题目内容

阅读下面短文,用所给单词的适当形式填空,未提供单词的限填一词,将答案写在答题卷上。

In the long history of China,the Tang Dynasty(618-907)is famous for1.(it)poems.People often say,“If you can read the Three Hundred Tang Poems over2.over again,you will be able3.(repeat)some of them at least,though you can’t write one.”

Wang Wei was one of the greatest poets of that time.He was born in 699 and4.(die)in 759.Wang Wei showed his cleverness5.he was a small child.When he grew older,he6.(begin)to learn poems and painting.As a smart boy,he became good7.them in a short time.Later,he became one of the best poets and painters of his time.All his life,he8.(write)many poems.

Today,we still can enjoy about four hundred of them.He was also9.well-known painter of nature.When you read his poems,you can imagine a painting in them.When you watch his10.(painting),you can feel a poem within them.

1.its 2.and 3.to repeat 4.died 5.when/while/as 6.began 7.at 8.wrote 9.a 10.paintings 【解析】试题分析:这篇短文主要介绍了唐代诗人王维的简单生平和他的山水画与诗歌的关系。 1.句意:在中国漫长的历史上,唐代因唐诗而著名。poems诗歌;根据句意和英文...
练习册系列答案
相关题目

(2017﹒山东威海)My best friend has two first names. One is Heather, and the other is Na-ri. I 1.(never see) her use the name Na-ri. But today, for the first time, she is writing a letter with this name.

She 2.(born) in South Korea and adopted by American parents when she was two years old. One day, she told me about her childhood. When she went out to dinner, some South Korean strangers tried to talk to her in Korean She didn’t understand what they 3.(say), so she just looked at them. She said that she still remembered how they looked at her. Their eyes seemed to say, "Poor girl! You are an abandoned child." From that day, Heather tried to keep saying to herself that she was American.

Two days ago, she received a letter from South Korea. The letter 4.(send) to Na-ri. She was so surprised that she couldn’t open the letter. So I did it for her. The letter was written in Korean. I said, "Heather, you should ask someone 5.(read) this for you. It was written in Korean." But she was silent.

Yesterday, on the way home, I saw her 6.(cry) on a bench near my house. "What is it, honey?" I said. She told me that her birth mother had blood cancer, and the only cure for her illness might be Heather’s blood. I asked how she knew this. Heather said she had learned Korean secretly. Crying hard, Heather only repeated, "What should I do? What should I do?" I really had no answer.

This morning, Heather called me. " 7.you be with me when I write a letter to South Korea?" I gladly went over to her house. Heather didn’t seem to have slept at all. I hugged her and told her everything would be Okay. Now I 8.(sit) in front of Heather, watching her write a letter. She hasn’t told me what she is writing, but I can guess. Heather is writing, "Na-ri is coming, mother."

1.have never seen 2.was born 3.were saying 4.was sent 5.to read 6.crying 7.Will 8.am sitting 【解析】短文的作者介绍了自己最好的朋友,她有两个名字,一个是Heather,另一个是Na﹣ri。出生在韩国,在她两岁时候的一天被美国父母所收养。两天前,她收到了一封来...

Hi,everybody!The following are some of my classmates.They talk about their friends.

Hi,I am Alice.I have a friend.His name is Ben.Ben is 15 years old.He is tall and strong.He has blue eyes and dark hair.He is smart.He like to play computer games.I like my friend,Ben.We often play together.We are very happy to be together.And we often play when it is on Sundays.Then we have no homework.

Hello,my name is Charlie.I want to talk about my parents.My mother’s name is Julia.She is 40 years old,My mother is very nice.She is good at cuisine.I like eating her dishes.My father’s name is Brown.He is smart.He is an engineer.He builds bridges.He is often busy with bis work and I can see him on Sunday.

Hi,everyone!My name is Jimmy.I want to talk about my uncle Johnny.He is a very interesting man.He likes to plant trees and flowers.Today is Tuesday.My uncle works at the school.He plants five red flowers,and two trees.He helps make the environment better.He often works hard for our school.

Hello!My name is Joyce.Today I will talk about David.He is my English teacher.He is tall and thin.He often tells us English jokes.The jokes make us laugh a lot in class.We have a lot of fun in his classes and also we learn a lot about English in his classes.

1.What does Ben look like?

A. Short and fat with long hair. B. Short and think with blue hair.

C. Tall and thin with gray hair. D. Tall and strong with dark hair.

2.What does the underlined word “cuisine”mean?

A. Cooking. B. Dancing. C. Drawing. D. Playing.

3.Which of the following is RIGHT according to the passage?

A. Jimmy’s uncle Brown is an interesting man.

B. Jimmy talks about his uncle on Thursday.

C. Joyce’s English teacher is Mr David.

D. Joyce seldom hears any jokes in class.

4.Why did the write the passage?

A. To tell us some interesting stories.

B. To give information about some people.

C. To give information about some jobs.

D. To let us make more friends with others.

1.D 2.A 3.C 4.B 【解析】试题分析:本文由四个同学分别谈论了自己熟悉的人的有关信息。爱丽丝介绍的是朋友本,查尔斯介绍的是父母亲,吉米介绍的是叔叔乔尼,乔伊斯介绍的是英语老师戴维。 1.题意:本长什么样?考查细节理解题。根据第二段对本的描述Ben is 15 years old. He is tall and strong. He has blue eye...

阅读下列短文,根据短文内容填写表格(每空限填一词)

Good morning, boys and girls. Today I’ll talk about going online.

We know that there are too many Net bars(网吧)around us. The Internet makes our lives interesting. Many of us like going online very much because we can learn how to use the computer. We can learn English and read some newspapers and magazines to know more information around us. It can make us clever in playing computer games. Also when we send e-mails to our friends, they can get them at once. It can help us keep in touch with people from all over the world.

But some students spend too much time in playing computer games and some stay in the Net bars all day and all night. It takes them too much time to chat online so they do worse in their lessons and they don’t study well any more.

I think we mustn’t get online when it is time for us to study. We can do it in summer or winter holidays. I think we should get online with our teachers or parents.

At the same time, if we have lots of free time, we can do some activities after school. We usually have activities from 4:50 to 5:50 in the afternoon. We can play basketball or football. We also have some interest groups in school, such as drawing, singing and dancing. We can go to the English corner on Monday afternoon. We hope we can spend more time on our subjects or on such activities that we can learn a lot from and less time on the Internet.

Title: A 1.about going online

Advantages

●Make our lives 2..

●Learn how to use the computer and can get more 3.

●Send e-mails to our friends anytime and they can get them right 4.

●Help us keep in 5.with people from all over the world.

Disadvantages

●It 6. too much time to play computer games.

●Some students write too 7. letters to each other and spend too much time 8. online, so they do worse in their lessons.

Advice

Do it in summer or winter 9.; do some after-class activities and have some 10.groups in school.

1.talk/report 2.interesting 3.information 4.quickly 5.touch 6.takes 7.many 8.chatting 9.holidays 10.interest 【解析】试题分析:短文分析了上网的好处和带给人们的好处,同时提醒青少年沉湎于网络游戏所带来的危害,最后就如何使用空闲时间给...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网