题目内容
【题目】 Kobe Bryant born in Philadelphia, Pennsylvania, on August 23, 1978, was a former professional basketball player for the Los Angeles Lakers throughout his NBA career (职业生涯) (1996-2016). He was famous as “Black Mamba” or “Little Flying Man”. He was 198cm tall and weighed 100kg. He had a happy family with his wife and three daughters.
He was also a famous NBA star. In his career, he got a great success and had lots of achievements, such as 15 times of all-NBA teams, 5 times of NBA championship (冠军) and Two Olympic champions. The reasons for so many fans were not just because he played basketball well but also for Kobe spirit called Mamba Mentality. Kobe was good at playing basketball. Most importantly, he played beautifully. Every match with Kobe was a wonderful and exciting performance. In the match, people could feel his hunger of victory. He improved himself by winning every game. As the leader of Lakers, Kobe never let people down. He was always calm and got the key score for the team at last. Whenever he faced the difficulties in the games, he never ran away but insisted (坚持),and then conquered his opponents (征服对手). It was famous Mamba Mentality. He never gave up even when his left foot was hurt seriously. What's more, Kobe was a famous and respected basketball player and an approachable (平易近人) star as well.
Therefore, on January 27, 2020, the news of the death of Kobe Bryant shocked all fans of Kobe Bryant around the world. It was reported that Kobe Bryant died because of a plane crash with 9 people including his second daughter. Kobe generation is over with Kobe's death, but I think his Mamba Mentality will last forever.
根据短文内容,选择最佳答案。
【1】When did Kobe Bryant join the Los Angeles Lakers?
A.In 1976.B.In 1996.C.In 2016.D.In 2020.
【2】How many awards did Kobe Bryant get in his career mentioned in the passage?
A.15.B.20.C.22.D.30.
【3】According to the article, which one of the following is NOT true.
A.Kobe Bryant was one of the most famous stars.
B.Kobe Brant was a basketball player for the Los Angeles Lakers.
C.Kobe Bryan's second daughter died at the same time as Kobe Bryant.
D.Kobe Bryan was popular just because he was good at playing basketball.
【4】According to this passage, Mamba Mentality is “ ”.
A.Never give up
B.Faster Higher Stronger
C.Win Olympic games
D.Fight for the NBA
【5】From the passage we can know that .
A.Kobe's spirit didn't help him get any achievement
B.Kobe Bryant will be remembered forever because of his Mamba Mentality.
C.Kobe Bryant died when he was 41 years old.
D.Kobe Bryant was a person who gave up easily.
【答案】
【1】B
【2】C
【3】D
【4】A
【5】B
【解析】
本文回顾了科比辉煌的一生以及他的“黑曼巴精神” 的影响。
【1】
细节理解题。根据Kobe Bryant…was a former professional basketball player for the Los Angeles Lakers throughout his NBA career (职业生涯) (1996-2016),可知,科比在1996年到2016年曾是洛杉矶湖人队的职业篮球运动员,由此可见,他在1996年加入湖人队。故选B。
【2】
细节理解题。根据15 times of all-NBA teams, 5 times of NBA championship (冠军) and Two Olympic champions,可知,他获得了15次全明星,5次NBA冠军和2次奥运会冠军,所以文中提到科比共获得22次奖项。故选C。
【3】
推理判断题。根据He was also a famous NBA star,可知,科比是最著名的明星之一,所以A选项正确。根据Kobe Bryant…was a former professional basketball player for the Los Angeles Lakers throughout his NBA career,可知,科比曾是湖人队的一名篮球队员,所以B选项正确。根据It was reported that Kobe Bryant died because of a plane crash with 9 people including his second daughter,可知,科比和他的二女儿同时在这次飞机事故中丧生,所以C选项正确。根据The reasons for so many fans were not just because he played basketball well but also for Kobe spirit called Mamba Mentality,可知,科比如此受欢迎不仅仅是因为篮球打得好,还因为他的黑曼巴精神,所以D选项错误。故选D。
【4】
细节理解题。根据Whenever he faced the difficulties in the games, he never ran away but insisted (坚持),and then conquered his opponents (征服对手). It was famous Mamba Mentality “每当他在比赛中遇到困难时,他从未逃走而是坚持下来,然后征服对手”,可知,黑曼巴精神就是从不放弃。故选A。
【5】
推理判断题。根据Kobe generation is over with Kobe's death, but I think his Mamba Mentality will last forever,可知,科比的黑曼巴精神将会永远被人们记住。故选B。