题目内容
【题目】阅读理解
B
Students in our school have a colorful school life. We have School Activity Week every year, On the wall of the teaching building are the posters from Grade 7, Grade 8 and Grade 9. Let's go and have a look!
Be a Good Reader! | Invite Your Father | Raise Money |
(1)We can see the posters on the ________.
A.desk
B.blackboard
C.wall
D.playground
(2)The “stop smoking” challenge lasts ________.
A.one week
B.one month
C.on term
D.one year
(3)When we take part in the activity on Apr. 10th, we can do the following activities expect _______.
A.buying school things
B.getting new ways of reading
C.improving reading skills
D.learning more about nature
(4)If a pen in the shop is ten yuan, we can pay only ______ yuan for it in our school on Apr. 14th.
A.eight
B.seven
C.three
D.two
【答案】
(1)C
(2)B
(3)A
(4)B
【解析】介绍三个年级在4月份各自开展的课外活动周。
(1)细节题。根据前言介绍的On the wall of the teaching building are the posters from Grade 7, Grade 8 and Grade 9.得到答案C。
(2)细节题。根据题干知道是八年级的活动,从中找到the one-month知道答案B。
(3)信息归纳题。根据Apr. 10th知道是七年级活动,对照比较活动内容,知道A答案是九年级的内容,故答案是A。
(4)简单计算题。根据pen知道是九年级活动,再根据Save 30%知道付款70%,因此计算得到7元,答案是B。
【题目】阅读下面短文,并根据所读内容,在文章后小题的空格里填入一个最恰当的单词。注意:每个空格只填 1 个单词。
Nearly every parent says that we never grow up. In fact, we are maybe 16 or 17 years old. In their eyes, we are always little ones and always do wrong things. For example, when I need to stay at home alone, they always worry about me and my life without them.
Most parents always think that they have offered the best things they can to make their children live a comfortable life. They buy their children pretty clothes, cool shoes, expensive school things, and often a thousand-yuan-cost bike. They think that they have done everything that they can for their children. In return, they only want their children to get good results in the examinations.
But why their children still can’t understand them? Does it mean that they still want more material things? No. As a matter of fact, what they want is a true family. What does a true family mean? I think it means a place where we can hide ourselves from the cold world outside. From here, we can get warmth, we can get consolation ( 安 慰 ), and we can get happiness. And one important thing is that we should be stronger and more confident in the outside world because we know that we have a family.
So I think that parents should save their money and sit down to talk with their children to let them know that they have a true family, so the children and their parents could understand each other more and more. Then, no children will be regarded as little ones.
Title:Understanding【1】Parents and Children | |
In our parents'【2】 , | We are always little children. We are always doing wrong things. |
Most parents'thoughts: | They offer us the best things. They try to make us live 【3】. In【4】,children are only expected(期待)to get high marks. |
Children's【5】 | In【6】, what the children want is a true family. Family is a place where we can hide ourselves from the world outside. Most importantly, we can get 【7】 from the parents. |
【8】to solve the problems? | Sit down and have a heart-to-heart 【9】. Better understand with each other, and children 【10】be regarded as little ones. |
【题目】根据短文内容,选择最佳答案。
The traditional Chinese lunar calendar divides the year into 24 solar terms. Grain Rain (谷雨), as the last term in spring, starts on April 19 and ends on May 4.
Grain Rain comes from the old saying, “Rain brings up the growth of hundreds of grains”, which shows that this period of rainfall is very important for the growth of crops. Here's something that you may not know about the Grain Rain.
⒈________ | ⒉________ |
⒊________ | ⒋________ |
(1)When Grain Rain ends, ________ starts.
A.spring
B.summer
C.autumn
(2)The underlined word “crops” refers to ________.
A.plants in the field
B.trees in the forest
C.fishes in the sea
(3)The people in southern China ________ on the day of Grain Rain.
A.drink tea
B.eat toona sinensis
C.start the first voyage
(4)We can infer that “toona sinensis” must be a kind of vegetable which ________.
A.can bring good luck
B.is delicious and healthy
C.grows at the seaside
(5)The right order of the titles from 1 to 4 should be ________.
a. Eating toona sinensis
b. Sandstorms happen
c. Grain Rain Festival
d. Drinking tea
A.b-a-d-c
B.b-c-a-d
C.b-d-a-c