题目内容
19.That night I told my dad the whole story about how I wanted to be as good as boys.A few days later my dad told me he had found a nice bike.He brought it home and that was when I became the laughing stock (笑柄) of the neighborhood.All the boys thought it was a joke that I actually wanted to learn how to ride.
My dad spent four long weeks teaching me everything I needed to know about the bike and the basics of riding.Day after day and night after night he worked with me,and I began to progress.
Each ride on my dirt bike,I got a little better,and finally I was ready for my first time on a trip with some boys.At first I couldn't keep up and the boys had to wait for me.My bike often got stuck in the muddy creeks.
Every time I came back,I would cry,and every time I cried my dad was there to put his arms around me.He would tell me not to listen to them and that with more practice,I would be as good as others or better than them.
Things eventually got easier,as if I could ride with my eyes closed.I am still made fun of,not because I'm an amateur (技术不熟练的人) or not good,but because they felt threatened that a girl can do what they did.
46.Why did all the boys say that the writer couldn't ride a bike?Because the writer was a girl.
47.Did the writer's father get her a bike?Yes,he did
48.How long did it take for the writer to learn to ride a bike?Four (long) weeks
49.What happened to the writer's bike when she first had a trip with some boys?The bike often got stuck in the muddy creeks.
50.What can you learn from the writer according to the story?Try your best and you can do what you wanted./You can do anything with enough practice.
分析 这篇短文讲的是作者看到男孩们骑自行车,自己也想学骑自行车,虽然有挫折和失败但她在爸爸的鼓励下她证明了女孩也能做男孩能做的事情.
解答 46.Because the writer was a girl.细节理解题.根据but all the boys told me I couldn't do it because I was a girl.可知所有的男孩告诉我,我不能这样做,因为我是一个女孩.故答案为:Because the writer was a girl.
47.Yes,he did.细节理解题.根据 A few days later my dad told me he had found a nice bike.He brought it home and that was when I became the laughing stock (笑柄) of the neighborhood.可知作者的爸爸给她弄了一辆自行车,故答案为:Yes,he did.
48.Four (long) weeks.细节理解题.根据My dad spent four long weeks teaching me everything I needed to know about the bike and the basics of riding可知我爸爸花了四个星期的时间教我关于自行车和骑车的基本知识,故答案为:Four (long) weeks.
49.The bike often got stuck in the muddy creeks.细节理解题.根据At first I couldn't keep up and the boys had to wait for me.My bike often got stuck in the muddy creeks.可知一开始我跟不上,男孩子们只好等我,我的自行车经常陷在泥泞的小溪里.故答案为:The bike often got stuck in the muddy creeks.
50.Try your best and you can do what you wanted./You can do anything with enough practice.细节理解题.根据I also wanted to ride,but all the boys told me I couldn't do it because I was a girl.I decided to prove them wrong,可知本文作者通过自己的努力证明了女孩也能做男孩能做的事情,故答案为:Try your best and you can do what you wanted./You can do anything with enough practice.
点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.
27.Sorry,I don't know the way to the train station.You can ask that man.B
28.Could you help me?E
29.Oh,your new clothes look very nice!C
30.Why not play games with us?A
| A.Good idea! B.Thank you all the same. C.Thanks. D.I live in a townhouse. E.Of course. |
"My name is Rebecca,"said the lady."You've got to help me!"
"Take it easy,"(62)A."What happened?"
"My grandma died last month.She left all her money,about $1,000,000to me.She told me she had saved the money in a bank.(63)E."
"But yesterday when I went to the bank,I only got an envelope(信封)with nothing in it.The money is gone!"
Rebecca took the envelope out of her handbag and gave it to Tim.
Tim looked at it carefully under the light.It was just an envelope with two old stamps on it.(64)B.
"Don't worry,Rebecca,"he said."Your money is still here."
| A.Tim gave her a cup of tea B.He thought for a while and smiled C.It was a worried young lady D.She found the money in her handbag E. I could go to get it after her death |