题目内容

【题目】 Would you like to live in a city where buildings turn the lights off for you, and self- driving cars find the nearest parking space themselves? Although might sound a little far from you. Irving in a "smart" city like this could happen sooner than you think.

Great changes have taken place in towns that we have lived in for centuries, while completely new cities are being built. One such place is the city of Songdo. Every home there will have a "telepresence" system 远程遥控系统) allowing users to control the heating and locks, take part in video meetings and receive education, healthcare and government services. Around the city, escalator will only move when someone is on them, and offices and schools will all be connected to the system.

The great mind behind Songdo is from the company Cisco. In fact, technology companies around the world such as IBM, Siemens and Microsoft are already in the business.

About 75% of the world's population will live in cities by 2050, so cities will need to be more modem to deal with the coming problems "Making cities smarter is one way out, and I think this will in tum make cities greener, " said Dan Hill, head of a research company.

1According to the article, living in a "smart" city .

A.is not a green wayB.will be far from you

C.will soon become tue

2What is Paragraph 2 mainly about?

A.A city of the future.B.A meeting in Songdo.

C.A plan to build a house.

3Which company offers the great mind to build songdo?

A.Cisco.B.IBM.C.Siemens.

4Dan Hill thinks that making cities smarter is one way to .

A.control the world's population

B.develop his own company

C.solve the cities' coming problems

5Which of the following might be the best title for the text?

A.Future EducationB.Smart Cities

C.Government Services

【答案】

1C

2A

3A

4C

5B

【解析】

文章讲述了未来的智能城市的生活情况.

1细节理解题。根据第一段最后一句Irving in a "smart" city like this could happen sooner than you think.智能城市可能比我们想象的来得更快可知,居住在智能城市将很快实现。故答案为C

2主旨大意题。第二段主要讲未来智能城市Songdo的场景,所以讲的是一座未来的城市。故答案为A

43.细节题,根据第第三段第一句可知Songdo身后的伟大精神来自于Cisco,故选A

3细节理解题。根据第三段第一句The great mind behind Songdo is from the company Cisco.可知Songdo身后的伟大精神来自于Cisco。故答案为A

4理解细节题。文中最后一段"Making cities smarter is one way out, and I think this will in tum make cities greener, " said Dan Hill, head of a research company.Dan Hill 认为让城市智能化是一种解决即将到来的危机的方法。故答案为C

5主旨大意题。全文在讨论智能城市的形式,作用等,所以 "智能城市" 更合适。故答案为B

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读短文, 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Years ago, Uncle Jeff had just got a letter from Jemima’s father inviting him to attend a birthday party. He replied to his brother immediately ,with the answer yes. Then he got ready for the long car drive.1

Now, Uncle Jeff was driving the new pink Porsche(保时捷) that he had bought a few days ago.2 So,even though he did not have much money he bought the Porsche anyway.

Uncle Jeff did not see any policemen or any speed cameras, so he thought it was okay to drive as fast as he wanted to.Soon, Jeff heard sirens(汽笛) in the distance, then he saw police cars.3

4 One of the policemen said, “It is against the law to drive over the speed limit. We’re now going to give you a speeding ticket of 1,500.”He was shocked by this.40,000 was the price he paid for the pink Porsche. He only had 1,530 in his savings account.

When he arrived at Jemima’s house, he said to Jemima’s mother, “5 Now I only have 30.”

Uncle Jeff still got into trouble a lot after that ,but he was a little bit more careful with his money.

A.He decided to pull over to the edge.

B.He couldn’t see that the police had started to come up and trail him.

C.I need to borrow some money from you.

D.According to the GPS,it would take him exactly four hours and thirty-nine minutes.

E.The police got out of their cars quickly and walked over to Jeff.

F.And more than he loved parties ,Uncle Jeff loved his niece and nephew very much.

G.As you know,Uncle Jeff is not very wise about his money.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网