题目内容
11.My name is Tara,andthis year Ihad the best birthday ever!My birthday is on April 22-Earth Day.Icall it my"Earth Day Birthday".Every year,Ido something special on my birthday to help the environment.Last year my mom and Ihelped clean up a beach.Ihad a great time and learned a lot about ocean animals.But this year's celebration was even better!
Back in January,my teacher,Ms.Gonzales,told usthat the school would hold a special Earth Day celebration this year.Because of my birthday,my classmates put me in charge of the whole
thing!
After discussing,we had a great plan.Some family members even helped us with our projects.We were surprised at how fast the time flew.Before we knew it,Earth Day had arrived.
When our class planned the Earth Day fair,we knew that kids from our school and their families would come.We had no idea that our whole town and other towns nearby would hear about it.But during the fair,a news van(新闻车)pulled up with a television reporter and a camera person!
After Ms.Gonzales talked with the reporter,shecalled me over and introducedus.She told him that Ihad helped to organize the fair.The reporter asked how Ihad become involved in environmental activities.I told him that Idecidedto do something to make a difference when I sawa dead turtle in Mexico.He said he thought our Earth Day fair was a big success.
Iwas really excited about being on television.But Iwas even more excited when Igot a phone call that night from our town's mayor(镇长).She told me she had seenthe news about the fair.And she willhold an Earth Day celebration for the whole town next year.She wants to include special activities for kids,and asked me to work with her!
I'm so happy that Ifound a way to helpthe environment and Ihad a chance to get more people involved.Maybe the life of that sea turtle Isaw in Mexico wasn't a waste after all.
61.Did Tara have the best birthday ever this year?Yes./Yes,shedid
62.Who even helped the students with their projects?Familymembers
63.Whatdid Ms.Gonzales do aftershe talked withthe reporter?Shecalledthewriteroverandintroducedthem
64.Whenwill the town's mayor hold an Earth Day celebration?Nextyear
65.Why is Tara so happy about this fair?Becauseshefoundawaytohelptheenvironmentandshehadachancetogetmorepeopleinvolved.
分析 这篇短文讲的是Tara的生日正好是世界地球日那天,她每年在生日这天都会做一些保护环境的事情.在今年她使更多人参与到这项活动中.
解答 61.Yes./Yes,she did.细节理解题.根据My name is Tara,andthis year Ihad the best birthday ever可知塔拉今年过了最好的生日,故答案为:Yes./Yes,she did.
62.Family members.细节理解题.根据Some family members even helped us with our projects可知一些家庭成员甚至帮助我们的项目,故答案为:Family members.
63.She called the writer over and introduced them.细节理解题.根据After Ms.Gonzales talked with the reporter,she called me over and introduced us可知冈萨雷斯女士和记者谈话后,她打电话给我做了介绍,故答案为:She called the writer over and introduced them.
64.Next year.细节理解题.根据And she will hold an Earth Day celebration for the whole town next year可知明年将为全市举行庆祝地球日,故答案为:Next year.
65.Because she found a way to help the environment and she had a chance to get more people involved.细节理解题.根据I'm so happy that I found a way to help the environment and I had a chance to get more people involved可知高兴的原因是找到了一个方法来帮助环境并且有机会得到更多的人参与,故答案为:Because she found a way to help the environment and she had a chance to get more people involved.
点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.
Always notice the environment around you.You shouldn't walk alone outside.
(61)C.If anything dangerous happens,you can find them easily.
Your bag should be carried towards the front of your body instead of putting it on your back.(62)A,it is easy enough for a thief(小偷) to take away the things in the bag on your back.
If you are followed by someone you don't know,cross the street and go to the other way,let the person understand that you know he or she is after you.(63)B.You are safer in the street than you are alone in your home or in a lift.
If you have to take a bus to a place far away,try to get to the stop a few minutes earlier before the bus leaves.This stops other people from studying you.On the bus,don't sit alone.(64)D.Don't sleep.
| A.When a bus is full of people B.Next,don't go home alone C.Make sure where the public phones are. D.Sit behind the driver or with other people E.Bring your cell phone with you when you go out. |
| A.Hebe means self-confidence(自信) in English B.She looks like a boy C.Their names are Selina,Hebe and Ella D.Do you like pop stars? E.They don't like to grow up |
| both,careful,study,help,always,return,rule,cross,move,right |
People(83)moveon the left in England.But in China,people should move on the (84)right.Before you cross a street,you must look(85)bothways-look left,look right and look left again.(86)Alwaysremember(记住) the traffic moves on the right in China,or you may get hurt.In the morning and the evening,when people go to work and(87)returnhome,the streets are very busy (繁忙的).So you must be(88)carefulat this time.When you want to(89)crossthe road,you must wait(等) for the green"walk"sign.In China,you can always ask the police for(90)helpwhen you lose your way.
John thinks he must obey these rules to keep safe.
| A. | What are they | B. | Do you feel tired | ||
| C. | What's the matter | D. | How is the boy |