kobe was a famous and respected basketball player and an approachable (平易近人) star as well.

Therefore, on January 27, 2020, the news of the death of Kobe Bryant shocked all fans of Kobe Bryant around the world. It was reported that Kobe Bryant died because of a plane crash with 9 people including his second daughter. Kobe generation is over with Kobe's death, but I think his Mamba Mentality will last forever.

根据短文内容,选择最佳答案。

1When did Kobe Bryant join the Los Angeles Lakers?

A.In 1976.B.In 1996.C.In 2016.D.In 2020.

2How many awards did Kobe Bryant get in his career mentioned in the passage?

A.15.B.20.C.22.D.30.

3According to the article, which one of the following is NOT true.

A.Kobe Bryant was one of the most famous stars.

B.Kobe Brant was a basketball player for the Los Angeles Lakers.

C.Kobe Bryan's second daughter died at the same time as Kobe Bryant.

D.Kobe Bryan was popular just because he was good at playing basketball.

4According to this passage, Mamba Mentality is “ ”.

A.Never give up

B.Faster Higher Stronger

C.Win Olympic games

D.Fight for the NBA

5From the passage we can know that .

A.Kobe's spirit didn't help him get any achievement

B.Kobe Bryant will be remembered forever because of his Mamba Mentality.

C.Kobe Bryant died when he was 41 years old.

D.Kobe Bryant was a person who gave up easily.

【题目】 There's a heat that's so hot you can literally(不加夸张地) fry an egg in the sun. This is a serious side to summer in Australia that you might not know about.

In February there were more than 80 different bushfires burning at the same time in New South Wales, a southeastern state of Australia. The Guardian newspaper reported that 42 homes were burned to the ground because of these fires. These homes are not like Chinese ones. They are huge farms. Many Australian properties are larger than 1,000 sq km, while the biggest is more than 20,000 sq km, even larger than Beijing!

Every family prepares for bushfire season and protects their property. But sometimes the fires are too big and people have to move to safety

The hot weather also causes other problems. It was so hot in February that thousands of bats(蝙蝠) died from the heat. People can get sick if they stay outside for too long or don't drink enough water The heat can also cause power problems for homes and businesses

The heat, which can go above 40 ℃ in some cities, is very dangerous. There are lots of trees and dry grass in areas far away that can easily catch fire. Even throwing a burning cigarette out of a car window can start a dangerous fire. That is why summer is also known as "bushfire season" in Australia.

The Australian summer is enjoyable. But it is worth remembering that the heat can cause lots of problems, too.

1According to the second and third paragraphs, we know that________.

A.bushfires happen more often on farms

B.bushfires can cause a huge loss to people

C.Australian people are very rich because of their large farms.

2What does the underlined word “properties” in Para.2 probably mean in Chinese?

A.房产B.山林C.水域

3The hot weather in Australia can bring the following problems EXCEPT that________.

A.bats can dieB.electricity can go outC.drinking water runs out

4What’s the main idea of the fifth paragraph?

A.There are more fire accidents in areas far away.

B.It is dangerous to smoke in a forest.

C.Bushfires in Australia are common events in summer.

5What can we infer from the passage?

A.The high heat is one of the causes of bushfires in Australia.

B.People have no way to fight against bushfires.

C.The weather changes a lot in Australia.

【题目】 Different weather makes people feel different. It influences health, intelligence and feelings. In August, it is very hot and wet in the southern part of the United States. People there have heart trouble and other kinds of health problems during this month.

In the Northwest and the Middle West, it is very hot at some times and very cold at other times. People in these states have some heart trouble after the weather changes in February or March. The weather can also influence intelligence. For example, in a 1983 report by scientists, IQ of a group of students was very high when a very strong wind came, but after the strong wind, their IQ was 10% lower. The wind can help people have more intelligence. Very hot weather, on the other hand, can make it lower. Students in many schools of the United States often get worse on exams in the hot months of the year (July and August).

Weather also has a strong influence on people's feelings. Winter may be a bad time for thin people. They usually feel cold during these months. They might feel unhappy during cold weather. But fat people may have a hard time in hot summer.

Low air pressure (气压) may make people forgetful. People leave more bags on buses and in shops on low pressure days. People feel best at the temperature of about 18 °C.

Do you feel sad, tired, forgetful or unhappy today? It may be the influence of the weather.

1When do people in U.S. have heart trouble and other kinds of health problems?

____________________.

2What's the Chinese meaning of the underlined word "intelligence" in Paragraph2?

____________________.

3Which thing can make people have more intelligence?

____________________.

4When a very strong wind come, is IQ higher or lower?

____________________.

5Weather influences health, intelligence and feelings, doesn't it?

____________________.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网