题目内容
【题目】 I once had a teacher whose husband died suddenly of heart attack. About a week after his death, she shared some of her thoughts with a classroom of students. As the late afternoon sunlight shone through the classroom windows, and when the class was nearly over, she moved a few things aside on the edge of her desk and sat down.
With a gentle look on her face, she paused and said, “ Before class is over, I’d like to share with all of you a deep understanding which I feel is very important. Each of us is put here on earth to learn, share, love, appreciate and give of ourselves. None of us knows when this fantastic experience will end. It can be taken away at any moment. Perhaps this is the God’s way of telling us that we must make full use of every single day.”
Her eyes were beginning to water, but she went on, “So I would like you all to make me a promise: From now on, on your way to school, or on your way home, find something beautiful to enjoy. It doesn’t have to be something you see. It could be a smell of freshly baked bread floating out of someone’s house, or it could be the sound of the soft wind rustling(沙沙作响)the leaves in the trees…Please look for these things, and appreciate them, for at anytime it can all be taken away.’’
The class was completely quiet. We all picked up our books and went out of the room silently.
That afternoon, I observed many more beautiful things on my way home from school than usual.
Remember: Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away.
【1】The teacher shared her thoughts with her students .
A.in the late afternoon one dayB.when the class was over
C.after the students went out of the roomD.on their way home
【2】According to the passage, beautiful things may be .
A.the sweet flowers on the wayB.something we couldn’t see
C.something the teacher appreciatedD.giving of ourselves
【3】The sentence “Her eyes were beginning to water” shows that .
A.the teacher loved her students very much
B.the teacher was drinking some water as she spoke
C.the teacher wanted the students to make her a promise
D.what she said made her think of her dead husband
【4】We can learn from the passage that .
A.the teacher should share some thoughts with her students
B.everyone knows when the fantastic experience will end
C.we should enjoy life and make good use of every single day
D.we should always remember what our teacher told us
【答案】
【1】A
【2】B
【3】D
【4】C
【解析】
本文是一篇夹叙夹议文章。本文作者讲述了她的老师通过她丈夫突然去世,使她对生活有了新的感悟。故事告诉我们要学会珍惜、欣赏我们周围的美好事物,我们谁也不知道,不知什么时候上帝会把这些东西带走。
【1】细节题。根据第1段中About a week after his death, she shared some of her thoughts with a classroom of students. As the late afternoon sunlight shone through the classroom windows,…可知有一天下午晚些时候,老师和学生们分享她的想法;故选A。
【2】细节题。根据第3段中From now on, on your way to school, or on your way home, find something beautiful to enjoy. It doesn’t have to be something you see….可知美丽的事物也许是我们看不见的东西;故选B。
【3】考查句意理解。根据第1段中I once had a teacher whose husband died suddenly of heart attack. About a week after his death, she shared some of her thoughts with a classroom of students.可知这句话“Her eyes were beginning to water”表明她说的话使她想起了死去的丈夫;故选D。
【4】主旨题。本文作者讲述了她的老师通过她丈夫突然去世,使她对生活有了新的感悟。故事告诉我们要学会珍惜、欣赏我们周围的美好事物,我们谁也不知道,不知什么时候上帝会把这些东西带走。可知我们可以从这篇文章中学到,我们应该享受生活,好好利用每一天;故选C。
【题目】 Rules are everywhere. When you’re reading at the library, playing basketball on the playground, you’ll have to follow some rules.
But do you know about any rules on a plane? If you’re on a plane in America, you may find the criteria(标准).
Exit Seat(紧急通道位)Criteria |
If you are sitting in an exit seat, read the information below. You must: ☆Be at least 15 years old and healthy enough to offer help. ☆Be able to speak, read and understand English well. ☆Be able to follow a safe way from the emergency exit(紧急出口) ☆Be able to help others away from the plane. You must not: ☆Travel with a pet, such as a dog. ☆Travel with someone that needs special care, such as a child. If you cannot meet the criteria, ask crew members(工作人员)to move you to another seat. You do not have to explain why, just say, “I do not want to sit in an exit seat.” |
【1】The passenger sitting in an exit seat .
A.must be under 15B.needn’t speak English
C.must be healthy enoughD.needn’t help others
【2】If you are sitting in an exit seat, you can NOT .
A.travel with othersB.bring a pet with you
C.read Exit Seat CriteriaD.move to another seat
【3】What’s the best title for the passage?
A.Rules on a PlaneB.A Trip to America
C.How to Help Others on a PlaneD.Special Care on a Plane