题目内容
【题目】听独白,回答下列各小题。
【1】Thespeakerplaysmatches .
A.onceaweekB.twiceaweekC.onceamonth
【2】Thespeakerhasfootballcoachingon .
A.FridayeveningsB.SundaymorningsC.Tuesdayevenings
【3】Thespeaker’sluckynumberis .
A.1B.7C.11
【4】Martinisthe .
A.speaker’sdadB.footballcoachC.captainofthefootballteam
【5】Martinthinks isimportant.
A.winningamatchB.learningfrommistakesC.takingpartinamatch
【答案】
【1】B
【2】C
【3】B
【4】B
【5】C
【解析】
【原文】
I love football. I play for the local team at my school’s football field. I play matches twice a week- on Friday evenings after school and on Sunday mornings. And we also have football coaching on Tuesday evenings when we just practice all our football skills. It’s wonderful! We all have a football shirt with a number on the back. I’m number 7. It’s my lucky number! My team isn’t very good. In fact, we nearly always lose, but we don’t care! Our football coach Martin says winning doesn’t matter and it’s taking part that counts. Maybe he’s right, but do you know what I think? I think it’s just fantastic when we win.