题目内容

【题目】阅读下面短文,根据短文内容完成下列各题。

In the UK, buses are often convenient(便利的)for the people who live or work in the city center. But taking the bus is boring. They get on the bus, pay for it and sit down or find a place to stand when there are too many people on the bus.

In Latin America, however, taking the bus is interesting. There are films on some buses for people to have fun. If there are no films, drivers usually turn on the radio. It's great for people to listen to songs and get relaxed. From the windows of the buses, people can see shops and many interesting people or things.

The luggage(行李)on the bus is also interesting. You can see animals on the buses. Sometimes, you can see a happy dog's head getting out of somebody's bag or a lovely chicken“speaking cheerfully”under somebody's arm. Isn't that fun?

1In the UK, taking the bus is________________

2In Latin America, taking the bus is__________

3In Latin America, people can see films or listen to__________ on the radio to have fun.

4The writer thinks in Latin America, the luggage on the buses is also interesting because sometimes you can see some ________ on the buses.

5The passage(文章)mainly tells us about ____________________ in Latin America.

A. taking the bus

B. the people

【答案】

1boring

2interesting

3songs

4animals

5A

【解析】本文主要讲述了在拉丁美洲的公交。

1句意:在英国,乘公共汽车很无聊。由句子But taking the bus is boring.可知,但是坐公共汽车很无聊。所以答案为:boring。

2句意:在美国,乘公共汽车很有趣。由句子In Latin America, however, taking the bus is interesting.可知,然而在拉丁美洲,乘公共汽车很有趣。所以答案为:interesting。

3句意:在拉丁美洲,人们可以通过收音机看电影或听歌曲来娱乐由句子“It's great for people to listen to songs and get relaxed. 可知听音乐和放松是很好的。所以答案为:songs。

4句意:作者认为在美国,公共汽车上的行李也很有趣,因为有时你可以在公共汽车上看到一些动物。由句子You can see animals on the buses.可知,你可以在公共汽车上看到动物。所以答案为animals。

5主旨大意题由句子In the UK, buses are often convenient(便利的)for the people who live or work in the city center.可知在英国,对于居住或在城市中心工作的人来说公共汽车经常是方便的故选A。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网