题目内容
4.A.you must make use of that opportunity(机遇)B.Opportunity is the same way
C.Some people use the air to keep them alive
D.So many people are thirsty for"ground floor opportunity"
E.Yet without it we could not live
The air we breathe is so freely available that we take it for granted(想当然).(66)Emore than a few minutes.For the most part,the same air is available to everyone,and everyone needs it.(67)Cwhile they sit around and feel sorry for themselves.Others breathe in the air and use the energy it provides to make a wonderful life for themselves.(68)B.It is everywhere.Opportunity is so freely available that we take it for granted.Yet opportunity alone is not enough to create success.Opportunity must be caught and put into action in order to have value.(69)Dand they think the opportunity will do all the work.That's impossible.
Just as you need air to breathe,you need opportunity to succeed.It takes more than just breathing in the fresh air of opportunity.However,(70)A.That's not up to the opportunity.That's up to you.It doesn't matter what"floor"the opportunity is on.What matters is what you do with it.
分析 文章阐述了要充分利用机会这样一个道理.空气无处不在且容易获得,这让我们往往会忽视空气的存在.机会就像空气一样无处不在,我们应该充分利用机会来获得成功.
解答 答案:66.E 细节推理题.根据上文The air we breathe is so freely available that we take it for granted(想当然).我们呼吸的空气是免费的,我们认为这是理所当然的.可知说的是空气,结合选项,应说但没有它,我们就无法生存.故选E.
67.C 细节推理题.根据上文everyone needs it,每个人都需要它.和下文while they sit around and feel sorry for themselves.当他们坐下来,为自己感到难过的时候.可知结合选项,应说有些人用空气来维持生命.故选C.
68.B 细节推理题.根据下文It is everywhere.Opportunity is so freely available that we take it for granted.它是无处不在的.机遇是免费获得的,我们认为这是理所当然的,可知说的是机遇,结合选项,应说机遇也是一样的,故选B.
69.D 细节推理题.根据上文Opportunity must be caught and put into action in order to have value.机遇必须抓住并付诸行动,以便有价值.可知说的是怎样对待机遇,结合选项,应说如此多的人渴望"底层机会"故选D.
70.A 细节推理题.根据下文That's not up to the opportunity.That's up to you.It doesn't matter what"floor"the opportunity is on.What matters is what you do with it.这不取决于机遇,这取决于你自己,不管机遇是什么,重要的是你要怎么做.可知说的是怎么利用机遇,结合选项,应说你必须利用这个机遇.故选A.
点评 以具体事实为依据进行推理,做出判断.只要弄清事实,即可结合常识推断出合理的结论.各小题与上下文联系比较紧密,答题中一定要注意联系上下文.答完后多读几遍,看看是否符合逻辑.结合语境选出最能使语句通顺的答案.
| A. | in | B. | with | C. | on |
| A. | while | B. | so | C. | until |
| A. | where | B. | who | C. | that | D. | D |
| A. | go | B. | went | C. | have gone | D. | will go |