题目内容

【题目】Speaking two or more languages are useful. You can travel in another country easily. You can talk with strangers there. Ordering delicious food there is easy for you. Besides these things, speaking more languages is also good for you in many ways.

Adults who have spoken two languages seem to have better cognitive flexibility (认知灵活性), they are better able to accept a new thing than people who only speak one language. When they do the same work, people who know more language can finish more quickly. Nearly 324 people joined the experiment.

People, who learned a second language later in life, are also cleverer than those men who only know one language. They are better at reading. They can understand certain words in a different way, such as, the word “sport” in English and Chinese. They can understand it easily and fast.

Anyone can get Alzheimer (老年痴呆症). People who can speak two languages may develop the illness at least four years later than people who only speak one language. The result was got from 450 Alzheimer’s patients.

The study included 121 children. They all learn foreign languages. They can complete math problems faster. Their brains are better and they can make better decisions.

根据材料内容选择最佳答案,将其标号填入题前括号内。

1The writer thinks foreign languages are ________.

A. necessary B. useful C. simple D. difficult

2The result of experiment on about ________ people shows that people speaking more languages can accept new things better that those who only speak one language.

A. 324 B. 121 C. 450 D. 230

3How will people become if they learn a second language?

A. Braver. B. Happier. C. Friendlier. D. Cleverer.

4If people speaking only one language get Alzheimer at 65, Mr Green, who can speak several languages, may get Alzheimer earliest at ________.

A. 65. B. 67 C. 69. D. 71.

5What does the passage mainly tell us?

A. Speaking more languages can help people read better.

B. Speaking more languages is good for people in many ways.

C. People who know more languages can finish work more quickly.

D. Children who speak more languages can solve math problems faster.

【答案】

1B

2A

3D

4C

5B

【解析】

本篇文章难度适中,主要讲述学习多种语言的好处。

1细节理解题。根据Speaking two or more languages are useful可知,学习外语是有用的,故选B。

2细节理解题。根据Nearly 324 people joined the experiment可知,这个试验有324个人,故选A。

3细节理解题。根据People, who learned a second language later in life, are also cleverer than those men who only know one language可知,再学一种语言的人会更加聪明,故选D。

4细节理解题。根据People who can speak two languages may develop the illness at least four years later than people who only speak one language可知,学了两门语言的人比不学两门语言的人得老年痴呆的年龄至少晚4年,故选C。

5主旨大意题。根据Speaking two or more languages are useful可知,讲述的是说两门语言的用途,后文主要讲它对人们的好处,故选B。

细节理解题是考试时经常考查的一个题型。做细节理解题时,首先要先读题干,划题干中的关键词,再根据关键词定位至文中即可找到正确答案。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Look at your classmates around you. You all wear the same uniform and similar shoes, even similar haircut. Do you want to be different from them? A fashionable and useful backpack can be a great idea!

Backpacks are lightweight and easy to carry on then go. They are great tools for students. They help you to stay organized and tidy. You can keep school things, books and personal items like cell phones and keys neatly(整洁地). With a special and cool backpack, you can also stand out among your classmates.

Tourists also love backpacks. With convenient backpacks, backpackers can move freely from one place to another. Meanwhile, they can also free their hands to do other things like taking photos.

But in the very beginning backpacks were not what we see today.

It is thought that US hiker Dick Kelty invented the first modern backpack in 1951. He used nylon(尼龙) to make backpacks lightweight. Then he added shoulder straps(带子) and waist straps to transfer much of the weight to the hips(臀部).

Today, backpacks come in different styles.

Rolling backpacks have wheels on the bottom. Users can pull them along the ground if they are too heavy to carry on their shoulders.

And with more people bringing notebook computers to school and work, backpacks also offer space for lightweight electronics. Most of them are in style and can be in good use.

A backpack has already become a symbol of fashion in some way. So, why not carry your fashion with your backpack?

1What’s the writer’s idea for being different from other students?

A. To wear surprising school uniforms.

B. To get best grades.

C. To own a fashionable backpack.

D. To have a usual haircut.

2Students can use a wonderful backpack to _________.

A. take photos B. lose weight

C. stand higher D. keep school things

3Which of the following statement about the first backpack is NOT TRUE?

A. It was invented in the 20th century.

B. The inventor of it is an English hiker.

C. It was made of cotton and nylon.

D. It had shoulder straps and waist straps.

4How many new styles of backpacks are mentioned in this passage?

A. One. B. Two. C. Three. D. Four.

5Where can we read this passage possibly?

A. A fashion magazine. B. A supermarket poster.

C. A school notice-board. D. A tour guidebook.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网