题目内容
【题目】A primary school in US is grading (分级) parents on how much they support their children. Parents of pupils are marked from A to D based on their involvement(参与) with their children’s education.
To improve the children’s performance at school, the system encouraged their parents to attend events, such as parents’ evenings and plays, and help with learning at home. For many children at this school, it is making a huge difference. Children whose parents are in groups A and B make better progress than those whose parents are in groups C and D.
But not all parents are fond of being graded. “They’ll have us all wearing dunce’s (差生) hats next,” said a mother-of-one, who did not wish to be marked. She said that “It’s one thing when children get a bad grade, but now they openly embarrass their parents, too.” Another mother, who argued that the move had unfairly shifted responsibility from teachers to parents,?said “Those parents who work from nine to five won’t have time to have as much input as stay-at-home mums who have the time to contribute more and go to more school events.”
But Pat Walker, 63, whose eight-year-old granddaughter attends the school, supported it.
She said, “I think it’s very beneficial(有好处) to the pupils and the parents and the grandparents as well.”
【1】What is the primary school grading parents on?
______________________________
【2】Why did the system encourage parents to attend events?
______________________________
【3】What kind of children make better progress?
______________________________
【4】Who contribute more and go to more school events?
______________________________
【5】How did Pat Walker like the system?
______________________________
【答案】
【1】How much they support their children.
【2】To improve the children’s performance at school.
【3】Children whose parents are in groups A and B.
【4】Stay-at-home mums.
【5】It’s very beneficial to the pupils and the parents and the grandparents as well.
【解析】试题分析:本文是一篇说明文,主要介绍了美国一所小学所推行的给父母评分的制度。这个方法使得一些学生取得了很大的进步,但是不是每个父母都支持这项活动。有的家长认为这是学校在转嫁教育学生的责任,让成绩不好的学生家长难堪。有的家长则认为这个制度很有益处。
【1】细节理解题。题意:这所小学根据什么给家长们分级?根据第一段第一句“A primary school in US is grading (分级) parents on how much they support their children.”,可知填How much they support their children.。
【2】细节理解题。题意:为什么这个制度鼓励家长参加活动?根据第二段第一句“To improve the children’s performance at school, the system encouraged their parents to attend events, such as parents’ evenings and plays, and help with learning at home. ”,可知填To improve the children’s performance at school.。
【3】细节理解题。题意:哪一类学生进步更大?根据第二段最后一句“Children whose parents are in groups A and B make better progress than those whose parents are in groups C and D.”,可知填Children whose parents are in groups A and B.。
【4】细节理解题。题意:谁贡献更大且参加了更多的学校活动?根据第三段最后一句“...stay-at-home mums who have the time to contribute more and go to more school events.”,可知填Stay-at-home mums.。
【5】细节理解题。题意:Pat Walker 如何看待这个制度?根据文章最后一段中的“I think it’s very beneficial(有好处) to the pupils and the parents and the grandparents as well.”,可知填It’s very beneficial to the pupils and the parents and the grandparents as well.。
【题目】你将听到一篇短文。请根据短文内容,填写下面表格中所缺的单词,每空仅填一词。短文读两遍。
? | The news about a lost boy. |
How old | The boy is 【1】years old. |
When | The boy was lost on 【2】6th. |
Where | The woman lost her son in a 【3】 . |
Look | The boy has【4】hair and big blue eyes. |
clothes | The boy was wearing a purple【5】and a pair of black trousers. |
?
?