题目内容
【题目】阅读下列材料,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
B
One day, a young man was taking a walk with a professor(教授). As they went along, they saw a pair of old shoes lying on the road. They thought the owner of the shoes must be a poor man who worked on the farm nearby. The student said to the professor, "Let's take away his shoes, and hide (躲藏) ourselves behind those trees and wait to see what will happen when he cannot find them. That must be very interesting."
"My young friend," answered the professor, "we should never make fun of others who are poor. But you can put a coin (硬币) into each shoe, and then we will hide ourselves and watch what change (变化) will happen to him."
The student did so, and they went to hide themselves behind the trees.
The poor man soon finished his work, and came back. When he was putting on his coat, he put his foot into one of his shoes. He felt something hard and found the coin. Surprise was seen on his face. He found the coin and looked at it again and again. He then looked around, but there was no person. He now put the money into his pocket (口袋). When he put on the other shoe, he was surprised again to find the other coin. He fell on his knees (膝盖), looked up to the sky and said aloud some thanksgiving words to the person who gave him the coins.
The student stood there, and his eyes were full of tears (眼泪),"You have taught me a lesson that I will never forget. Now I understand: ▲ ,"he said.
(1)At the beginning, why did the young man want to take away the poor man's shoes?
A.He wanted to put on his shoes.
B.He wanted to change his shoes.
C.He wanted to play a joke on him.
D.He wanted to put a coin into each shoe.
(2)When he found the second coin in the other shoe, the poor man was ___________.
A.angry
B.sad
C.scared
D.surprised
(3)The missing sentence (句子) in Paragraph 3 may be ▲ .
A.Money is not everything
B.Two heads are better than one
C.A small kind action makes a difference
D.A true friend reaches for your hand and touches your heart
【答案】
(1)C
(2)D
(3)C
【解析】⑴细节理解。根据他说的最后一句That must be very interesting可知他想捉弄那个穷人。故选C。
⑵细节理解。根据倒数第二段When he put on the other shoe, he was surprised again to find the other coin.可知他非常吃惊,故选D。
⑶推理判断。A.金钱不是万能的;B.三个臭皮匠顶一个诸葛亮;C.小行为大善意。D.真正的朋友向你伸出援手,触及你的心灵。根据故事的内容可知两枚硬币让农夫感激万分。故选C。
【题目】补全对话, 其中有两个多余选项。
A: Sorry I’m late, Alice.
B: It’s all right, Rose.
A: To the Lost&Found-I lost my mobile phone.
B: What happened?
A: After I had dinner with a friend, I went out for a walk. I was about ready to call my mother when I realized I couldn’t find it anywhere.
B: I hope that someone will pick it up and going to begin?
A:
B: At 7: 00 pm. That’s 15 minutes from now. We don’t have enough time to get there.
A:
B: OK. Let’s go
A. Never mind. |