题目内容

3.A peaceful mind is very important for our effectiveness (效率).It keeps us calm no matter what the situation is,and it allows us to stay happy during the day.So,here,I would like to share some ways to have a"mind like water",a state of mind that is as peaceful as calm water.Pick the ones that work for you:
◆Listen to your heart
 Your heart tells you what is the right thing to do.It is where your deepest values live.Following what your heart says helps you be true to yourself,and that helps you get a peaceful mind.So learn to listen more to your heart,and do what it tells you to do.
◆Don't take in too much information
Getting more information often means introducing more noise into your mind.That's why limiting(限制) your information intake is important for a calm and peaceful mind.You should take in no more information than necessary.
◆Slow down
Whatever you do,you do not need to be in a hurry.Doing so will only take you faster in the wrong direction.First of all,you need to know the right direction to go.Slow down so that you can clearly hear the voice of your heart.
◆Don't think too much about yourself and try to think something for other people
We usually think about our own needs and problems most of the time.But self-centered thoughts can't bring peace into our mind.Instead,it may make us feel stressed.So don't think too much about yourself,forget yourself for a while.Think about other people more often and think what you can do for others,then do it.Giving will make you happy and give you peace of mind.

59.Which of the following shows the author's idea?B
A.Being true to yourself--Following what your heart says--Getting a peaceful mind
B.Following what your heart says--Being true to yourself--Getting a peaceful mind
C.Getting a peaceful mind--Following what your heart says--Being true to yourself
D.Doing what is right--Following what your heart says--Getting a peaceful mind
60.To hear the voice of your heart clearly,you need toA.
A.slow down                 
B.forget yourself for a while
C.get more information         
D.think about your problems
61.Which of the following would the writer agree?D
A.We should take in information more than necessary.
B.Being self-centered can help you get a peaceful mind.
C.Always thinking about yourself may make you relaxed.
D.Information sometimes means noise.
62.What is the best title for the passage?C
A.Giving Makes You Happy
B.The Importance of a Peaceful Mind
C.Ways to Get a"Mind like Water"
D.Where Our Thoughts Come From.

分析 短文讲了一颗平静的心能让我们保持冷静,让我们保持快乐.作者分享了几个"心静如水"的方法,告诉我们心静如水的重要.

解答 答案:59.B  细节理解题.根据整篇文章内容及其第二段句子Following what your heart says helps you be true to yourself,and that helps you get a peaceful mind.跟随你内心所说的--忠于自己--得到一颗平静的心.可知作者的想法是跟随你内心所说的--忠于自己--得到一颗平静的心.故选B.
60.A  细节理解题.根据第四段句子Slow down so that you can clearly hear the voice of your heart.慢下来,这样你才能清楚地听到你内心的声音.可知为了倾听你内心的声音,你需要慢下来.故选A.
61.D  细节理解题.根据第三段句子Getting more information often means introducing more noise into your mind.获取更多的信息往往意味着引入更多的噪声在你心中.可知信息有时意味着噪音.故选D.
62.C  主旨归纳题.根据整篇文章内容及其第一段句子I would like to share some ways to have a"mind like water",a state of mind that is as peaceful as calm water.Pick the ones that work for you:我想分享一个"心静如水"的几种方法,一种精神状态,是平静如水一样.挑选适合你的一种方法:可知文章说的是"心静如水"的方法.故选C.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关题目
11.Did you once sense that someone was watching you?You turned around and,sure enough,someone was looking right at you!
Many people believe that humans have a natural ability to sense when someone is looking at them.To research whether humans really have such a"sixth sense",Robert Baker,a psychologist(心理学家) at the University of Kentucky,did two experiments.
In the first one,Baker sat behind unknowing people in public places and looked at their backs for 5to 15minutes.The subjects (受试者) were eating,drinking,reading,studying,watching TV,or working at a computer.Baker made sure that the people could not tell that he was sitting behind them during the time.Later when he questioned the subjects,almost all of them said they had no sense that someone was watching them.
For the second experiment,Baker told the subjects that they would be watched from time to time from behind.The people had to write down when they felt them being watched and when they weren't.Baker found the subjects couldn't tell when they were looked at.They didn't know when they weren't watched either.
Baker concludes that people do not have the ability to sense when they are being watched.If people doubt the outcomeof his two experiments,said Baker,"I suggest they repeat the experiments and see for themselves."
42.Why did the psychologist do the two experiments?A
A.To study whether humans can sense when they are watched.
B.To explain when people can have a sixth sense.
C.To show how people act while being watched in the lab.
D.To prove why humans have a sixth sense.
43.The underlined word"outcome"in the last paragraph most probably meansD?
A.value         B.reason            C.performance         D.result
44.In the second experiment,the subjectsB.
A.could tell when they were watched and when they weren't
B.couldn't tell when they were watched or when they weren't
C.couldn't tell when they were watched but could tell when they weren't
D.could tell when they were watched but couldn't tell when they weren't
45.What can we learn from the passage?D
A.People are born with a sixth sense.
B.The experiments support the idea that we can sense if we are watched.
C.People have a sixth sense in all places.
D.The subjects do not have a sixth sense in the experiments.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网