题目内容
【题目】 David Katz was sad about all the plastic(塑料)going into seas. To help stop the problem, he had an unusual idea -the “Plastic Bank”
Mr. Katz believes that one of the main reasons for plastic going into seas is that people think plastic is worthless. In poor countries, people are working so hard just to get enough food to eat, to find a place to live, and to keep themselves healthy. They don’t have time to recycle(回收利用) plastic.
The "Plastic Bank "helps the poor people solve their problems with food, houses, and health. When people recycle plastic, "Plastic Bank " pays them for recycling it
The program began in 2015 in Haiti, a poor island nation with big problems with plastic. Haiti doesn't have good programs for recycling. People just throw away plastic. It runs in rivers and seas.
“Plastic Bank” opened about 30“markets”in Haiti. At Plastic Bank markets, people can exchange(交换) the plastic they collected for money or other things they need.
The “Plastic Bank” has programs in Haiti, the Philippines, and Brazil. In the Philippines, the “Plastic Bank” works to create “Plastic Bank markets” at 1, 000 gas stations around the country.
So far(到目前为止),the “Plastic Bank” has kept about 7 million pounds of plastic out of seas.
【1】Why did David Katz start the "Plastic Bank"?
A.Because he wanted to make more money.
B.Because he thought plastic was worthless.
C.Because he wanted to make more people become rich.
D.Because he wanted to stop plastic going into seas.
【2】What does the underlined word “worthless” mean in Chinese?
A.无用的B.价值连城的C.污染环境的D.值得期待的
【3】Why do people take plastic to the "Plastic Bank”?
A.To protect seasB.To get what they need
C.To make the streets cleanD.To travel to other countries
【4】Why did the writer write the last paragraph?
A.To show the future plansB.To make people protect the earth
C.To create more “Plastic Bank markets”D.To show the "Plastic Bank" is successful.
【5】What is the best title for the passage?
A.David KatzB.Keeping healthy
C.The “Plastic Bank”.D.How to protect the earth.
【答案】
【1】D
【2】A
【3】B
【4】D
【5】C
【解析】
本文讲述大卫卡茨解决塑料进入海洋,他想出了一个不同寻常的主意——“塑料银行”。“塑料银行”帮助穷人解决他们的食物、住房和健康问题。当人们回收塑料时,“塑料银行”会付钱让他们回收。“塑料银行”从2015年在海地、菲律宾和巴西设立以来,“塑料银行”保留了大约700万磅的塑料。
【1】细节理解题。根据David Katz was sad about all the plastic(塑料)going into seas. To help stop the problem, he had an unusual idea -the “Plastic Bank”大卫卡茨难过所有的塑料进入海洋。为了解决这个问题,他想出了一个不同寻常的主意——“塑料银行”,故选D。
【2】词义猜测题。根据In poor countries, people are working so hard just to get enough food to eat, to find a place to live, and to keep themselves healthy. They don’t have time to recycle(回收利用) plastic.在贫穷国家,人们努力工作只是为了有足够的食物吃,找到一个地方住,并保持健康。他们没有时间去回收塑料。所以他们认为塑料是没有用处的,故选A。
【3】细节理解题。根据At Plastic Bank markets, people can exchange(交换) the plastic they collected for money or other things they need.塑料银行市场上,人们可以把他们收集的塑料兑换成钱或其他他们需要的东西。故选B。
【4】推理判断题。根据最后讲述了Plastic Bank使大约700万磅的塑料没有进入海洋,这是一个很大的成功。故选D。
【5】最佳标题。全文都在讲大卫设立的塑料银行,讲塑料银行设立后的好处,所以塑料银行是最佳标题,故选C。
【题目】用方框中所给单词的适当形式填空,每词限用一次。
leaf nine polite knowledge lie |
(1)We should always speak to the old .
(2)On my way to school, I found a purse on the ground.
(3)When the are ready, they are picked by hand and then are sent for processing.
(4)He goes to the library every day in order to increase his .
(5)The King family are going to celebrate their son's birthday next Sunday.