题目内容
【题目】阅读下面的短文,然后根据短文内容回答问题。
The sun is always shining. But it can only shine on one side of the earth at one time. When the sun is shining on one side of the earth, it is night on the other side. At night, you can see the stars. The stars are in the sky all day. But the light from the sun is so bright that you can’t see them. When night comes, there is no light, and the stars are bright enough to see. The stars look very small. But some of them are even bigger than the sun. They look small because they are so far away from you. Big things look much smaller when they are far away. The sun is closer to the earth than other stars, so it looks bigger.
【1】Can the sun shine on only one side or two sides of the earth at one time?
【2】Are the stars in the sky all day?
【3】When are the stars bright enough to see?
【4】How do big things look when they are far away?
【5】Why does the sun look bigger than other stars?
【答案】
【1】On only one side of the earth.
【2】Yes, they are.
【3】At night./...
【4】Much smaller.
【5】Because it is closer to the earth than other stars.
【解析】文章讲述了太阳一直发光,但是它只能照到地球的一面,另一面是黑夜,星星一直在天空中,因为太阳光比较强,所以我们只有夜晚才能看到它们,有的星星比太阳还大,它们看起来小,因为它们离我们比较远。
【1】根据The sun is always shining. But it can only shine on one side of the earth at one time.可知一次太阳只能照到地球的一面;故答案是On only one side of the earth.
【2】根据The stars are in the sky all day.可知星星整天呆在天上;故答案是Yes, they are.
【3】根据When night comes, there is no light, and the stars are bright enough to see.可知在晚上星星足够亮的能看见;故答案是At night.
【4】根据Big things look much smaller when they are far away.可知大的东西离得远了,看起来比较小;故答案是Much smaller.
【5】根据The sun is closer to the earth than other stars, so it looks bigger.可知太阳看起来比其他的星星大,因为它离地球比较近;故答案是Because it is closer to the earth than other stars.