题目内容
【题目】随着社会的发展,我们的生活发生了巨大的变化。请写一篇短文描述你自己以及你的生活过去和现在的变化。 要求语句通顺。字数80个左右。
【答案】One possible version:
I have changed a lot in the last few years. I used to have long hair, but now I have short hair. I used to be fat; now I am not so fat as before because I often did exercise last year, and I will hold on it. I think it is good for my health. I used to take a walk with my mother after supper, but now I don't have enough time. I am in Grade Nine now, and I have to study hard for the entrance exam, so I have to spend most of the time on study. I used to walk to school last year, but now I always go to school in my father's car. It is faster and safer.
During these years, my life and I myself have really changed a lot.
【解析】考生首先要认真阅读前面的提示认真审题,确定文章的中心。注意文章文体、人称和时态。要求介绍。同时应选用合适的连接词或过渡词,使文章具有一定的连贯性。
【题目】荣光学校九年级(2)班就“环境问题”召开了一次班会,并且以“Our Environment in Ten Years: for Better or Worse?”为题进行了一次讨论。许多同学对未来表示乐观,但也有些同学对未来有些担心。请根据表格中的内容提示,用英语写一篇短文。
乐观者的观点 | 1).越来越多的人将成为环保主义者。 |
担心者的观点 | 1).大量的树木仍将被砍伐。 |
你的观点及你的打算 | 学生自拟(至少两点) |
提示:1)短文中不得出现真实的人名和地名。
2)短文中应包含至少4个要点。
3)书写工整、语句通顺、连贯,词数不少于80.
注意:文章开头已给出,不计入总词数。
参考词汇:optimistic adj.乐观的 government n.政府 take measures to采取措施 private adj.私有的
Our Environment in Ten Years: for Better or Worse?
Many students are optimistic about our environment in ten years.
【题目】从对话后的选项中选出能填入空白处的最佳答案,期中有两项是多余的。
Paul: Hi, Nick! What are you going to do tomorrow?
Nick: I have no idea. And you?
Paul: I want to see a movie. How about going with me?
Nick: But I hear there is a talk at 8:00 in the Sea Hall.
Paul: What's the talk about?
Nick: The history of music.
Paul: Me, too.
Nick: That's great! Let's go to the Sea Hall instead of going to the movie.
Paul: By the way, my sister likes music, too.
Nick: Sure.
Paul: Let's meet at the Sea Hall gate at 7:30, OK?
Nick: OK. See you!
Paul: Bye.
A. But where and when shall we meet? |