题目内容

【题目】完形填空
Students in high schools can be cruel and we certainly refer to a young man named Matt who was in my class. We laughed at him about his1. He was at least fifty pounds overweight.
One day he sat near me in a2. Someone pushed him and he3on me and hurt my foot quite badly. With the whole class 4, I had to choose either5 it off or have a fight with him. I chose to fight in order to keep my 6.
I shouted, “ Come on, Matt, let's fight.” He said he didn't want to. But peer pressure(同伴的压力)7 him into the fight whether he liked it or not. He came toward me with his fists(拳头) in the air. With one8I bloodied(弄出血) his nose and the classroom became9. No one dared to say a word. Just then the teacher walked into the classroom, He saw that we were 10 and sent us out to the playground.
He followed us with a11on his face and said, “I want you two boys to go out there and run that mile holding each other's hands.” The room broke into laughter. The two of us were12, but Matt and I went out to the track and ran our mile 13.
During the course of our run, I looked at him, with blood still flowing from his nose and his14slowing him down. It hurt me that here was a person, not all that different from myself. I no longer saw Matt as fat. It was amazing what I learned I was forced to go hand-in-hand with someone for only one mile.
For the rest of my life I have never15 a hand against another person. I know it is wrong to do so.
(1)A.size B.hairstyle C.voice D.clothes
(2)A.town B.class C.park D.hospital
(3)A.called B.rode C.fell D.went
(4)A.waiting B.singing C.listening D.watching
(5)A.laugh B.pay C.put D.take
(6)A.promise B.face C.balance D.courage
(7)A.brought B.turned C.changed D.forced
(8)A.thought B.hit C.suggestion D.dream
(9)A.angry B.anxious C.excited D.quiet
(10)A.crying B.arguing C.talking D.fighting
(11)A.smile B.sadness C.puzzle D.surprise
(12)A.brave B.happy C.shy D.satisfied
(13)A.shoulder to shoulder B.face to face C.arm in arm D.hand in hand
(14)A.success B.weight C.failure D.feet
(15)A.held B.gave C.lent D.raised

【答案】(1)、A
(2)、B
(3)、C
(4)、D
(5)、A
(6)、B
(7)、D
(8)、B
(9)、D
(10)、D
(11)、A
(12)、C
(13)、D
(14)、B
(15)、D

【解析】本文是一篇记叙文,讲述了作者小时候和同学打架而被老师罚去操场跑圈。但是同时老师让他们拉着手跑,在跑的期间,作者和这个同学和好了,而且成了朋友,这件事对他以后的人生有很大的影响。
⑴size尺寸;大小;hairstyle发型;voice嗓音;clothes衣服。根据后句内容He was at least fifty pounds overweight 可知学生们嘲笑Matt的身材,故选A
⑵句意:一天在一节课上他坐在我近旁。根据下文Just then the teacher walked into the classroom可知在教室里,故选B。
⑶句意:有人推了他一下,他摔倒在我身上,把我的脚伤的很重。call叫;ride骑;fall摔倒;掉落;go去。根据push him可知选C。
⑷句意:全班的痛都看着,我不得不选择要么一笑置之要么跟他打一架。wait等;sing唱歌;listen听;watch看。根据逻辑可知选D。
⑸laugh off一笑置之;pay off还清(债务);得到回报;put off推迟;延期;take off脱下;起飞。根据语境可知选A。
⑹句意:为了保全我的面子,我选择打架。promise承诺;face脸;面子;balance平衡;courage勇气。故选B。
⑺句意:但是同伴的压力迫使他打这一架,不管他想不想。bring带来;turn转;change改变;force强迫。故选D。
⑻句意:他举着拳头朝我来,就一下我把他的鼻子打出血。thought想法;hit打;suggestion建议;dream梦想。此处在打架,故选B。
⑼句意:教室变得安静了,没有人干说一句话。angry生气,anxious着急的;excited激动的;quiet安静的。根据后一句可知选D。
⑽句意:正在这时老师走进教室,他看见我们在打架,把我们送到操场上。cry哭;argue争论;talk谈话;fight打架。故选D。
⑾句意:他脸上带着微笑跟着我们,说,“我想让你们两个手拉手在那里跑一英里。”smile微笑;sadness伤心;puzzle迷惑;surprise吃惊。故选A。
⑿句意:全班爆发出笑声,我们两个都不好意思。brave勇敢的;happy高兴的;shy害羞的;satisfied满意的。根据逻辑可知选C。
⒀句意:但是Matt和我在跑道上手拉手跑我们的一英里。A肩并肩;B面对面;C臂挽臂;D手拉手。根据上文holding each other's hands可知选D。
⒁句意:在跑的过程中,我看着他,鼻子还流着血,他的体重让他慢下来。success成功;weight体重;failure失败;feet脚。根据第一段的overweight可知选B。
⒂句意:在以后的生活中,我再也没有朝另外一个人举起手,我知道那是错的。hold握;举行;give给;lend借;raise举起。根据后一句可知此处指打架。故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读短文,下列问题
B
My grandfather is an eighty-year-old man. He always complains about how fast things have changed, and he often says that life used to be better.
Families aren't families the way they used to be. A lot of families have broken down. If husband and wife have problems with their marriage, they no longer stay together. And mothers used to stay at home and take care of their children, but now everyone is working. No one has time to look after children at home.
And the cars! Most families have a car now. We used to walk five miles to school every day, even in winter. But now children don't. And in school, the children don't have to think anymore. In math class,for example, we used to add, subtract (减), multiply (乘) and divide (除) in our heads. Kids don't use their heads anymore; instead, they use calculators (计算器).
Most families have computers now. In the past, we didn't have computers. We didn't even have lights. My mother used to spend all day cooking in the kitchen. But now fewer and fewer people eat home-cooked food.
And people don't talk to each other anymore. They are too busy to talk, too busy to eat, too busy to think...
Life used to be simple, but it isn't anymore.
(1)What does the writer's grandfather think of the life now?
A.He thinks the life is the same as it used to be.
B.He thinks the life now is worse than it used to be.
C.He thinks the life now is better than it used to be.
D.He thinks the life now is very good.
(2)What does the underlined word “marriage” mean?
A.生活
B.工作
C.婚姻
D.家庭
(3)What has happened to students these years according to the passage?
A.The students don't have to think anymore in school.
B.The students use calculators in math class.
C.The students used to walk to school,but now they don't.
D.All of the above.
(4)What changes have happened to families?
①There are lights at home.
②People like to eat home-cooked food.
③Lots of families have computers.
④Lots of couples live apart because of unhappy marriage.
A.①②④
B.②③④
C.①②③
D.①③④
(5)Which is right according to the passage?
A.People have too much time to talk with each other
B.Life now is very simple.
C.Some families have become single-parent families.
D.Lots of mothers stay at home and look after their children.

【题目】 Do you often wear jeans? Do you have a pair of Levi’s jeans? Levi’s is the most famous brand (品牌) of jeans and denim(粗斜棉布) clothing. They have been popular for about one hundred and fifty years. Let’s learn about its history.

Levi Strauss was born in Germany in the mid-1800s and moved to the United States as a young man. He lived in New York City and learned the dry goods (纺织品) business for several years. In 1853 he took his knowledge and dreams to San Francisco to help with his brothers’ dry goods business.

The company began making denim in the 1870s, but it did not start making jeans until the 1920s.

Levi Strauss and his partner Jacob Davis patented(取得专利) the copper rivet(铜铆钉) to make their clothing strong and hard in 1873. It was to become a key part of their jeans design.

During the World War II, their jeans sold very well. Before the war, they only had 15 salesmen(推销员). After the war, they had 22,000 salesmen in 35 countries.

Levi’s jeans became popular with young people in the 1950s and 1960s. Levi’s 501 jeans were their biggest-selling product(产品). Today Levi’s jeans are more popular than ever, and Levi’s name continues to live in different countries.

1Levi Strauss went to San Francisco to help his brothers with________.

A.jeans businessB.clothing businessC.dry goods business

2When did Levi Strauss and his partner patent the copper rivet?

A.In 1853B.In 1873C.In 1870

3The underlined word “design” probably means “______” in Chinese.

A.传统B.设计C.标志

4Why does the writer mention the number of the salesmen in the fifth paragraph?

A.To show how well their jeans sold.

B.To show how cheap their jeans are.

C.To show how much their salesmen loved their jobs.

5We can read the passage from a magazine called_________.

A.Funny StoriesB.American HistoryC.The Fashion Industry(工业)

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网