题目内容
【题目】Should Shanghai bid for(申办) the Summer Olympics in 2028? Here are some people’s opinions.
Some people said, “The games will improve Shanghai’s global influence and the city is powerful and must try to become a platform(平台) for major international dialogues. Shanghai has succeeded in holding the World Expo in 2010 and the city can also hold a successful Summer Olympics.”
Others, however, are not sure whether it’s a good idea. They think the Olympics would be too expensive and the money could be better spent on other things.
The 2008 Beijing Olympics brought much prestige(声望) to the city and to China, but its cost, over $40 million, was high and the Olympic site(场地) in the center of the city is now largely unused. Could Shanghai learn from Beijing’s experience and do it better?
My answer is yes. As one American said, “A great city has to do great things.” Shanghai is a great city and is not afraid of facing challenges. Holding the 2028 Summer Olympics would prove that.
【1】When did Shanghai hold the World Expo?
________________________________________________________________
【2】Why don’t some people agree to bid for the 2028 Summer Olympics?
________________________________________________________________
【3】How much did the 2008 Beijing Olympics cost?
________________________________________________________________
【4】Does the writer agree to Shanghai’s bidding?
________________________________________________________________
【5】Who said “A great city had to do great things.”?
________________________________________________________________
【答案】
【1】In 2010.
【2】Because they think the Olympics would be too expensive and the money could be better spent on other things.
【3】(It cost) over $40 million.
【4】Yes, he/she does.
【5】An/One American.
【解析】试题分析:本文是一篇议论文,谈论了上海申办2028年奥运会的话题。对此提议有的人反对,因为担心花费巨大,不如把钱花在别的地方。支持的人认为这样会提高上海的国际影响力,并且上海也有举办这样世界大赛和盛会的经验。
【1】题意:上海什么时候举办的世博会?细节理解题。根据第二段最后一句“Shanghai has succeeded in holding the World Expo in 2010”可知是2010年,故填In 2010.
【2】题意:为什么有些人不同意申办2028夏季奥运会?细节理解题。根据第三段第二句“They think the Olympics would be too expensive and the money could be better spent on other things.”可知反对者认为举办奥运会花费巨大,不如把钱花在别的方面。故填Because they think the Olympics would be too expensive and the money could be better spent on other things.。
【3】题意:2008北京奥运会花了多少钱?细节理解题。根据第四段第一句“The 2008 Beijing Olympics brought much prestige to the city and to China, but its cost, over $40 million...”可知填(It cost) over $40 million.。
【4】题意:作者同意上海的标价吗?细节理解题。根据最后一段最后一句“Holding the 2028 Summer Olympics would prove that.”可知是肯定回答,故填Yes, he/she does.。
【5】题意:谁说的“一个伟大的城市必须做伟大的事情”?细节理解题。根据最后一段中的“As one American said,’A great city has to do great things.’”可知这句话是一个美国人说的,故填An/One American.。
【题目】阅读短文,填写表格,每空一词。
Every day, it is easy to see advertisements in English all around us. Look at your own bags and clothes, and at the bags and clothes of your classmates. How many different advertisements can you see which use English words?
Often bags and clothes show the name of the company that made them. This is a popular form. Sometimes designers use a special picture or symbol called a logo. Logos appear(出现) on many different products(产品). They are popular because when you see a logo, it is hard to forget that product or company.
It is common to see advertisements on TV and hear them on the radio. Most advertisements are very short. Sometimes the advertisers use a short sentence which is easy for people to remember. Nike, for example, has a simple English sentence all around the world: “Just do it.” Advertisements often use funny situations as well. It is simple to remember it.
All advertisements are designed to make people buy a product. An advertisement for a soft drink, for example, might show a group of young people who are having fun. The young people are al1 drinking the soft drink. Advertisers are saying to you, “Why don’t you buy this drink and be like these people? You can be young and modern.”
You might think that advertisements are not after you, but the next time you buy a soft drink,ask yourself this question: Why am I buying this special product?
ou can see advertisements 66.【1】 in English. | |
On bags and clothes | Logos appear on products. It is hard to forget a logo. |
On TV and the radio ? | Advertisements use short sentences to make people remember them?? 67.【2】 Funny situations are often 68.【3】 as well. |
The 69.【4】 of designing advertisements | Make people buy a product. Advertisements are always 70.【5】? you. |
?
?
【题目】Dali Ancient City is in Yunnan Province. It's in the northwest of Yunnan. The ancient city with a long history of above 3,000 years. It was named the history famous city in 1982.There are many ancient places in the city,such as Wuhua buildings,Nancheng buildings and so on. Most of the walls are built of stones. Dali Ancient City is very warm all the year round. It's neither too cold nor too hot. It's a good place to live in. There are many famous snacks and some delicious food. The chicken rice noodles is very worth having a try. Come here,you'll have a good time here.
Dali Ancient City | |
History | Above 【1】 years |
Buildings | There are many ancient places in the city,Most of them are made of 【2】 |
【3】 | The weather is warm all year round. |
Position | It’s in the 【4】 of the Yunnan Province |
Famous food | 【5】 |
?
?