题目内容

【题目】 A group of scientists from Sweden have unlocked one of nature's biggest secrets. The scientists have worked out how spiders make such strong silk when they build their webs. The silk that spiders make is strong and even tougher than steel. Being able to produce man-made spider silk has long been a dream of many scientists. Now, researchers from the Swedish University of Agricultural Sciences have, step by step, developed a method that works. They've found that the materials for webs arc in a spider's silk gland (丝腺) as protein. The gland has a level of acidity (酸度) that helps make the protein into very strong silk. The researchers reported that they could produce man-made spider silk by copying the process.

The new man-made silk could be very useful to humans. Doctors are interested in it. They think it can help people get well after a bum. Some doctors believe the new silk could be used to take the place of the torn ligaments (撕裂的韧带) in the body. Plane makers and makers of protective clothing also see many uses for the new silk.

Senior researcher Anna Rising spoke about how the new discovery could be. She said, "This is the first successful example of copying spider silk-making process. In the future, this may allow industrial production of man-made silk, which can be used in many fields and make our life much better. The silk could become a valuable material for us."

1The man-made silk can be used (o do many things EXCEPT .

A.help patients get wellB.build excellent planes

C.stop ligaments being tornD.make protective clothing

2Which of the following can be put in ?

A.simpleB.importantC.awfulD.boring

3According to Anna Rising, the new material .

A.will improve our life a lotB.can help fight air pollution

C.will take the place of many other materialsD.can help us make more scientific discoveries

4What's the best title for the passage?

A.Spider silk is good for humansB.Scientists from Sweden are great

C.Making spider silk is now possibleD.Making scientific discoveries is hard

【答案】

1C

2B

3A

4C

【解析】

文章大意:本文主要介绍了科学家们制造出一种和蜘蛛丝线一样坚韧的材料,这种材料将造福人类。

1细节理解题。根据第二段第三句They think it can help people get well after a bum. 他们认为它能帮助人们在流浪后康复。根据第二段第五句Plane makers and makers of protective clothing also see many uses for the new silk. 飞机制造商和防护服制造商也看到了这种新丝绸的许多用途。可知,故答案为C

2细节理解题。根据Senior researcher Anna Rising spoke about how the new discovery could be.高级研究员安娜·瑞斯谈到了这个新发现的重要性。根据simple简单的;important重要的;awful糟糕的;boring无聊的。结合句意可知,此空应填important,故答案为B

3细节理解题。根据第三段第三句In the future, this may allow industrial production of man-made silk, which can be used in many fields and make our life much better. 将来,这可能使人造丝的工业生产成为可能,人造丝可以用于许多领域,使我们的生活更加美好。可知,故答案为A

4主旨大意题。根据A. Spider silk is good for humans蜘蛛丝对人类有好处;B. Scientists from Sweden are great瑞典的科学家是伟大的;C. Making spider silk is now possible现在制造蜘蛛丝是可能的。D. Making scientific discoveries is hard科学发现是困难的。结合文章大意可知,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】Fill in the blanks with proper words. The first letter is given.

One Sunday, Nick went skiing at Sugar-loaf Mountain in Maine. In the early afternoon, when he was planning to go home, a fierce snowstorm swept into the area. Unable to see far, he a 1 turned off the path. Before he knew it, Nick was lost, all alone! He didn’t have food, water, a phone, or other supplies. He was getting colder by the minute.

Nick had no idea where he was. He thought about all the survival s2 he had watched on TV. It was time to put what he had learned to use. He decided to stop skiing. There was a better chance of someone finding him if he stayed put(留下原地). The first thing he did was to find s3 from the freezing wind and snow. If he didn’t, his body temperature would get very low, w4 could quickly kill him.

Using his skis, Nick built a snow cave. He got in. Then he piled branches on top of himself to stay as warm as he c5. By that evening, Nick was really hungry and he ate snow and drank water from a nearby stream so that his body wouldn’t l6 too much water.

The next day, Nick went out to look for help, but he couldn’t find a7 to give him a hand. He knew that if he went too far, he might not be able to find his way back to the cave. He followed his tracks and returned to the snow cave, because w8 shelter, he could die that night. On Tuesday, Nick went out to find help. He had walked for about a mile when a volunteer searcher found him. After two days of being lost in the snow, Nick was saved.

Nick might not have s9 this snowstorm had it not been for TV. He had often watched Bear Grylls’ survival show “Man vs. Wild”. That’s w10 he learned the tips that saved his life. In each episode of “Man vs. Wild”, Grylls is abandoned in a wild area and has to find his way out.

【题目】Choose the best answer(根据短文内容,选择最恰当的答案)

Long March(长征)exhibit

The Shenzhen History Museum is putting on an exhibition of the Long March. On show are more than 220 photos and some other things that show how the Red Army made the Long March from Jiangxi Province to northern Shanxi Province in the mid-1930 s.

Time: 10:00 a.m. — 4:00 p.m.

Address: 1368 Shennan Road

Admission: 8 yuan for Chinese/15 yuan for foreigners

Thai elephants

Eight elephants from Thailand are entertaining visitors at the Window of the World by riding bicycles, playing basketball, balancing on a beam(梁), dancing and blowing a harmonica(口琴). People are encouraged to lie on the ground and have the elephants step over them.The elephants give three shows a day at 9:30 a.m., 3:30 p.m. and 8:00 p.m. And there is an additional(另外的)show at 1:30 p.m. At weekends.

Address: West Huaqiaocheng

Admission: 60 yuan

Dancing dolphins(海豚)

Dolphins leaping from the water to touch a ball; swaying(摇摆)their bodies to music, kissing people and doing maths by tapping their tails have made the dolphinarium(海豚水族馆)in Shenzhen Ocean Park an attraction for children. Seals and sea lions also perform.

Hours: 10:30 a.m., 4:00 p.m., and 7:30 p.m.

Admission: 40 yuan for adults and 20 yuan for children

1At the exhibition, you'll see ________.

A.many articles written by famous writersB.many things left by the Red Army

C.books on the Long MarchD.many photos and pictures about the Long March

2Which of the following is not done by the Thai elephants?

A.Riding bicycles.B.Blowing a harmonica.

C.Doing maths.D.Dancing.

3If you go to see the Thai elephants on Sundays, you'll see the show at ________.

A.9:30 a.m., 3:30 p.m., 8:00 p.m. and 1:30 p.m.B.only 1:30 p.m.

C.9:30 a.m., 3:30 p.m., 8:00 p.m. and 8:30 p.m.D.10:30 a.m., 4:00 p.m. and 7:30 p.m.

4The dolphinarium in Shenzhen Ocean Park is a hall where you can see ________.

A.not only dolphins but also seals and sea lions performB.only dolphins perform

C.seals and sea lions performD.only seals perform

5Which of the following statement is true?

A.Long March exhibit is free to the public.

B.Elephants are encouraged to lie on the ground and have the people step over there.

C.Dolphinarium attracts children most.

D.We can go to the Long March Exhibit at 9:00 a.m

6You can see the dancing dolphins ________.

A.at 5:00 a.m.B.at 10:00 a.m.

C.at 10:00 p.m.D.at 4:00 p.m.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网