题目内容

【题目】I want to tell something about how English students go to school. About half of the students in the countryside(乡下) ride their bikes to school. 20% walk to school and 30% take the school bus. The students in the city(城市)can take the subway, the car or the bus to school. Also they can walk or ride their bikes.15% of the city students go to school by bus, 10% by subway, 50% by school bus, and 10% by bike. 7% of the students walk to school and 8% go to school by car.

1The writer(作者) tells us ________.

A. buses B. schools

C. the students in the countryside D. how English students go to school

2In the countryside, about ________ the students go to school by bike.

A. half of B. a lot of

C. most of D. a few

3In the countryside, ________ of the students take the school bus to school.

A. 10% B. 20% C. 30% D. 40%

4In the city, ________ of the students take the school bus to school.

A. 50% B. 20% C. 30% D. 40%

5The students in the countryside can't go to school ________.

A. on foot

B. by subway

C. by school bus

D. by bike

【答案】

1D

2A

3C

4A

5B

【解析】本文介绍了英国学生是怎么上学的。农村学生与城里学生的交通方式不同。

1细节理解题。由文章第一句I want to tell something about how English students go to school.可知,文章介绍的是英国学生上学的方式。故选D。

2细节理解题。由文章第二句 About half of the students in the countryside(乡下) ride their bikes to school.可知,乡下约有一半的学生骑自行车去上学。故选A。

3细节理解题。由文章第三句20% walk to school and 30% take the school bus. 可知,乡下30%的学生乘校车去上学。故选C。

4细节理解题。由文章倒数第二句中...50% by school bus...可知,城市学生50%坐校车上学。故选A。

5细节理解题。根据文中提到的乡下和城市孩子上学的方式,可知选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解

I had a summer camp with my classmates last year. Early in the morning. We gathered at the bus station. After saying goodbye to our parentswe got on the buses. It took us more than two hours to arrive at the campground. We got off the buses cheerfully. Laughing and shouting. We jumped and ran all over the place. It was the first time for us to be away from the parents .Some of us started to feel homesick (想家). However, when the night party and dances began, the homesickness was gone. The next day, everybody rushed to the boating class, hoping to be at the head of the others. At first, my friends and I worked hard, but the boat wouldn't listen to us and kept going round and round. Then the teacher taught us how to work together. After many tries, we did much better. Swimming class was my favorite. It was about the hottest time of a day and the best time to stay in the cool water. The swimming teacher was a funny man, and during the class he often made us laugh happily. During the week I learned a lot of new things and made many new friends. I also learned how to take care of myself.

1They got to the campground __________.

A. on footB. by bikeC. by busD. by plane

2The campground was __________ from their homes.

A. quite nearB. not farC. very longD. quite far

3Why swimming class was the writer's favorite?

A. Because it was good to stay in the cool water when the weather was hot.

B. Because the writer felt quite relaxed during the class.

C. Because the swimming teacher was interesting.

D. Because of all the above

4Which statement is NOT true?

A. The children were happy to be away from Dad and Mum.

B. Their homesickness lasted for long.

C. It was teamwork to boat.

D. They camped for a week.

5Which is the best title for the passage?

A. I Learnt a lot.B. Boating and Swimming.

C. On the CampgroundD. My First Summer Camp

【题目】

1Brad likes playing badminton a lot and he is _____ the school badminton team.

A. from B. at C. on D. with

2We all know lazy people ______ succeed, so we should work hard to be successful.

A. often B. seldom C. usually D. always

3Mr. Liu has taught us English ______ he came to our school.

A. until B. because C. though D. since

4Anna studied day and night in order to get good ______ on her exams.

A. scores B. ways C. reasons D. exercises

5My little sister the room, because it's too dark outside.

A. dare not leave B. dare leave C. dare to leave D. dare not to leave

6The flowers some water because they haven't been watered for many days.

A. gain B. request C. rescue D. require

7I keep dogs for protection, but now I keep them as pets.

A. would rather B. had better C. used to D. have to

8-- Can you understand me?

--- Sorry. I can understand what you've said.

A. nearly B. easily C. hardly D. exactly

9Gina used to ______ on weekends, but now she is used to ______ insects with her friends.

A. watch TV; studying B. watching TV; studying

C. watch TV; study D. watching TV; study

10It’s interesting ______ the cultures of different countries.

A. learn B. to learn C. learns D. to learning

11I saw my neighbor Uncle Lu ______ in the park yesterday morning.

A. to run B. to running C. running D. runs

12The best way of ______ the problem is by asking the teacher for help.

A. dealing with B. agreeing with C. looking up D. giving up

13Tina still plays the piano .

A. in danger B. over and over again C. from time to time D. in person

14Mike ______ more than 800 people in the last two years.

A. is interviewing B. has interviewed C. will interview D. interviews

15—Jack is really humorous.

—______. I think he is boring.

A. Good luck B. I’m not feeling well C. I don’t think so D. Good idea

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网