题目内容

【题目】任务型阅读
E
Teenage life — better now,or in the past?
Does this situation sound familiar (熟悉)?
You are complaining (抱怨)to your parents about something. Maybe your computer isn't powerful enough to play the latest games. Then you hear...
When I was your age, there weren't any computers or video games. And I didn't get a bike until I was sixteen. And it was second-hand.
So, is it really true that life is better for teenagers now? It is certainly true that many teenagers have got more things nowadays. So parents have got more money to spend on each child. And many things are cheaper than they were when our parents were children.
Forty years ago, no one could imagine a world with tiny computers and amazing smartphones. And now these things are necessary — we can't imagine living without them!
However, technology often means we spend more time at home. And often it is just us with our computer or television. Teenagers don't do enough exercise. And, although young people still get on well with their friends,some people think teenagers today don't have so many social activities as they did in the past.
What do you think? How is teenage life better these days?

A. And it was too big for me.
B. A typical family is smaller now.
C. Or your friends' bikes are better than your!
D. So they aren't as healthy as they were in the past.
E. Technology is probably the greatest change in our life.

【答案】C;A;B;E;D
【解析】
⑴根据前一句You are complaining (抱怨)to your parents about something. .可知Maybe your computer isn't powerful enough to play the latest games是举例说明向父母抱怨,在下一段中提到When I was your age, there weren't any computers or video games. And I didn't get a bike until I was sixteen我在你们这个年龄没有电脑没有游戏也没有自行车,所以此处是关于自行车的问题,故选C
⑵根据前一句And it was second-hand可知此处描述所得到的自行车的缺点:二手的;对我来说太大了。故选A。
⑶根据后一句So parents have got more money to spend on each child可知父母有了更多的钱花在每一个孩子身上是因为现在的家庭比以前要小,故选B。
⑷根据后一句Forty years ago, no one could imagine a world with tiny computers and amazing smartphones可知此处谈论技术的发展给生活带来的变化,故选E。
⑸根据前一句 Teenagers don't do enough exercise青少年没有足够的锻炼,所以他们不像过去那样健康,故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 I live in a city. Here jobs are difficult to get and finding good jobs is even_____.Many people have to walk a long way to work _____ they can't even afford an old,used car.

Yesterday I ______one of these people when I was driving home.A man was walking down the road and trying to ask for a _____from the passing cars.Two cars in front of me passed him by.Like them _____also wanted to do the same but the sight of that poor man was still in my mind for quite a few minutes._____ I drove back and gave him a ride.

As we drove along,we had a talk and I _____ that the man was trying all his best to support his_____ .He used the money to _____the house and food.

But as we came close to the house he was living in,I saw his tired eyes grow _____.His little girl was playing in the front yard and _____into her daddy's arms as soon as he was out of the____. I was almost lost in that happy moment.I smiled,said _____to them and wished them future happiness.Then I _____.

That day,the long journey home seemed to became very _____.

1A.easierB.harderC.fasterD.greater

2A.andB.butC.becauseD.so

3A.calledB.followedC.savedD.saw

4A.rideB.coinC.jobD.map

5A.HeB.IC.TheyD.We

6A.UnluckilyB.FinallyC.FirstlyD.carefully

7A.decidedB.hopedC.learnedD.said

8A.familyB.friendsC.relativesD.partners

9A.depend onB.make upC.pay forD.take away

10A.dryB.smallC.darkD.bright

11A.climbedB.fellC.knockedD.ran

12A.busB.carC.taxiD.train

13A.goodbyeB.helloC.sorryD.yes

14A.drove offB.sat downC.stoop upD.walked away

15A.boringB.unhappyC.shortD.uncomfortable

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网