题目内容

【题目】 It was half past five in the evening when Sarah came home from work. She walked into the living room and looked after three children. The children were fourteen, thirteen and nine years old. They were watching TV. The room was dirty and untidy. There were empty glasses and dirty clothes on the floor. There were cakes on the sofa. Toys were everywhere.

Sarah got angry. “How dirty and untidy this place is!” she said to her children. “I can’t work all day and then do housework all evening. I’m not doing the housework!” And so, Sarah didn’t do the housework. She didn’t clean. She didn’t do the dishes. She didn’t wash the clothes. Every evening she sat in the sofa and watched TV.

Two weeks later, every dish in the house was dirty. All the children’s clothes were dirty, too. Every trash can (垃圾桶 ) was full. The whole house was dirty and untidy.

Then one day Sarah got very surprised when she came home from work. The kitchen was clean. The children cleaned the kitchen! The next day, the living room was clean, and the children were washing their clothes. Sarah told the children. “OK, I’ll do housework again. But you must help me.”

Now Sarah and the three children do the housework together. Then they all sit in the sofa and watch TV.

根据短文内容判断正误正确T,错误F

1Sarah has three children.

2She was unhappy to see the dirty and untidy room.

3One day Sarah got home to see the children cleaning the kitchen.

4After Sarah did the housework again, the children stopped doing it.

5The children finally learned that they should share the housework.

【答案】

1T

2T

3F

4F

5T

【解析】

短文大意:短文讲述了孩子们的转变。母亲萨拉通过不做家务让家里变得脏乱不堪,倒逼着三个孩子一改懒惰成性的毛病做起了家务,帮助孩子们明白了应该分担家务的道理。

1题意:萨拉有三个孩子。考查细节判断。根据“She walked into the living room and looked after three children她走进客厅,照顾三个孩子”,可知说法正确,故选T

2题意:她看到又脏又乱的房间很不高兴。考查细节判断。根据第二段开头“Sarah got angry莎拉生气了”,可知说法正确,故选T

3题意:一天,萨拉回家看到孩子们在打扫厨房。考查细节判断。根据“Then one day Sarah got very surprised when she came home from work. The kitchen was clean 有一天,萨拉下班回家,感到非常惊讶。厨房很干净。孩子们打扫了厨房,可知孩子们在妈妈回家前打扫了厨房,说法错误,故选F

4题意:萨拉再次做家务后,孩子们就不再做了。考查细节判断。根据“Now Sarah and the three children do the housework together现在萨拉和三个孩子一起做家务”,可知说法错误,故选F

5题意:孩子们终于明白他们应该分担家务。考查细节判断。根据短文中孩子们的变化,结合最后“Now Sarah and the three children do the housework together现在萨拉和三个孩子一起做家务”,可知说法正确,故选T

阅读判断,需要根据文章的表层意思进行深层次的推理,判断说法正确与否。首先要粗读文章了解大意,其次通过细读,理解全文。在粗读的基础上,仔细阅读题后所给的题目,根据题目要求,再有重点地返回来仔细阅读。在阅读时要注意辨认和记忆具体事实,重要情节,事物的起因、过程、结果及发生的地点、时间等,这对题目的判断至关重要,需要考生综合所有的细节来理解把握。例如小题1,判断“萨拉有三个孩子”是否正确。根据“She walked into the living room and looked after three children她走进客厅,照顾三个孩子”,可知说法正确,故选T

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。 The National Football League (NFL) is a professional American football league with 32 teams in. How does one choose which team to support? Some people choose the team of their hometown, or where they now live, or the team that their parents or their friends follow.
A boy student from Oklahoma wrote a letter to each of the owners or presidents of the 32 NFL teams. He would see what answers he got, and then choose his team.
Bill was home from school sick. It was the week before Christmas. He was “kind of bored” and needed something to do. So he asked his parents if he could write to every professional football team. Bill wrote the 32 letters by hand.
“We weren't quite sure what we could get back. He didn't really have one team that he wanted to hear from,” his mother said: “He just wanted to see what kind of reply he' d get.”
A letter to the Carolina Panthers' owner Jerry Richardson was one of those posted. Bill wrote in his letter, “My family and I love football. They are fans of different teams. But I don't have a team to cheer for yet. I am ready to pick an NFL team to cheer on for lifetime!”
A few weeks later, Bill's mother was pulling into her driveway when a delivery man arrived with a box from the Panthers. When Bill came home, he excitedly opened the box. Inside he found a signed Carolina Panthers helmet(头盔)as well as a handwritten note from Jerry.
The team owner had written to Bill, “We should be honored(光荣的)if our Carolina Panthers became your team. We would make you proud of your joining us.”
Bill was overjoyed with what he got. He decided that from then on he would support the Panthers. He keeps the letter from Jerry in his bedroom. His mother says, “It's not the helmet they sent us. It's what they told us.” That is what mattered to Bill and why he chose to become a Panthers' fan.
(1)We learn from the passage ______.
A.friends always choose different teams to support.
B.only 32 cities in America have their own football teams
C.some people choose a team to support as their parents do
D.football teams are just popular with the people of their hometowns
(2)Bill wanted to choose a football team to support because ______.
A.NFL was very professional
B.he himself was willing to do it
C.his parents expected him to do it
D.he was ill and felt bored at school
(3)The result of Bill's letter to the Panthers was that ______.
A.his mother kept the reply from him
B.he got many helmets from 32 teams
C.each team wanted him to be its player
D.he became a fan of the Carolina Panthers
(4)It's clear that ________.
A.it is proper to be a football fan by Christmas
B.the team owner wrote back to Bill by email
C.the note from the team owner meant a lot to Bill
D.Bill' s parents would also be fans of the Panthers
(5)The best title for the passage can be _______.
A.Christmas Gift
B.Helpful Mother
C.Receiving a Helmet
D.Choosing a Team

【题目】阅读下面短文,从短文后各题所给四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。
Children like to copy(模仿)what they hear. They copy their parents, their friends and even the TV. This teaches them how to speak the language. Copying is also 1 for students of a second language. When you listen to foreigners speak English, repeat 2 they say.
Children don't practice grammar, but they can use the language to talk about things that 3 them. They don't complain 4 their vocabulary or poor grammar. They can find ways to express themselves, and they do it 5.
Students who are learning English should also pay their attention to 6. Look for chances to talk with people in English. If you can't find a 7 to talk to, you man talk with other students who know English instead. 8 an English discussion group and talk about music, movies 9 whatever interests you. Don't worry about 10 , The objective(目标)is to learn how to communicate easily and comfortably. Remember that you communicate successfully even with a small vocabulary.
(1)A.terrible B.good C.bad D.unimportant
(2)A.when B.where C.what D.which
(3)A.interest B.surprise C.bore D.excite
(4)A.about B.on C.in D.for
(5)A.carefully B.differently C.successfully D.politely
(6)A.grammar B.communication C.vocabulary D.sentence
(7)A.book B.topic C.chance D.foreigner
(8)A.Send B.Build C.Use D.Start
(9)A.so B.but C.or D.although
(10)A.making mistakes B.having exams C.wasting time D.having lessons

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网